Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šest cenných kovů pro hranickou atletiku na Mistrovství Moravy

11. 6. 2015

Úspěšné vystoupení mají za sebou hraničtí atleti. V neděli 7. června vyrazila šestice sportovců z oddílu SK Hranice do Třince, kde místní oddíl pořádal Mistrovství Moravy a Slezska mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Bez medaile nezůstal nikdo z nich. V individuálních disciplínách to byly tři zlata, jedno stříbro a jeden bronz, o poslední cenný kov se zasloužila štafeta.

Nejvíce cenných kovů si z Třince odvezl Svatopluk Uvízl. Svaťa uhájil v těsném finiši zlato v závodě mužů na 400m překážek v novém osobním rekordu 58,08s. Pouhou desetinu za svým osobním rekordem zaostal v běhu na 110m překážek, v čase 16,54s doběhl na třetím místě. Třetí cenný kov si pověsil na krk po závodě štafet na 4x400m mužů. Štafetu výborně rozběhl, na něj pak navázali Vojtěch Vávra, Rostislav Kolář a Miroslav Pšenica. V napínavém finiši pro sebe nakonec hranická štafeta urvala bronz.

Dvě medaile vybojoval junior Matyáš Řihák. Spokojenější byl po hodu diskem, byť za vysněnou hranici 50m to opět neletělo. Výkonem 45,42m poměrně s přehledem zvítězil, ale žádný z pokusů mu tzv. neuletěl. Následnou soutěží ve vrhu koulí se Matyáš protrápil, za svým osobním rekordem zaostal o dva metry. Do soutěže sice nastupoval jako jasný favorit, ale musel se sklonit před šumperským Uhrinem a obsadil tak druhé místo.

Radost ze zlaté medaile po mateřské přestávce si užila Klára Úlehlová. V závodě na 400m překážek po poslední překážce přesprintovala kroměřížskou Sedláčkovou a v čase 66,15s doběhla v čele.

Těsně pod stupni vítězů zůstali Vojtěch Vávra a Rostislav Kolář. Vojta nastoupil ke sprintům na 200m a 400m. Osobní rekord si posouval na čtyřstovce, lepší umístění si však vyběhl na poloviční trati. Dvoustovku zvládl za 23,91s a obsadil čtvrté místo, jeden ovál zvládl za 53,29s a obsadil šesté místo. Rosťa absolvoval v Třinci nejdelší mužský závod – 5000m. Tropické vedro a silný vítr dlouhým běhům zrovna nepřáli. Rosťa závod dokončil na čtvrtém místě za 18:22,37min.

 

Toto byl výčet úspěchů našich kmenových závodníků. Nesmíme však zapomenou na atlety, kteří sice nejsou našimi odchovanci a v Hranicích ani nebydlí, nicméně oblékají hranický dres. Do Třince vyrazil například původem vítkovický vrhač Jaroslav Velčovský. Ve vrhu koulí mužů obsadil čtvrté místo v novém osobním rekordu 13,98m. V Třinci se také představila trojice mladých atletů původně z oddílu SKM Valašské Meziříčí, nyní SK Hranice. Dorostenci Agáta Šoborová a Michal Pánek obsadili v hodu oštěpem shodně pátá místa v nových osobních rekordech - Agáta 33,76m a Michal 42,70m. V hodu kladivem dorostenek obsadila Marie Klanicová osmé místo (25,71m).

Celkové výsledky

trinec.jpg