Jdi na obsah Jdi na menu
 


škola od Bystrce

 

FC DOSTA BYSTRC – SK ROSTEX VYŠKOV 7:1 (3:1)

branky: 15´. Stanislav KLUSÁK 1:0, 20´. Jan URBAN 2:0, 38´. Martin KREJČÍ 3:1, 55´. Tomáš VESELOVSKÝ 4:1, 63´. Tomáš VESELOVSKÝ 5:1, 70´. Tomáš VESELOVSKÝ 6:1, 79´. Jakub ŠKAREK 7:1

bez karet

rozhodčí: KRÁL

diváků: 51

doba hry: 40´ + 1´ - 40´ + 0´

 

hráno v sobotu 5. března 2011 od 11:00 na umělé trávě v Brně-Líšni v rámci 6. kola zimního turnaje

 

SESTAVA FC DOSTA BYSTRC

 

Tomáš KUKLETA (46´. Aleš SLANINA) – Lukáš SMEJKAL (60´. Jakub STRAKA), Ladislav JIRÁSEK, Martin JANÍČEK „K“, Jan ZICH (41´. Lukáš MARINČ), Lukáš ROHOVSKÝ (57´. Filip KŘIVÁNEK), Lukáš JIŘÍKOVSKÝ (60´. Matěj SEDLÁČEK), Miroslav ZÁBLATSKÝ (41´. Tomáš VESELOVSKÝ), Jan URBAN, Stanislav KLUSÁK, Martin KREJČÍ (60´. Jakub ŠKAREK)

trenéři: KOTOL & KARPÍŠEK

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK – Jan BARIČÁK, Filip LUSKA, Ondřej KRÁL, Radek CHALABALA (Miroslav MATOUŠEK) – Jan DANĚK (41´. Tomáš SÁDLÍK), David GOTTVALD – Václav NOVOTNÝ, Josef LIČKA „K“, Tomáš MUSIL (60´. Petr ONDRA) – Ondřej BAČOVSKÝ (32´. Miloslav KUFA)

trenér: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, masérka: Hana MATOUŠKOVÁ

 

V sobotu se utkali dorostenci Vyškova v posledním zápase zimního turnaje na Líšni s divizními muži Dosty Bystrc. V týdnu si muži zajistili vítězství na tomto turnaji, proto i přes vysokou prohru panuje s kolotočem utkání na Líšni spokojenost.

Vyškovští na 5. března měli dlouho dobu dopředu domluvený přátelský zápas s HFK Olomouc, který se odehrál ve městě tvarůžek od 14. hodiny, proto na Líšeň odjeli dorostenci. V žádném případě nemůže být Vyškov nařknut z pohrdání turnajem, neboť jsme bystrcké žádali o sehrání utkání v týdnu, snaha marná. Nevadí, dorostenci alespoň dostali pořádnou facku, aby si někteří z nich uvědomili, že hrát za dorost a za muže je obrovský rozdíl. Rozdíl ve všem.

V červeném dresu Vyškova mají zkušenosti s mužskou divizí jen Janové Baričák s Daňkem, ostatní hráči se ocitli ve vyšším levelu.

 

Ze soupeře měli dorostenci respekt převeliký, zbytečně se zelených hráčů báli, čehož by si všimnul i laik, hra založená na odkopávaných míčech nemohla mít v žádném případě úspěch, od prvních minut se hráči od ZOO přestěhovali na naši polovinu, jeden roh střídal druhý, nakonec jsme bystrckým na první branku nahráli sami, poněvadž Radek Chalabala zcela nesmyslně balon odkopnul od brány středem hřiště, kde si jej zpracoval Stanislav Klusák a volej z 25-ti metrů skončil vcelku překvapivě v bráně – 1:0.

Levý bek Chalabala neměl svůj den, stejně tak i stoper Ondřej Král, individuální průnik přes dva defenzivní hráče Vyškova se stal základem pro druhou branku. Centr po zemi od pravé k levé tyči usměrnil ze dvou metrů do sítě Jan Urban2:0.

Ve 31. minutě si poranil středopolař Vyškova Ondřej Bačovský koleno, když jej fauloval soupeř, trestným kopem Tomáš Musil vyzkoušel pevnost zelené zdi.

Branku Tomáši Kukletovi dokázal jako jediný vstřelit Václav Novotný, když vytěžil ze své buldočí povahy. Tak dlouho cítil šanci získat míč na půlce Bystrce, až jej opravdu získal a z cca 13-ti metrů prostřelil Kukletu – 2:1.

Ondřej Král u levé lajny málem utrhnul rukáv dresu brněbského hráče v 38. minutě, následoval samozřejmě trestný kop, jenž opět překvapivě skončil v síti. Tohle by si měl gólman „posichrovat“. Martin Krejčí a 3:1.

 

O poločasové pauze byli hráči Vyškova nabádáni k aktivnější hře, ztrátě respektu a byli povzbuzováni i koučem Horváthem, jenž se poté odebral do Olomouce na další utkání.

 

Prvních deset minut ze strany Vyškova proběhlo podle poločasových instrukcí, hra se podstatně zlepšila, v 47. minutě za Alešem Slaninou zvonila tyč po Musilově střele z hranice velkého vápna.

Úderem 50. minuty začali bystrčtí tlačit a tlačit, pramenily z toho další branky v naší síti – v 55.´ Tomáš Veselovský prostřelil Holáska po akci z levé strany – 4:1.

Na 5:1 zvýšil Tomáš Veselovský, když dorážel svou neproměněnou penaltu, které předcházela žákovská ruka Davida Gottvalda. Penaltu Holásek znamenitě vyrazil, beci jej nechali na holičkách, proto prvoligový hráč futsalu (Tango Brno) mohl v pohodě dorazil hlavou míč do sítě.

V 70. minutě dovršil Veselovský hattrick, když penaltu proměnil - 6:1. Tomáš Holásek si na balon sáhnul, ale rána po zemi přesně k pravé tyči byla razantní. Pokutovému kopu předcházela ruka Filipa Lusky, který chytil balon, jelikož se domníval, že se míč dostal za brankovou čáru. To potvrdil i AR2, když praporkem naznačoval rohový kop, na křik hráčů Bystrce rychle změnil rozhodnutí.

V předposlední minutě vstřelila Dosta poslední gól zápasu Jakubem Škarkem, po totálním chaosu defenzivy Vyškova a naivním řešením odvracení míče nebylo moc těžké překonat Holáska střelou do protipohybu – 7:1.

 

Utkání skončilo jasnou výhrou Dosty, ale chlapci dorostenečtí: z velkých proher se rodí velká vítězství!!!

 

zpracoval: Petr Uhlíř

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář