Jdi na obsah Jdi na menu
 


Quattrick sešívaným

4. 6. 2012

SK Hanácká Slavia Kroměříž a.s. – MFK VYŠKOV 1:4 (0:0)

branky: 74´. Ondřej SLAMĚNÍK na 1:2 – 56´. Dominik URBANČOK na 0:1, 59´. Dominik URBANČOK na 0:2, 75´. Dominik URBANČOK na 1:3, 78´. Dominik URBANČOK na 1:4

ŽK: 59´. Tomáš JARMER (penaltový faul na D. Urbančoka) – 65´. Roman SEDLÁŘ (faul zezadu na Ondřeje Slaměníka)

ČK: 43´. Radek ŠNAJDR (faul zezadu na F. Novotného) – nikdo

rozhodčí: Lukáš MIKO – Jiří VLAŠIC, Petr MRÁZEK

diváků: 50

hráno v sobotu 2. Června 2012 od 10:15 na hlavním hřišti stadionu SK HS Kroměříž v rámci 27. (29. hraného) kola MSDL SCM U19 2011/2012

 

SESTAVA SK Hanácká Slavia Kroměříž a.s. U19

Marek ORAL – Radek ŠNAJDR „K“, Martin JANEČKA (61´. Kristián ŘEHÁK), Tomáš ONDŘEJKA (78´. Jakub ŘEZNÍČEK), David LEHKOŽIV, Pavel VOJTÁŠEK, Tomáš STRAŠÁK, Petr CHÝLA, Tomáš JARMER (61´. Daniel STRATIL), Marek NĚMEČEK (70´. Dominik DOLEČEK), Ondřej SLAMĚNÍK

na lavičce byli připraveni Jan KŘÍŽEK a náhradní brankář Robin KUNC

trenér: Ing. Roman SKLENÁŘ, asistent: Miroslav KUTŇÁK, vedoucí: Ladislav VAŠÁK, masér: Radovan UNGER

 

SESTAVA MFK VYŚKOV U19

Tomáš HOLÁSEK – Radek CHALABALA (85´. František ŠPRTA), Petr ONDRA (54´. Jakub HORVÁTH), Dominik URBANČOK, Lubomír SMÉKAL (82´. Martin SURALA), Tomáš SÁDLÍK (70´. Jakub KUDÝN), Roman SEDLÁŘ, Lukáš MRNUŠTÍK, Filip NOVOTNÝ, David GOTTVALD (78´. Martin ŠPLÍCHAL), Josef LIČKA „K“

šéftrenér: PaedDr. Petr KRAHULEC, 1. trenér: Petr MATULA, 2. trenér: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

Sobotní utkání se hrálo na hlavním hřišti v Kroměříži, kde jsme hráli pod hlavičkou Vyškova pouze jednou (19. dubna 2008 – výhra Vyškova 1:0 – branku dával v 54´. po samostatné akci současný forvard kroměřížského „A“ týmu David Steiner), jinak jsme byli vždy na umělé trávě.

Do kádru se fyzicky již minulý týden vrátil po 55 týdnech Josef Lička, v Kroměříži nastoupil v základní sestavě, na levou paži dostal kapitánskou pásku.

Před zápasem si nechvalný rekord připsal Jakub Horváth, v bagu jej náhradníci s vedoucím týmu uvařili celkem 75-ti nahrávkami…

 

V úvodu zápasu se domácí natlačili na obrannou polovinu Vyškova, zahrávali několik rohových kopů, ovšem pozorně hrající vyškované uhájili svou bránu. Do vedení se Kroměříž mohla dostat v desáté minutě, kapitán domácího výběru Radek Šnajdr vystřelil z velmi osrtého úhlu a jeho pokus skončil na břevně! Levý bek Vyškova Radek Chalabala míč raději uklidil na další rohový kop. Následné dva centry od praporku nepřinesly žádnou branku.

V 16. minutě uvolnil domácí středopolař do pravého křídla Tomáše Jarmeru, ten naservíroval balon na přední tyčku Ondřeji Slaměníkovi, střela z jedné mířila metr vedle tyče.

První nebezpečná střela z dílny našich hráčů k vidění až po půlhodině hry: Tomáš Sádlík výborně nahrál z pravé strany Dominiku Urbančokovi, prudký pokus skončil dva metry vedle levé tyče.

41´. – další velká šance Urbančoka po skvostné nahrávce Davida Gottvalda – vyběhnuvší gólman Marek Oral byl Urbančokem přehozen, jenže přehoz platil i pro branku…

Kolmici za obranu dostal dvě minuty před koncem prvního poločasu Filip Novotný, vyškovský forvard běžel sám na Marka Orala, závoru Novotnému svými nohami udělal kapitán Kroměříže Radek Šnajdr. Sudí Lukáš Miko by červenou kartu neudělil leda že by si ji zapomněl doma. Nad zeleným pažitem v Kroměříži ve 43 . minutě zasvítila karta barvy červené…

Následný trestný kop ze 17-ti metrů kopal Dominik Urbančok, ale kopnul jej hanebně pouze do zdi.

 

O poločase se řešil na straně Vyškova pouze to, zda vydrží na hřišti Petr Ondra, poněvadž jej domácí brousili vskutku solidním způsobem. Po devíti minutách na trávě a dalšímu ataku kotníků byl Petr Ondra vystřídán a po zbytek zápasu ledoval kotník.

 

V minutě nenáviděné známky se projevil Josef Lička – vnesl totiž do týmu věc, kterou nikdo, !!!NIKDO!!!, nemá – cit pro nahrávku i tempo hry. Překrásnou nahrávku vymyslel na Dominika Urbančoka, který udělal kličku gólmanu Oralovi a balon poslal do sítě – 0:1.

O čtyři minuty později, v 59. minutě domácí hráč Tomáš Jarmer zastavil pronikajícího Dominika Urbančoka způsobem pravidly zapovězeným, ke smůle domácích provedl svůj zákrok v trestném území, proto následoval trest – penalta. Jarmer dostal žlutou kartu. K penaltě se postavil sám faulovaný Urbančok. Vstříc své desáté brance v sezoně. Když jsem viděl jakým způsobem kopnul penaltu, tak mi hned v hlavě naběhnul Pavel Hapal v dresu Sparty Praha proti Barceloně na jaře 1999. I tak lajdácky kopnutý balon, a rozdíl od Hapala, dostal Urbančok podruhé do sítě – 0:2.

Domácí snížili v 74. minutě a opět lajdáctví na straně Vyškova! Přenesení hry zprava doleva, obránce Lubomír Smékal si počínal při defenzivní činnosti laxně, hráč v překrásném sešívaném dresu se tak dostal snadno k míči, z prostoru, kde u brankové čáry končí malé vápno nahrál pod sebe na malé vápno, touhle nahrávkou vyšachoval tři naše hráče, a Ondřej SLAMĚNÍK nejenže snížil na 1:2, ale také se stal prvním hráčem, který v roce 2012 v mistrovském utkání překonal Tomáše Holáska!

Za minutu se vrátilo dvoubrankové vedení na naši stranu – David Gottvald poslal šedesátimetrovou diagonálu na Dominika Urbančoka, ten si balon zpracoval prsami směrem k brance (při zpracování stál čelem k bráně Kroměříže), z bránícího beka Kroměříže udělal doslova hadrového panáka (obehrání ve stylu „pocem, kam deš, nazdar“) a překonal Orala potřetí.

K dosažení této branky se určitě Urbančokovi hodila technika vypilovaná jeho působením ve futsale, tolik kritizovaném sportu ve Vyškově.

Čtvrtou branku do sítě domácího brankáře Orala přidal kdo jiný než Urbančok, opět akce uvnitř „16“.

Bylo mi trochu líto domácích, na druhou stranu – nás se taky nikdo v Ostravě-Radvanicích na nic neptal když nám Baník na cestu naložil Radegast 10°.

Poslední utkání sezony 201/2012 bude sehráno ve středu 6. 6. 2012 od 17:30, na hlavním hřišti ve Vyškově hostíme hráče z Třince. Podzimní duel v Třinci skončil výhrou Třince 5:0.

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

futsal

(Tréńa Horváth, 11. 6. 2012 22:11)

Ve Vyškově opravdu myslí. Jako divizní hráč jsem hrál futsalový mistrák jedině když to bylo 48 hod. před zápasem. To znamená pátek a neděle. Jestli to někdo neumí spočí tak tak mu to vysvětlím. Někteří naší hráči jsou schopni hrát futsal i v den utkání a pak si ještě střihnou utkání za B tým. Ale zřejmě jsou lépe trénování něž jem byl já.
Je docela zábavné se o tom bavit.
Moje srdíčko je totiž vyškovské...MFK

futsal = technika

(Tréňa Horváth, 5. 6. 2012 21:33)

Kritizovaný byl a bude, pokuď to bude na úkor velkého fotbalu.
A tak by měli myslet všichni v našem klubu.
zdar

Re: futsal = technika

(Hráč, 6. 6. 2012 20:54)

Ve Vyškovském klubu se myslí??

odpověď

(Petr Uhlíř, 6. 6. 2012 14:52)

Od bývalého divizního hráče futsalu bych takovouto reakci na nečekal... Ovšem respektuji Tvůj názor.