Přílohy | k jídlům | |
G | Kj | |
Br.kaše | 200g | 600Kj |
Vařené br. | 200g | 500 |
Opečené br ve fr.hrci nebo na pánvi na oleji | 200g | 1100 |
Bram.knedl. | 200g | 1250 |
Těstoviny vařené | 200g | 1500 |
Houskové knedl. | 200g | 1650 |
Rýže dušená | 200g | 1450 |
Br.krokety smažené | 150g | 2010 |
Br.hranolky | 150g | 2450 |
Smažená topinka | 50g | 1150 |
Bramborák | 100g | 2000 |
MASO, RYBY | |||||
druh | Energie (Kj) | Bílkoviny (g) | Tuky (g) | Sacharidy (g) | Cholesterol (mg) |
vepřové libové | 1000 | 18 | 11 | 0 | 65 |
vepřové tučné | 1990 | 12 | 47 | 0 | 70 |
vepřová krkovice | 1200 | 15 | 25 | 0 | 70 |
hovězí zadní | 760 | 19 | 12 | 0 | 70 |
hovězí svíčková | 620 | 20 | 7 | 0 | 65 |
hovězí játra | 540 | 12 | 4 | 0 | 270 |
mleté maso směs | 1390 | 16 | 30 | 0 | 70 |
telecí kýta | 580 | 21 | 6 | 0 | 65 |
králičí | 680 | 19 | 9 | 0 | 60 |
krůta celá | 550 | 22 | 5 | 0 | 75 |
kuře celé | 580 | 22 | 4 | 0 | 75 |
kuřecí prsa | 460 | 23 | 1 | 0 | 60 |
treska filé | 310 | 17 | 1 | 0 | 65 |
pstruh | 450 | 20 | 3 | 0 | 70 |
makrela | 780 | 16 | 10 | 0 | 75 |
Upravené | drůbeží | maso + | králík |
Název | G | Kj | |
Kuře grilované | 100 | 680 | |
Kuře pečené | 100 | 800 | |
Králičí játra | 100 | 1100 | |
kuře na houbách | 100 | 1450 | jen maso |
Králík na houbách | 100 | 1200 | |
Krůtí prsa smažená | 100 | 1600 | |
Slepice na paprice | 100 | 1000 | jen maso |
Pečený králík | 100 | 700 |
RYCHLÉ OBČERSTVENÍ + TUKY | |||||
Potravina | Energie (Kj) | Sacharidy (g) | Tuky (g) | Bílkoviny (g) | Cholesterol (g) |
Hamburger | 1080 | 18 | 14,4 | 13,5 | 26 |
Big mac 1 ks | 2150 | 40 | 30 | 27 | 80 |
Pizza šunka + sýr | 1150 | 30 | 17 | 12 | 16 |
Máslo | 3090 | 0,3 | 83,2 | 0,7 | 250 |
Pomazámkové máslo | 1490 | 6,2 | 35 | 3,8 | 93 |
Flora | 2600 | 0,3 | 70 | 0,1 | 0 |
Flora light | 1485 | 0,3 | 40 | 0,1 | 0 |
Sádlo vepřové | 3200 | 0,1 | 84 | 2,6 | 86 |
Olej rafinovaný | 3700 | 0 | 100 | 0 | 0 |
Olivový olej | 3700 | 0 | 100 | 0 | 0 |
Majonéza | 3080 | 0 | 82 | 1,5 | 70 |
Majonéza light | 1920 | 0 | 51 | 0,7 | - |
Smažené hranolky | 1200 | 3,5 | 14 | 4,2 | - |
syrové maso | ||
Krůtí prsa | 100g | 440kJ |
Mleté maso na sekanou | 100g | 1 390kJ |
Pštrosí maso | 100g | 395kJ |
Telecí plec | 100g | 463kJ |
Vepřová žebírka | 100g | 1 662kJ |
Hovězí kližka | 100g | 450kJ |
Hovězí roštená | 100g | 515kJ |
Hovězí svíčková | 100g | 516kJ |
Husa | 100g | 903kJ |
Kachna domácí | 100g | 1 181kJ |
Kančí | 100g | 493kJ |
Klokaní maso | 100g | 386kJ |
Králík | 100g | 428kJ |
Krůta celá | 100g | 550kJ |
Kuřata celá | 100g | 580kJ |
Kuřecí prsíčka | 100g | 366kJ |
Slepice | 100g | 481kJ |
Srnčí | 100g | 448kJ |
Vepřová krkovička | 100g | 871kJ |
Vepřová kýta | 100g | 715kJ |
Vepřový bok | 100g | 1 433kJ |
Zajíc | 100g | 456kJ |
maso po | tepelné úpravě | 250g |
Kuře pečené | 900kJ | |
Kuře smažené | 1 591kJ | |
Krůta pečená s nádivkou | 1 812kJ | |
Králík na česneku | 1 530kJ | |
Kachna pečená | 3 222kJ | |
Husa pečená | 2 738kJ | |
Grilovaný řízek s křenem 150g |
1 130kJ | |
Kapr na česneku | 1 079kJ | |
Treska na česneku | 1 063kJ | |
Pstruh pečený | 2 493kJ | |
Rybí file na másle | 1 091kJ | |
Losos v bazalkové omáčce | 1 165kJ |
Váha příloh (před vařením = váha po uvaření + Kj )
Těstoviny 100g=266g-1520kj
Kuskus 100g=306g-1448kj
Rýže basmati 118g=380g-1775kj
Rýže dlouhozrnná 100g=285g-1464kj
Sojové boby 60g=140g-1069
Jáhly 100g=505g-1491kj
MASNÉ VÝROBKY, KONZERVOVANÉ RYBY | |||||
druh | Energie (Kj) | Bílkoviny (g) | Tuky (g) | Sacharidy (g) | Cholesterol (mg) |
moravské uzené | 1200 | 24 | 17 | 0 | 80 |
turistický salám | 1700 | 19 | 37 | 0 | 85 |
uherský salám | 2060 | 25 | 43 | 0 | 85 |
drůbežeý točený | 1200 | 14 | 25 | 1,5 | 80 |
bůčková paštika | 2170 | 11 | 25 | 1 | 140 |
párky | 1210 | 14 | 25 | 1,6 | 85 |
drůbeží párky | 1220 | 16 | 25 | 1,5 | 80 |
krůtí šunka | 420 | 18 | 2 | 0 | 95 |
drůbeži salám | 680 | 18 | 9 | 1 | 80 |
gothaj | 1820 | 12 | 43 | 0 | 85 |
mortadella | 1420 | 12 | 33 | 0 | 90 |
tuňák v oleji | 1180 | 24 | 21 | 0 | 50 |
tuńák ve vl. šťávě | 420 | 23 | 1 | 0 | 50 |
sardinky v oleji | 930 | 24 | 14 | 0 | 140 |
rybí filety v tomatě | 850 | 15 | 15 | 2,5 | 50 |
Tepelně | upravená | masa | vepřové |
Název | G | Kj | |
Pečená krkovice | 100 | 1010 | |
Vepř.plec rolovaná | 100 | 1600 | |
Vepřový guláš maso | 100 | 1500 | jen maso |
Ovarové koleno | 100 | 1650 | |
Vepřový jazyk vařený | 100 | 2000 | |
Vepř.řízek smažený | 100 | 2010 | |
Vepř. kýta na paprice | 100 | 1200 | jen maso |
Moravský vrabec peč. | 100 | 2100 | |
Uzená krkovička vařená | 100 | 2600 | |
Vepřové uzené koleno vařené | 100 | 2400 | |
Vepřové libové na houbách | 100 | 1300 | jen maso |