Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 9. 2006

Stavíme už 5 dní

Dnes je neděle 17. září 2006, je už po desáté večer a já se rozhodla, že konečně začnu taky psát ty pikantnosti na které se stále odvolám ve fotogaleriích. Problémem je, že píšu zpětně, takže spousta věcí, co vypadaly v daný moment katastrofálně, je už vyřešených, takže to pozbude ten správný nádech :), ale myslím, že mi odpustíte.

Začnu od středy 13. Byl to den, na který jsme dost nervózně čekali. Já na místo činu dojela až ze školy, bylo cca půl osmé,  na desce pobíhalo několik chlapíků, zavalená žebříky, nářadím a podobně, ale stěny se "válely" jen po zemi. Šla jsem prozkoumat situaci, nejdřív za manželem, protože ten tu byl i přes noc, aby vše mohl dostatečně nachystat. Mylím že jeho stav se v danou chvíli dal přirovnat "papiňáku"...přiblížím proč...

1. Jenou z podmínek převzetí desky bylo, aby v tento den byla uzavřena komunikace...v půl osmé, jsem však značky viděla už složené u haly. I když byly na cestě ještě před šestou, tak stejně ZÁKAZ VJEZDU nikomu nebránil jezdit tam a zpět. Taky kamiony, které měly stát na cestě , stály nakonec na pozemku. Resumé? Chození po vesnici od schránky ke schránce a roznášení oznámení o uzavření komunikace bylo k ničemu. Jednání se starostou taky a prostě zbytečná práce! Jen nám to přidalo starosti s půjčováním značek a s jejich opětovným vrácením.

2. Na formuláři o převzetí bylo přesně zakresleno, jak máme udělat místo pro autojeřáb a kde, jenže aktuálně tam spíše naše skrývka překáží, autojeřáb stojí úplně jinak, mimo jiné nad dešťovou kanalizací, takže doufám, že nerupla, protože se zasypávala teprve v úterý! Autojeřábník vůbec nevěděl, že tu bude něco dělat, myslel, jen že složí kamiony a jede...že bude někde přesně něco pokládat?...tak o tom prý nebyla řeč...taky se podle něho nedalo vjet na pozemek...a dost nahlas to přednesl hlavně Petrovi! ( poznámka, později jsme zjistili, že na jeřábu dělá teprve třetí měsíc )

3. Vzhledem k ceně, se kterou na nás vyrukovali za to, že přivezou přenosná WC a kontejner na nepořádek, jsme se dohodli při specifikaci, že záchody poskytneme v hale a kontejner zajistíme my! Najednou se o půl deváté řítí auto naložené dvěma záchody a jeden za každou cenu hodlá skládat...protože v Ostravě jeden ukradli, tak ještě za plotem od haly! Odmítli jsme ...bouřlivé telefonáty, proč tu vlastně záchod vezli....hlavně kdo to platí, prý"Oni", je to u každé stavby tak! No jsme zvědavi, záchod stojí na pozemku, možná je vidět na některé z fotek, je zelený  8-)

Nakonec, když jsem mluvila se stavbyvedoucím....z celého rána vyplynulo, že manžel je "pruďas" :oD

Aby toho nebylo málo, z 10 pracovníků zbyli jen 3...a to včetně stavbyvedoucího...někteří ještě na dovolené v Chorvatsku, jednoho hned z rána vezl na vlak, byl hodně marod a jiní taky náhle onemocněli, takže ani nedojeli. Výsledek?...dnes už vidím, že se dostáváme do skluzu, už první den, kdy většina má celý domek postavený a schovaný pod plachtu, my skončili na prvním patře. Nadávali hlavně kamioňáci, protože měli nasmlouvané jiné kšefty. Jindy po 4. odpoledne odjíždí poslední kamion, my skládali teprve 2 ze 4 ( ten poslední šel až druhej den).

Že bylo málo pracantů ještě okořenilo to, že autojeřábník tohle dělal prvně, takže extrémně pomalu, kamiony byly naloženy bez ladu a skladu, takže se musela polovina baráku dát na zem, aby se našli obvodové zdi, ty ještě měli ze spodu špony, takže je otloukávali ještě v luftě, lítali samé sprosté nadávky a práce se pěkně vlekla!

Druhý den, jsem vzevrubně lozila po baráčku a zjistila, že ve spíži chybí jedna odvětrávací díra. Zásuvky, ač jsme upozornili jak mají být, byly úplně jinak...v pátek jsem volala...bude se to opravovat, díru přivrtají (jakej by to pak mělo smysl s odvětráváním) a zásuvky převrtají na ležato, vertikálně jsem nechala jen ty na horní chodbě, bude tam stejně počítačový stůl, takže nepůjdou vidět, budou ale odtočené do strany, protože by se mi ty vidlice nazapojily nad sebou (kdo tohle vymyslel!) Petr aby se nenudil ještě dovážel dalších 80 metrů lešení, takže nakonec ho bude dost!...ale sám naložil sám složil! Dojel ještě jeden kamion, 5. ...vezl tašky na střechu.

V pátek nás elektrikář upozornil ještě na další drobnůstku, v plánech je umístění světla naplánováno nad polovinu schodiště...to by znamenalo, že při každé výměně žárovky bych musela stavět na schody lešení! Světlo je na stěně! K elektrikáři mohu jen napsat samou chválu...je velmi vstřícný, některé věci jsme po dohodě předělali, do kuchyně dáme i jiné vypínače a zásuvky, protože už víme jaké tam mají být ...od fy ABB, vzor Time, šedostříbrné..., tak ať se to pak nemusí předělávat. Celkově má dobré připomínky. Tuhle práci dělá jako nasmlouvaný soukromník, jsou dva, jeden mu pomáhá, řekla bych. Ty zásuvky jsou tak vždy...je to asi standart. Ale jak řekl Petrovi, maj nejlépe vymykanou techniku, takže nakonec máme být radi, že stavíme s "něma". Taky konečně dorazil kontejner, původně byl nasmlouvaný na úterý večer, ale co? Nikomu nevadilo, že tu není, prý to stačí i později, hned odpoledne tam něco házeli...stavbyvedoucí je povzbuzoval " Dělej to pořádně!"

V sobotu mě překvapilo, že na stavbě ve čtyři odpoledne byli jen pokrývači (3)a ti ještě balili, práci nechali rozdělanou a prej dojedou až ve čtvrtek. Na střeše není díra ani pro střešní okno ani pro komín...a máme být v klidu, se to jenom "zkopne" :O

Něděle...na stavbě nikdo, to už jsme věděli ze včerejška, asi to souvisí s tím, že neměli nikde poblíž ubytování, takže je uvidíme až v pondělí....doufám, že ten skluz nebude mít vliv na kvalitu! My aspoň uklidili ten binec kolem staveniště, a prej že stačí přistavit kontejner!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bude to hračka?

Jarka, 4. 10. 2006 11:11

Ahojky, včera jsi se posilnila zákuskem a čajem, profackovala jsi trochu svou domácnost v Porubě, takže teď už to bude hračka :-)
Ale to nejhorší - stěhování vás teprve čeká. Užívat si budete až pak viď. ale neboj, uteče to jako voda

Domeček

Věra, 24. 9. 2006 13:30

Obdivuji tvé schopnosti stíhat děti dohlížet na vytoužený domeček at se vám jen daří.Ahojky Věra

Taky dům

Jarka, 21. 9. 2006 21:59

Dnes jsem Kačku viděla. Sršel z ní optimismus :-))

DUM

ALENA, 20. 9. 2006 9:17

JÁ SI MYSLÍM ŽE VŠECHNO ZVLÁDNETE,JEN KLIDEČEK,DRŽÍM PALCE AHOJ ALENA.