Jdi na obsah Jdi na menu
 


B tým v Olešnici

17. 6. 2009

Čas psal neděli 14. června 2009 a „B“ tým Vyškovského dorostu čekal výlet na severozápadní část okresu Blansko. Poslední kolo sezony 2008/2009 1. třídy dorostu se odehrávalo v malebné vísce v pěkném areálu. Olešnice byla v roce 1999 zvolena vesnicí roku. Tato vesnice je známá i díky lahodnému mléku „OLE“.
Výprava cestovala z Drnovic osobními automobily. Před Kunštátem jedno vozidlo mělo defekt, pan Novotný píchnul pneumatiku.
Výprava čítala 14 hráčů, z čehož byli 4 starší žáci, letos postupující do 1. žákovské ligy, 6 mladších dorostenců a 4 dorostenci starší.
Utkání bylo zahájeno v 14:15 jako předzápas mužské 1. B třídy (Olešnice hostila Dražovice z okr. Vyškov ), hlavním sudím předzápasu byl Josef Pospíšil.

Domácí letos sestupují z této soutěže do okresního přeboru Blanska, jsou předposlední a chtěli se se soutěží rozloučit důstojně. Jejich chtíč po výhře byl velký, hra byla v jejich podání agresivní a tvrdá, za což si ostatně hostující hráči mohli sami přílišným taháním míče. Hra byla často rozkouskovaná vinou faulů. Nakopáno dostal hodně Odoso Vidaho, syn nejvyššího, protože si asi spletl soupeře. Nestáli proti němu žáci, ale dorost a jeho kotníky trpěly. Na utkání se přijel podívat i Nejvyšší) a viděl v roli kapitána týmu svého staršího syna (hned jsem ho za Kubu zkasíroval, to se musí).

První branka zápasu padla v Beckhamově minutě (23.) a postaral se o ni L. CHUDÝ, jemuž na gól nahrával J. LIČKA. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat a za 3 minuty se radovali i domácí, když se prosadil M. MISTR. Poločasovou výhru nám zařídil D. GOTTVALD, opět po nahrávce od Pepíčka.
Druhá půle byla celkem nudnější za což mohl i fakt, že domácí trenér poslal do hry dva žáky. Při vší úctě k žákům v Olešnici, neměli takovou kvalitu jako naši žáci.
Blesk z čistého nebe přilétnul v 67. minutě, když vyrovnal na 2:2 V. DLOUHÝ po hrubici jednoho defenzivního hráče.
Hostující trenér své ovečky také prostřídal, poslal z lavičky směrem do hřiště všechny tři náhradníky z řad již zmiňovaných žáků a největší žákovská stálice v dorostu D. URBANČOK se mu odvděčil gólem na 2:3. Provedl to filigránsky, kluk jeden mazaná. Přehodit gólmana se mu povedlo báječně.
Rozhodčí nastavil jednu minutku a následoval odchod na klobásky. Všichni jsme se shodnuli, že klobása byla luxusní (a to jen za 25,-) a směle by mohla pomýšlet na titul Klobása Moravy. Lepší mají možná jen v Šardicích. Ale jen možná…

SK OLEŠNICE – ROSTEX VYŠKOV „B“ 2:3  (1:2)
Branky: viz výše
Rozhodčí: Josef Pospíšil
Bez karet
Diváků: dost

SESTAVY:
Olešnice: M. Petr – J. Mareček (46´. T. Břenek), J. Havlíček, J. Šutera, J. Dračka – V. Dlouhý, T. Tenora „K“ (46´. T. Moravec), D. Kintr, M. Kotlán (34´. P. Habanec), M. Mistr (62´. F. Doskočil), J. Peterka.
Trenér + vedoucí + předseda oddílu: Z. DUFEK.

Vyškov: Z. Bušina –  V. Novotný, F. Luska, D. Forro, D. Gottvald – M. Macek (60´. D. Urbančok), J. Horváth „K“, J. Lička, L. Chudý (67´. F. Šprta) – P. Janovský, J. Poprik (70´. J. Kudýn).
Trenér: R. Gottvald, vedoucí: Já, dobrá duše fotbalu dorostenců: H. Matoušková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář