Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atletická mládež v letošním roce nezahálela

6. 12. 2009

Oddíl atletiky SK Hranice se již dlouhou řadu let věnuje práci s mládeží. V posledních letech se daří oddílu věnovat stále většímu počtu dětí. Dětem se věnují výhradně kvalifikovaní trenéři. Letos se díky vybudování umělého povrchu na stadionu velmi zlepšili podmínky pro práci s mládeží. V posledních letech se zvýšil počet hlavně nejmenších dětí. Činnost mládeže je rozdělena do tří tréninkových skupin. V letošním roce jsme díky velkému zájmu otevřeli i skupinu předškolních dětí.

Děti již od těch nejmenších jezdí pravidelně na závody. V letošním roce opět soutěžili v Běžeckém poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje. Celkem osm náročných závodů absolvovali mladí atleti, do celkového hodnocení se pak započítávalo pět nejlepších výsledků. Letošní ročník se hranickým dětem velmi vydařil – jedna zlatá, tři stříbrné a tři bronzové medaile. Zlatou medaili v celkovém hodnocení vybojoval mezi dorostenci Václav Žabíček. Ve stejné kategorii ho pak následovali druhý Zdeněk Zapata a třetí Filip Gladiš. Mezi staršími žákyněmi obsadila druhé místo Kateřina Pokorná. Mladší žák Kryštof Kučera vybojoval bronz. Mezi předžáky obsadil Vojtěch Podjukl třetí pozici. Stříbro v přípravce hochů vybojoval Jaromír Šenkeřík. Tři hraničtí atleti se pak úspěšně zúčastnili i celorepublikového Finále běžeckého poháru v Pardubicích.

Hranický oddíl letos opět postavil družstva přípravek dívek i hochů do Krajské soutěže družstev oddílových přípravek. Soutěž zahrnuje tři kola závodů na dráze. Hochům se podařilo navázat na skvělý úspěch z minulých let a opět vybojovat třetí místo. Nejpilnějšími sběrateli bodů pro družstvo byli Tomáš Pepernik, Vojtěch Podjukl, Adam Orava, Jiří Križan, Jaromír Šenkeřík, Adam Vinklárek, štafeta na 4 x 60m se také pravidelně umisťovala na předních pozicích. I ostatní členové družstva přispěli menšími bodovými zisky. Hoši si právem odvezli pohár pro třetí nejlepší družstvo v Olomouckém kraji. Dívky obsadili v celkovém hodnocení šesté místo. Mezi nimi nejvíce bodů v průběhu třech závodů sbíraly Simona Losertová, Karolína Klajná a Magdaléna Križanová. Děvčata ve třetím kole sice obsadila krásné čtvrté místo, ale umístění z předchozích dvou kol, kde chyběly klíčové opory, je zařadilo celkově na pozici šestou.

Tereza Kočnarová, Kryštof Kučera, Pavel Gadas a Matyáš Řihák se zúčastnili také Mistrovství Moravy a Slezska mladšího žactva. Jejich vystoupení bylo rozhodně úspěšné, všichni se ve svých disciplínách ve velké konkurenci  umístili do desátého místa.

Před prázdninami pravidelně oddíl pořádá pro své přípravky, mladší i starší žáky oddílové závody. Děti soutěží ve čtyřboji a na závěr si všichni odnesou sladkou odměnu. Na závody se vždy přijde podívat i většina rodičů. Pro všechny je to tak příjemné zakončení první části letní sezóny před velkými prázdninami.