Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nový Zéland odhalil svazky UFO

5. 1. 2011

 Do série mezinárodního odhalování pozorování UFO se nyní zařadil i Nový Zéland. Novozélandská vláda se připojila do skupiny mnoha zemí, které odhalily svá akta UFO a zveřejnila na 2000 stránek pozorování očitých svědků UFO, které sahají v některých případech dokonce až do roku 1952.

Novozélandská vláda se tak rozhodla pod tlakem veřejnosti (a nikoli pod hrozbou  WikiLeaks, která řekla, že má k dispozici přísně tajné depeše týkající se UFO, které brzy uvolní). Novozélandská armáda souhlasila, že otevře svazky pro zkoumání, ale pouze pokud jedinci zmiňovaní ve zprávách zůstanou anonymní.

 

Dříve tajné dokumenty vztahující se k UFO byly dnes uvolněny novozélandskými obrannými složkami. 

Více jak 2000 stránek dokumentů pojednávajících o UFO byly novozélandskou vládou odhaleny kvůli dlouhotrvajícímu tlaku veřejnosti a na základě zákona o svobodě informací. V seznamech jsou hlášení pasažérů letadel, pilotů, vojenských pilotů a zaměstnanců a dokonce i výpověď premiéra Nového Zélandu je mezi očitými svědky, jejichž zprávy jsou v těchto spisech zdokumentovány.

 

Mnohé zprávy v těchto spisech obsahují různé nákresy UFO a mimozemských bytostí, ale ty nejpodrobnější zprávy jsou od pilotů, kteří hlásili záhadná světla nebo objekty na obloze. V těchto zprávách pilotů jsou detailní mapky a plánky, poziční data a náčrty. 

Spisy také obsahují odpovědi, emaily, dopisy od vládních úředníků těm, kteří hlášení předkládali. Je zajímavé podotknout, jak profesionálně a zdvořile si při svých odpovědích úředníci počínali ke každému, kdo psal a ke každé zprávě a v každém vyšetřování.

Uvolnění těchto svazků UFO je ve shodě s nedávnou akcí několika dalších zemí včetně Velké Británie, která uvolňuje své spisy od roku 2009.

Jeden z nejrozsáhlejších spisů se týká dvou pozorování podivných světel u South Island u města Kaikoura v roce 1978, jedno z nich bylo zachyceno televizním štábem, který byl na palubě letadla mířícího do této oblasti. Tento incident se dostal do hlavních mezinárodních novin, ale současně záznam letecké složky shledaly vysvětlitelný jako přirozená světla, jako světla z lodí odrážející se na mracích nebo jako neobvyklý pohled na planetu Venuši.

Také je tu případ jistého muže, který se v roce 1995 setkal s obrovským mimozemšťanem o velikosti jeho boty č. 440 (novozélandské číslování). Muž řekl, že mu bylo touto bytostí řečeno, že při umírání z lidí stoupají atomy vodíku:  „Zůstanete v podobě vodíku po dobu 150 let. Pak se to změní v sodík."

 

originální svazky novozélandského letectva: http://www.stuff.co.nz/national/4486327/Original-files-NZs-UFO-sightings

 

Jason McClellan, 22. 12. 2010    OpenMinds Magazine a Victor Martinez

 

překlad Karel Rašín

 Zdroj: www.exopolitika.cz 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář