Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trapas

23. 8. 2009

SK ROSTEX VYŠKOV – HFK TŘEBÍČ, o. s. 0:2 (0:1)

branky: 0:1 35´. VÁLEK Tomáš, 0:2 72´. NOVOTNÝ David

ŽK: Matoušek (49´.), Král (35´.), Orbán (45´.), Pazdera (59´.) - Chalupa (25´.), Texl (74´.)

diváků: 50

rozhodčí: Antoníček Petr – Horváth Antonín, Vrbka Lukáš

hráno v sobotu 22. srpna 2009 od 10:15 na hlavní trávě vyškovského stadionu Za parkem.

 

SESTAVY:

 

SK ROSTEX VYŠKOV:

 

Bušina Zdeněk – Luska Filip, Král Ondřej (K), Novotný Václav, Matoušek Miroslav (75´. Ondra Petr) – Pazdera Patrik, Galia Jakub, Lička Josef, Orbán Pavel – Poprik Jakub, Bačovský Ondřej.

trenér: Matula Petr, vedoucí: Uhlíř Petr, masér: Matoušková Hana

 

HFK TŘEBÍČ, o. s. :

 

Kruba Rostislav – Svoboda Štěpán, Chalupa Martin, Chalupa Pavel, Svoboda Michal – Čech Martin (72´. Venhoda Lubomír), Florián Petr (K), Novotný David, Texl Jiří (85´. Richtr Jakub) – Válek Tomáš, Kostelecký Milan (76´. Horký Lukáš).

trenér: Vejmelka Michal, asistent: Franěk Pavel, vedoucí: Menoušek Zdeněk

 

První utkání doma po sestupu z druhé ligy se hrálo v rámci 2. kola dorostenecké divize s týmem HFK (Horácký fotbalový klub) Třebíč, o. s. Brzy ráno před zápasem se přes Vyškov přehnala krátká, ale vydatná přeháňka. Všichni jsme doufali, že déšť bude na znamení štěstí. Jak pozdější hodiny a minuty ukázaly, zřejmě si déšť objednali hosté, neboť štěstí (ale hlavně fotbalový um), bylo na jejich straně. Zdá se, že déšť pršel štěstí hostům, protože nezapoměl na trenéra „A“ týmu mužů Třebíče, jenž léta působil v Drnovicích a odváděl zde výborné útočně služby. Zdravím Tě, Zelňo!

 

První vyložená šance v utkání po 240 sekundách hry patřila domácím, ale Jakub Poprik v samostatném nájezdu nedal a nepřetrnul blánu doby čekání na gól. Hostující kapitán Florián za 4 minuty po velké šanci domácích střílel na Bušinu, před gólmanem střela skočila, musel ji vyrážet na roh. Z rohu se vyklubal další souboj Bušina – Florián. Hlavička nejlepšího střelce hostí z minulé sezony byla slabá a tak si ji ukryly rukavice domácího čapaře. V desáté minutě dvakrát střílel Galia, jeho střely dvakrát zablokovala obrana hostů. Další střelecký pokus Galii zaměstanal poctivě podávajícího stopera „A“ týmu mužů Vyškova Davida Hodináře. Po čtrvrthodině hry přiťuknul Florián balon Davidu Novotnému, jeho střela z první letěla mimo.

Střelou za záklonu se prezentoval hostující Válek, balon logicky nabral směr vzlétajícího letadla.

Ve 20´. si zahráli bago do trojúhelníku hosté v „16“ domácích. Válek nahrával Texlovi, na jeho střelu musel Bušina vytasit v pádu reflex, balon vyráží pryč.

Minuta jednadvacátá: lehce za půlící čarou Luska špatně zpracovává míč, hostující kapitán byl během deseti sekund v „16“ domácích. Jen další dobrý zákrok Bušiny uchoval stav na dvou nulách.

Tlak Třebíče graduje! Balon se motá půl metru od brankové čáry, Vyškov se horko těžko odkopem osvobozuje.

V 25´. běžel Poprik sám na bránu, hostující zadák jej stáhnul 18 metrů od brány, sudí Antoníček udílí Pavlu Chalupovi žlutou kartu. Z trestného kopu střílí mimo kapitán Vyškova Král.

První půlhodina by se dala zhodnotit velmi jasně: hosté tlačili, Vyškov se zuby nehty chlupy vlasy bránil, činnost domácích na půlce Třebíče vykazovala délku jepičícho života.

Zakončení hlavou Orbána po centru Pazdery v 30´. bylo přesné, ovšem razance chyběla.

Hostující lavička slavila branku v síti domácích deset minut před koncem první půle. Rychlý brejk Floriána, hostující kapitán se ještě před velkým vápnem vyhnul vyběhnutému brankáři Bušinovi, dostal se z dobrého střeleckého úhlu. Proto nahrával z5 na hranici vápna, kde našel spoluhráče Válka a ten těžkým kopem z otočky stanovuje poločasové skóre na 0:1.

Do konce první půle si hosté vypracovali ještě 4 šance, které charakter gólových postrádaly, proto si do druhé půle přinesli náskok 0:1.

 

Do druhé půle ani jeden z trenéru nasáhnul ke střídání, počasí zůstalo také stejné jako v první půli.

 

Po 40 sekundách hry zatáhnul na pravé straně balon Poprik, dal jej po zemi k bráně, skluz Bačovského přišel o pověstnou setinu sekundy později. Balon se zakutálel k tréninkovým brankám a Bačovský si alespoň vyzkoušel, jak se v srpnu dá sáňkovat.

V 48´. inkasoval žlutou kartu M. Matoušek za taktické stáhnutí hráče hostí, který jej obral před lavičkou Třebíče (tzn. na půlce Vyškova) o balon.

Padesátá minuta přinesla střelu hostí, kterou zblokovali domácí, dorážka zaměstnala ochotého Davida Hodináře v roli podavače míčů. Během krátké pasáže (51. - 58´.) hosté třikrát nebezpečně stříleli, jejich projektily naštěstí neměly potřebnou přesnost. Další žlutou kartu na domácí straně si prohlédnul Patrik Pazdera za nevhodný komentář k sudímu odpíkávajíc mu faul na halva HFK. 63´.: střela Galii, gólman Kruba vyráží na roh. Kop od praporku O. Král přetáhnul, nikým netečovaný centr míří na brankovou čáru, bohužel deset metrů od brány.

Střelecké trápení hostujícího kanonýra Floriána pokračuje, obrovskou šancí pohrdnul. Pokud by to šlo takhle dál, bude se v Třebíči otevírat Pálenka Florián.

Naděje Vyśkova pohřbila minuta sedmdesátá druhá. Po rychlém brejku se ke střele odhodlal David Novotný, jeho pokus na levou ruku gólmana Bušiny končí v síti. 0:2. Kartou byl oceněn i faul Texla na V. Novotného ze 75´. Poslední dvě brankové šance v zápase se rovnoměrně rozdělily mezi Rostex a HFK. V 77´. kdo jiný než Florián se ocitnul v pozici, ze ktreré rozhodnul nedávný duel Baník-Plzeň Róbert Zeher. Jenže střelecký smolař hostů balon nenašteloval jako Zeher do šibenice, ale o dvě patra výše.

Největší šanci v utkání z pohledu domácích se ukázala střela J. Galii z 24 metrů. Gólman Kruba jeho pokus mířící přesně do šibenice vyrazil díky skoku, za nějž by se nemusel stydět kdejaký skokan do výšky. Roh zůstal nevyužit, po jedné nastevené minutě přišel konec a oslavný pokřik nemravného znění v podání kruhu hráčů hostí uprostřed hřiště.

 

Hostů nezbývá nic jiného než pogratulovat, v zápase měli celkem 22 šancí na zvýšení náskoku, kdežto domácí byli doslova trapní. Nejlepším domácím mužem byl balony podávající David Hodinář. Děkuju, Dejve!

 

 

Náhledy fotografií ze složky VYŠKOV - HFK TŘEBÍČ 22. 8. 2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář