Jdi na obsah Jdi na menu
 


HC Stračenky Sedlčany - HC kobra Praha 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)

21. 1. 2010

V sobotu se uskutečnilo hokejové utkání žen mezi Stračenkami ze Sedlčan (byly doplněny o 4 Obrazekhráčky Lvic z Dublovic ) a Kobrou Praha (chytala brankářka prvoligového Kladna), hrající prvoligovou soutěž žen. Kdo čekal jednostranný hokej v podání Kobry, musel být překvapen.

Utkání začalo jako již bývá tradicí představením hráček obou týmů. Pak se již mohla rozpoutat očekávaná hokejová bitva, které přihlíželo téměř 200 povzbuzujících diváků!

 

Začátek utkání patřil Kobře, která na Stračenky ,,vlétla,, a těm chvíli trvalo, než se jejich hře dokázaly přizpůsobit. Stračenky podržela jejich dobrá obranná hra v čele s brankářkou, pak se ale už dokázaly dostat před branku soupeřek a dostatečně tak zaměstnat hostující obranu. A jelikož v první části branka nepadla, čekalo se, co přinese část druhá.

 

Druhá třetina přinesla již čtyři branky, po jednom z útoků Stračenek to přišlo – do šance se dostala L. Moulíková a domácí diváci si mohli poprvé zakřičet – 1:0. Kobra ale zareagovala a po chvíli si na přihrávku najela její kapitánka s pěknou střelou pod horní tyčky překonala brankářku Stračenek – 1:1. To ale Stračenky nepoložilo a po několika šancích na obou stranách šly opět do vedení - Petra Vystydová opřela svou střelu o tyč, u které ale čekala opět L. Moulíková a pro tu nebyl problém zasunout puk do prázdné branky - 2:1. Vedení ale netrvalo dlouho a první větší chybu potrestala téměř hned po rozhrání opět kapitánka Kobry Katka Čapková – 2:2. V závěru druhé třetiny se již oba týmy soustředily na to, nedostat branku.

 

Třetí část patřila přeci jen hráčkám Kobry. Po uvolnění kapitánky Kobry následovala střela k tyči a bylo to 2:3. Stračenky se nevzdávaly a dál bojovaly. Po jedné z akcí, kdy ujížděla opět L. Moulíková nezbývalo hráčce Kobry než faulovat, a tak rozhodčí Benda nařídil nekompromisně trestný nájezd. K němu se postavila L. Moulíková, ale bohužel pro Stračenky nezakončila podle představ.

 

Poté se trenéři Stračenek rozhodli využít i druhou brankářku – do branky se tedy postavila od Lvic “zapůjčená“ Jana Dufková. Ta Stračenky, stejně jako její předchůdkyně Petra Jelenecká, držela velmi dobře a nestačila zareagovat až na střelu Makovcové - 2:4.

 

V závěru ještě vynikající diváci hnali domácí Stračenky do útoku, ale branku již bohužel neviděli. A tak v pohledném a dramatickém utkání zvítězil nakonec favorit - HC Kobra Praha.

 

Po skončení utkání následovaly jako bonbónek pro diváky trestné nájezdy, v nichž se až v 8 sérii radovaly z vítězství hráčky Kobry v poměru 2:1 (Makovcová, Šlégrová – Chaloupková).

 

Na závěr byl Kobře předán hermelínový dort jako dárek od Stračenek a byly vyhlášeny nejlepší hračky utkání. Za Kobru Praha – Kateřina Čapková a brankářka Lucia Chromčíková a za tým Stračenek – brankářka Petra Jelenecká a Lucie Moulíková.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...

Lulu,25. 1. 2010 18:28

Neboj Stany, budem makat i příště, aspoň já!!! Mám to nařízený, že mám příště přinést lístky na činohru s Donutilem, takže se budu seksakramensky snažit :-) :-) :-) :-) :-) :-)..
Jinak Hc kobra hraje první ligu, skupinu B Čechy..

odpověď

Stany Tý,23. 1. 2010 12:41

Vůbec bych to neřešil, prostě jsme hráli s týmem první ligy ( ať hrají jak hrají, druhá liga tu není ) a brankářkou z Kladna. Jestli chytá či ne, nám vůbec nevadí.My jsme amatéři a tak to zatím asi i zůstane, a tak info v článku bylo tedy na místě. Co se týká p.Němce, volali jsme si a měl jsem za to že je členem ČSLH, pokud není tak ti patří moje omluva.Ať se daří.

jak ot má být správně

honza z kladna :),23. 1. 2010 12:05

Abych to uvedl na pravou míru - chytala brankářka která na Kladně chodí na tréninky. Jinak za Kladno chytá dvojice Šmardová - Craigová. Co se týče první a druhé ligy, tak oficiálně nic takového není, ale prakticky je skupina B druhá liga. Nadstavba D je jakési play off 2. ligy. Ovšem s tímto stylem jsme asi jediní na světě, kdy během jednoho roku může tým sestoupit i postoupit zpět. Jinak pan Jiří Němec nemá s ČSLH nic společného. Je to manager výběru 15, Slavie a momentálně i "A" týmu reprezentace. Jinak gratuluju k pěknému výsledku :)

anonym

Stany Tý,23. 1. 2010 10:50

Dobrý den !!! reaguji ,sice nevím na koho,ale o brankářce hrající za Kladno nás informovalo družstvo Kobry ( není to z naší hlavy ) a pokud vím tak Kobra hraje ligu první - nadstavbu D, druhá liga žen zatím není, týmy jsou v 1.lize pouze rozděleny do skupin - morava,čechy a nadstavba D je skupinou nejslabší. Více info ti poskytne p.Němec z ČSLH. Ahoj a děkujeme za gratulaci.

k článku

trošku oprava,23. 1. 2010 1:38

brankářka kladna nemohla chytat když obě branářky kladna byly v karviné na play off. a kobra nehraje první ligu, ale druhou. Jinak gratuluju k hezké konfrontaci a hodně úspěchů, třeba i zanedlouho v lize ;)

balet

Stany Tý,22. 1. 2010 22:06

Jsem rád, že se vám líbilo a holky určitě taky :-). Holky ,zasloužily jste si to. Příště vás ale zase chci vidět na ledě makat :-). papa

cena pro hráčky

Lulu,22. 1. 2010 12:34

Ano ano, a jako nejlepsi hracky jsme se jely s Petou podívat do Národního divadla... No moderní balet byl velmi velmi, ale opravdu velmi zajímavý, nic takového jsem opravdu ještě neviděla a opravdu něco takového jsem opravdu nečekala.. V druhé půli se už jednalo o úplně něco jiného, tak nějak se to přiblížilo mým představám o baletu, bylo to docela pěkný, fakt fajn.. Takže dík...