Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bod z hřiště lídra

6. 6. 2010

HFK TŘEBÍČ o. s. - SK ROSTEX VYŠKOV 1:1 (0:1)

branky: 60´. Štěpán SVOBODA na 1:1 – 8´. Filip NOVOTNÝ na 0:1

ŽK: 59´. Jiří BRADA (faul zezadu na Filipa Novotného), 75´. Štěpán SVOBODA (faul zezadu na Václava Novotného) – nikdo

rozhodčí: Milan REICH – Miroslav HOLUB, Ladislav MAREŠ

diváků: 38

 

hráno v neděli 6. června 2010 od 10:15 na trávě v Třebíči (Janáčkovo stromořadí) v rámci 16. (25. hraného) kola divize staršího dorostu sk. „D“

 

SESTAVA HFK TŘEBÍČ o. s.

 

Rostislav KRUBA (46´. Pavel NĚMEC)- Pavel CHALUPA, Jiří BRADA, Martin CHALUPA, Michal SVOBODA (46´. Marek POHOŘILSKÝ) – Martin ČECH, Lubomír VENHODA, David NOVOTNÝ, Libor STEHLÍK (59´. Štěpán SVOBODA) – Milan KOSTELECKÝ, Petr FLORIÁN „K“

na lavičce byli připraveni do hry Tomáš KRATOCHVÍL a Tomáš VÁLEK

trenér: Pavel FRANĚK, asistent 1: Lubomír VENHODA st., asistent 2: Antonín ŠVEJCAR, vedoucí: Zdeněk MENOUŠEK

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK – Patrik PAZDERA, Filip LUSKA, Ondřej KRÁL „K“, Václav NOVOTNÝ – Martin GREPL (75´. Petr ONDRA), David GOTTVALD, Tomáš GALIA, Pavel ORBÁN (74´. Radek CHALABALA) – Filip NOVOTNÝ (89´. Jan MÜLLER), Jakub POPRIK

na lavičce byl připraven náhradní gólman Jakub KOPECKÝ

trenér: Petr MATULA, asistent: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

Poslední výjezd této sezony byl nasměrován na začátek Vysočiny – do Třebíče. Domácí soubor si již v minulých kolech zajistil postup do MSDL, po dvou letech v divizi.

Před zahájením probíhalo za účasti mnoha fotografů focení tohoto úspěšného reprezentanta z města limonády ZON. Dále byl týmu trenéra Fraňka předán z rukou Miroslava Vrzáčka, člena ŘK ČMFS M /za kraj Vysočina/, pohár pro mistra divize. Spolugratulantem byl 1. místopředseda a výkonný ředitel HFK Třebíč, otec náhradního gólmana, Pavel Němec.

Předešlý den si za „A“ tým Třebíče zahráli tři dorostenci, nechyběl mezi nimi i král kanonýrů letošního ročníku divize Petr Florián. Tento mladík nebude v oblibě defenzivy Vyškova, ne kvůli brankám, neboť nám nedal ani jeden gól v obou vzájemných zápasech, ale díky jeho arogantnímu chování a velmi sprostým urážkám na adresu beků Vyškova. Filip Luska by mohl začít přemýšlet, zda je (podle mínění Floriána) pánské nebo dámské přirození... Těžký výběr!

Kouči Matulovi chyběl trojlístek Josef Lička (disciplinární trest) a dva výletníci: Ondřej Bačovský s Miroslavem Matouškem.

Utkání se hrálo na slunného počasí, teploměry na slunci vykazovaly zajímavá čísla. K zápasu domácí připravily míče, jímž se ve Vyškově říká, vzhledem ke spojitosti jejich plavání v letu a křestnímu jménu plavkyně Hlaváčové „Yvettka“.

Nejoblíbenější místností se před utkáním stalo WC, sedm lidí se dychtivě dožadovalo uvolnění toalety.Asi jsme lapli nějaký hnědý bacil.

 

Hosté do zápasu vstoupili aktivně, ve čtvrté minutě po faulu Davida Novotného zahrával Ondřej Král trestný kop, trefil pouze zeď.

V minutě páté vybojoval Jakub Poprik rohový kop, Jakub Galia nacentroval pouze na hlavu bránícího Lubomíra Venhody.

Nezvyklý jev se vyjevil v osmé minutě. Proměnili jsme totiž první vážnější šanci zápasu! Dlouhý míč od Jakuba Galii našel Filipa Novotného, ten v samostatném nájezdu dokázal střelou po zemi k levé tyči dostat balon za záda gólmana Kruby – 0:1.

Aktivní jsme byli i nadále, chyběla nám ovšem přesnost. Jako například Jakubu Galiovi, který nahrával Václavu Novotnému. Místo toho, abychom šli do rychlého útoku, tak jsme šli do rychlého návratu...

Domácí zahrozili v 15. minutě, akci dobře přečetl Tomáš Holásek, včasným vyběhnutí za velké vápno uhasil odkopnutím míče nebezpečí číhající z dotěrnosti Petra Floriána.

Rozehrávka nešla stoperovi Královi, první važnější chybu vyrobil ve 20´. - váhal s nahrávkou na Václava Novotného, Florián kapitána Vyškova obral o balon a za deset sekund letěla na Holáska velmi štiplavá rána, kterou vyškovský brankář vyrazil, což ignorovali jeho spoluhráči a nedobíhali na odražený míč. Ne tak Florián, hladový po gólech. V souboji s Holáskem byl kanonýr domácích dříve, mířil nepřesně.

Vyškovští se připoměli gólmanu Krubovi Galiovou střelou, v níž dominovaly dvojky. Střela ve 22. minutě z 22 metrů mířila 2 metry vedle levé tyče.

Další atak na bránu HFK po centru Ondřeje Krále. Balon si prsami zpracoval Filip Novotný, ačkoliv byl v úhlu, tak zkusil vystřelit z cca 7 metrů na přední tyč. Akce skončila vyraženým míčem na rohový kop, jenž z Galiovy kopačky proletěl celým vápnem.

Poté následovala občerstvovací pauza.

Florián střílel ve 34´. přesně a nerazantně, tudíž si balon Holásek bez problémů chytil.

Krásný moment viděli diváci v 37. minutě. Centr kousek od rohového praporku našel Floriána, jeho čistý volej mířil kousíček nad břevno. Chyba krajního beka (nechal odcentrovat), chyba Filipa Lusky (nevycouval prostor a hlavou tedy neprodloužil či úplně neodvrátil před střílejícím domácím forvardem).

V minutě mého čísla nedolétnul díky zásahu stopera domácích centr Filipa Novotného k Martinu Greplovi, domácí z rychlejšího přechodu do útoku vytěžili velmi nepřesnou střelu z dílny Milana Kosteleckého.

 

Do druhé půle poslal domácí kouč do brány místo Rostislava Kruba Pavla Němce, levého beka Michala Svobodu nahradil Marek Pohořilský.

 

Po dvou minutách hry zkoušel technickou střelu nacpat do levé šibenice z hranice velkého čtverce David Novotný, míč bránu minul o metr a půl.

Průnik Václava Novotného zastavil pět metrů za půlící čarou faul Davida Novotného, Ondřej Král kopnul trestný kop velešpatně.

Šťastnou ruku měl domácí stratég Franěk při střídání v 59. minutě. Poslal na plac místo bojovníka Stehlíka Štěpána Svobodu, jenž minutu po svém pobytu na hřišti zužitkoval zpětnou nahrávku ve velkém vápně Vyškova na jeho hranici střelou utaženou levou placírkou do prostoru k levé tyči, Tomáš Holásek se natahoval zcela zbytečně - 1:1. Brance opět předcházela chybná rozehrávka v defenzivě hostů.

Minutku po inkasovaném gólu se hnal za vrácením vedení na stranu Vyškova Jakub Poprik, vyběhnuvší gólman Pavel Němec rychlejší, balon skončil v zámezí.

V téže minutě zakončoval halv Třebíče akci svého týmu střelou z voleje, balon mu vůbec nesednul a mířil velmi vysoko. Z lavičky náhradníků to vypadalo jako by chtěl domácí zakončovatel na vrch jehličnanů za Holáskovou svatyní nasadit vánoční špici v podobě rychlého míče z dílny Adiho Dasslera.

Postupem času hostům ubývaly síly, lidově řečeno „šlapali vodu“, domácí si vytvořili mírnější územní převahu.

S nastřelováním brankové konstrukce začal Filip Novotný v 72. minutě. Křižná střela vyškovského útočníka skočila na pravé tyči cca 20 cm pod břevnem. Odražený míč si již Pavel Němec chytil.

Další dalekonosná střela Filipa Novotného – špatně postavený Němec se jen ohlédnul za balonem, který jej přeletěl a skočil na vrchní části břevna.

Úplně stejná situace na druhé straně: projektil Davida Novotného také políbil břevno Holáskovy brány!

Poslední šanci zápasu si vypracovali domácí, centr z pravé strany na hlavu Petra Floriána, Tomáš Holásek v pádu chytil. Běžela 89. minuta, hosté byli vcelku spokojeni s bodem, domácí již mysleli na oslavný postupový raut.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář