Jdi na obsah Jdi na menu
 


krajská soutěž dorostu - Roztoky

29. 6. 2010

KRAJSKÁ SOUTĚŽ DOROSTU

 

V sobotu odpoledne jsme dorazili na stadion v Roztokách u Prahy. Na tomto stadionu se škvárovou dráhou jsme se účastnili krajského kola dorostu. Byla to první krajská soutěž, jenž byla pro jednotlivce rozdělená na dva dny.  Z našeho sboru si na okresním kole vybojoval postup Martin Králík (Zajda) a na tuto soutěž ho doprovodil Jaromír Vácha z SDH Církvice. Po příjezdu na stadion jsme shlédli vyhodnocení a předávání cen po soutěži dětí, kde z našeho okresu obsadily krásné třetí místo děti z SDH Uhlířské Janovice.

První disciplínou mezi jednotlivci byl dvojboj. Tato disciplína není tak známá jako stovky a odpovídají tomu i časy, které jednotliví účastníci předváděli. Je vidět, že tuto disciplínu poctivě trénuje jen hrstka dorostenců s ambicemi na dobré umístění i na republikové soutěži. V prvním rozběhu si „Zajda“ spíše testoval dráhu a v druhém zaběhl čas 18,26s, což mu vyneslo 5. místo v této disciplíně. A tím sobotní program skončil.

 Jako místo našeho ubytování jsme přijali nabídku kluků z Uhlířských Janovic, kteří tam celý víkend obsluhovali časomíru a jeli jsme s nimi přenocovat do Kralup nad Vltavou. Ubytování jsme měli zajištěné na stanici HZS. Ráno jsme se přesunuli zpět na stadion a začala soutěž běhu na 100m. Martin v prvním rozběhu zaběhl čas 23,01s a moc spokojený být nemohl, protože věděl, že zdržení na rozdělovači bylo docela velké. V druhém rozběhu s nepatrnou chybou zastavil časomíru na hodnotě 21,37s a tento čas stačil na 6. místo ve stovkách.

Po obědě se začaly psát testy, která byly pro Martina jen rutinou a jejich bezchybné napsání je téměř samozřejmostí. Tím jsme zakončili naší soutěžní činnost a čekali na oficielní vyvěšení celkových výsledků. Toto vyvěšení, jen potvrdilo naše předchozí propočty a Martinovo celkové páté místo nás dost potěšilo. Páté místo ve Středočeském kraji může Martina těšit o to víc, že trénoval sám a veškerou přípravu si opravdu poctivě odmakal a nic nepodcenil.

Ostatní zástupci našeho okresu :

Vácha (Církvice) …………………..7. místo

Semerádová (Žleby) ……………….3. místo a postup na MČR

Koppová (Uhlířské Janovice) ……...12. místo

Dorostenci Uhlířské Janovice ……..1. místo a postup na MČR

Dorostenky Horka II. ………………3. místo (zvítězily v disciplíně požární útok)

Starší žáci Uhlířské Janovice ……………3. místo

 

Všichni zástupci našeho okresu určitě ukázali, že požární sport na Kutnohorsku má vysokou úroveň a patříme mezi Středočeskou špičku. Všem postupujícím na MČR přeji hodně štěstí a úspěchu na této soutěži. A Martinovi děkuji za dobrou reprezentaci SDH Močovice a okresu Kutná Hora.

 

 

Náhledy fotografií ze složky krajská soutěž dorostu - Roztoky