Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konečně výhra, odnesl to Prostějov

7. 9. 2009

SK ROSTEX VYŠKOV – 1. SK PROSTĚJOV 2:1 (0:0)

branky: 48´. 1:0 – Lukáš KUBĚNSKÝ, 78´. 2:0 – Václav NOVOTNÝ, 84´. 2:1 – Jakub VITÁSEK

ŽK: Zdeněk BUŠINA (28´.) - Tomáš LAKOMÝ (29´.), Marek STUDENÝ(52´.), Martin HON (80´.), Dominik BOKŮVKA (84´.)

rozhodčí: Petr ŠENKÝŘ – David SOLFRONK, Rudolf VOKÁČ

diváků: 66

 

hráno v rámci 4. kola dorostenecké divize starších sk. „D“ na tréninkovém hřišti ve Vyškově v sobotu 5. září 2009 od 10:15.

 

SESTAVY:

 

SK ROSTEX VYŠKOV

 

Zdeněk BUŠINA – Filip LUSKA, Ondřej KRÁL „K“, Josef LIČKA, Václav NOVOTNÝ – Miroslav MATOUŠEK (76´. Petr ONDRA), Jakub GALIA (86´. David GOTTVALD), Ondřej BAČOVSKÝ, Pavel ORBÁN – Lukáš KUBĚNSKÝ (89´. Libor CHUDÝ), Patrik PAZDERA

na lavičce náhradníků byl připraven náhradní gólman Jakub KOPECKÝ

trenér: Petr MATULA, vedoucí: Petr UHLÍŘ, masér: Hana MATOUŠKOVÁ

     

1. SK PROSTĚJOV

 

Radek VYBÍHAL – Jakub VITÁSEK, Tomáš LAKOMÝ, Marek STUDENÝ (79´. Jakub CHVOJKA), Jan MICHAL – Martin ŠÍN (60´. Miroslav OVČÁČEK), Jakub MARTINEC, Dominik BOKŮVKA „K“, Josef POKRUTA (63´. Jakub ŠLÉZAR) - Martin HON,

Roman KOCOUREK

trenér: Roman ŠMÍD, asistent: Aleš RUS, vedoucí: Ivan POLÁK

 

Trenér domácího celku si pozval hráče do kabiny nezvykle brzy před zápasem, na plánu bylo promluvení do bolavých fotbalových hlav a duší vyškovským dorostencům. Někteří z nich během dosavadního průběhu sezony zůstávají za očekáváním, proto věřil trenér týmu pan Petr Matula v pohovor a nabuzení mužstva v souboji sousedů, bohužel jen geografických, nikolivě tabulkových.

Hosté v minulém kole prohráli doma s překvapením soutěže, týmem Bohunic, 1:2, jinak první dva zápasy zvládnuli za šest bodů.

Domácí trenér neměl k dispozici Jakuba Poprika, jenž byl uvolněn do „A“ týmu mužů, čekajících na nedělní divizní zápas ve VelMezu. Místo Poprika nastoupil Lukáš Kuběnský, který s týmem trénoval jen jednou. Jeho fyzický deficit se v závěru utkání projevil formou křečí.

 

Největší šancí prvních patnácti minut byla hlavička hostujícího záložníka z malého vápna, balon i s pomocí Zdeňka Bušiny končí na spojnici, dobíhající beci Vyškova odkopávají balon do bezpečí.

Do 20. minuty si s míčem více rozuměli hosté, domácí vyráželi jen do brejků často končící nepřesnou přihrávkou.

Trestný kop z 23´. Ondřeje Krále končí na hlavě stopera hostů, zajímavostí tohoto kopu je fakt, že se balon při svém nejvyšším bodu letu ve vzduchu skoro zastavil vinou silného větru. Minutku na to šel do trychtýře Orbán, balon mu sebral tvrdým, ale čistým zákrokem hráč v námořnickém dresu Prostějova.

Velkou vlnu nevole přinesla minuta osmadvacátá: Bušina pozdě vybíhá ven z brány vstříc hostujícímu útočníkovi, metr za „16“ (a mírně z úhlu) sráží forvarda k zemi, hosté žadoní po sudím Šenkýřovi červenou kartu pro domácího gólmana. Jeho zákrok byl potrestán kartou barvy žluté, trestný kop zahrávají hosté, pokus Martince gólem nekončí.

Na karty vyrovnává stoper hostí Tomáš Lakomý za skopnutí J. Galii.

Do konce poločasu se vyjma cenrů Krále a Lusky nestala závažná událost, jde se do kabin.

 

O poločasové pauze se netřídá a přestává foukat vítr intenzity fénu.

 

První střelecký pokus druhé půle se udál v čase 46:48, Václav Novotný zkouší střelou pevnost zad Lukáše Kuběnského. Škoda.

O minutu později „střelený“ Kuběnský skóruje! Jeho střela trefuje tyčku v šibeničním prostoru, od ní se mičuda odráží do tyče. Všichni, vyjma hostů, doufají, že vedení v zápase bude mít delší charakter nežli v Pelhřimově.

Hosté vedou na karty od 53´., kosa jako od Mountfieldu od Studeného, obětí je Novotný .

Trestný kop vyráží čapař Vybíhal, další pokus Galii trefuje ochranou síť v probíhající 55. minutě.

Hosté se dostali k zahrávání rohového kopu, jenž končí v náruči pana Vojtěcha Novotného podávajícího balony za bránou Bušiny.

V desetiminutovce od 60. do 70. minuty mohli jít aktéři zápasu raději na párek, nic se neděje, vyjma nepřesných přihrávek, kterých bylo jako máku v závinu.

2:0!!! 78´. Vyškovský stachanovec Václav „Víťa“ Novotný se napřahuje z hranice velkého vápna, vedeme o dva góly. Velkou zásluhu na gólu má L. Kuběnský, jenž balon vyhrál v souboji s protihráčem z Prostějova.

Domácí již mysleli na konec, ale stálo je to jistě mnoho nervů a starší ročníky koukající se na duel i pár šedin, neboť v 84´. vykřesal jiskřičku naděje pro hosty Vitásek, snižující skóre na 2:1.

Že hosté nevyrovnali je asi dílem přírody, jelikož se vrátil větříček a onu jiskřičku naděje sfouknul.

 

V nervy drásajícím závěru jsme dokázali s vypětím všech sil vedení udržet, někteří hráči dostali poprvé v sezoně křeče na hřišti (to je vzkaz do Bytrce!!!) a hosté si mohli jen vyčítat neproměnění nějaké ze šancí v první čtvrthodince utkání...

 

Velký dík patří všem, kdo se na utkání podíleli buď jako aktéři zápasu, podavači míču, ale hlavně trenéru panu Matulovi, za to, jak dokázal špatně psychicky naložené mužstvo dostat z nejhoršího ven. Odraz ode dna tabulky se povedl. Budeme i nadále stoupat? Pokud udržíme disciplínu, POKORU a budou na place hráči plnit pokyny trenéra, tak si myslím, že se ve spodních patrech tabulky motat nebudeme!

 

Petr UHLÍŘ

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář