Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osobní rekordy na kontrolních závodech

28. 1. 2019

V lednu tradičně probíhá spousta závodů, kde nejde o vavříny, ale atleti zde mohou otestovat svou formu nebo se díky výkonu kvalifikovat na vyšší soutěže typu Mistrovství Moravy a Slezska nebo Mistrovství republiky. Ke konci ledna proběhly troje takovéto závody, na které se vydali i hraničtí závodníci.

V pátek 18. ledna proběhly v atypické olomoucké hale Zahajovací závody staršího žactva. Skvěle se vedlo Karlovi Brychtovi v dálce, kterou vyhrál ve vynikajícím osobním rekordu 582 cm. Následnou šedesátku pak zaběhl za 7,77 s a skončil pátý. Hlavní disciplínou Julie Číhalové je rovněž dálka, v Olomouci si doskákala pro třetí místo za výkon 473 cm. Šedesátku pak zvládla za 8,79 s. Stejné disciplíny absolvovali tréninkově i vytrvalci Ondřej Glet a Zuzana Slobodová. Glet zaznamenal výkony 402 cm a 9,32 s, Slobodová 389 cm a 9,97 s.

Výsledky

Ve čtvrtek 24. ledna pak proběhl v Ostravě testovací mítink Athlecics Indoor Ostrava I, kde startovalo pět hranických atletů. Mezi muži si pro letošní nejlepší výkon ve výšce doskákal Zbyněk Čech (175 cm), v trojskoku přidal výkon 12,19 m. Středotraťařka Adéla Dostálová testovala rychlost na dvoustovce a čtyřstovce. Halovou dvoustovku běžela poprvé, takže její nový osobní rekord zní 27,83 s. Dvojnásobnou trať zaběhla za 61,48 s zhruba dvě desetiny za osobákem. Čtyřstovku si přihlásila také Klára Úlehlová, letošní nejlepší výkon si posunula o necelou vteřinu na 62,62 s. Další dvě atletky startovaly na osmistovce. Veronika Svobodová ve snaze zaběhnout co nejlepší čas, první dvě kola "přepálila" a druhou polovinou závodu se protrápila. Výsledný čas 2:30,72 min. je o dvě vteřiny horší než její letošní nejlepší výkon. Osobní rekord 2:35,24 min. si naopak zaběhla Kristýna Podjuklová.

Výsledky

V pátek 25. ledna pak startovalo šest mladých hranických závodníků na Kontrolních závodech staršího žactva v Olomouci. Opět se dařilo Karlu Brychtovi, i když tentokrát ne v jeho hlavní disciplíně, dálce, kde skočil "pouze" 567 cm, ale hlavně na hladké šedesátce, kde si vytvořil skvělý "osobák" 7,62 s. Stejné disciplíny absolvoval i Matouš Adámek, osobní rekord si zaběhl na šedesátce (8,76 s), do dálky skočil 439 cm. Další dva hoši běželi šedesátku a osmistovku. Ondřej Glet si posunul osobní rekord na šedesátce na 9,25 s, osmistovku v atypické hale zvládl za 2:41,87 min. Vojtěch Nevyjel by jistě zaběhl lepší časy než 8,74 s a 2:58,66 min, kdyby si nezapomněl tretry.

Vrhačka Barbora Odstrčilová si posunula nejen osobní, ale i oddílový rekord v kouli na 9,87 m. Zuzana Slobodová sbírala zkušenosti s netradičním tvarem trati na osmistovce, zaběhla ji za 3:05,62 min. V dálce se jí až tolik nevedlo, skočila 347 cm.

Výsledky