Jdi na obsah Jdi na menu
 


dřeli jako koně

 

Sobotním soupeřem se stal obrozený tým Prostějova. Bilance za poslední 4 kola je impozantní: 4-0-0 18:3 12 bodů. Minulé kolo vyhráli s přehledem na půdě Veselí nad Moravou 4:0. Tyto statistické údaje vzbuzovaly velký respekt.

My ale nejsme žádná ořezávátka, naposledy jsme ztratili body domácí remízou s Velkým Meziříčím, v té době ještě Davidu Gottvaldovi nerostly vousy.

Pomoci staršímu dorostu šel Sebastian Palla, naopak chyběl Tomáš Sádlík.

Utkání se hrálo v Olšanech u Prostějova, všechny při příjezdu nemile překvapila „kvalita“ trávy. Kdeže loňské sněhy jsou…

 

Úvod utkání klasicky opatrnější, přece jen jsme byli nebezpečnějším týmem. Do zakončení se po pár minutách dostal Filip Novotný, vyběhnuvšího gólmana domácích přehodil, ovšem i s brankou… Po patnácti minutách platil stav 0:0, na spálené tutové šance poměr daleko vyšší, řekněme 0:4. I přes nepřízeň osudu i střeleckou nepřesnost to byli právě naši hráči, kteří propašovali balon do brány – Sebastian Palla udělal kličku gólmanovi, a pohodlně zasunul balon do brány. Situaci ulehčili protihráči z Prostějova tím, že přestali hrát a naivně se dožadovali odpískání offsidu. Jejich argumentace na posouzení celé situace velmi úsměvná, situaci utvrdilo video, kde jsme viděli a hlavně slyšeli pokyn od AR2 „hraj“ a ne offsid. Možná mají v Prostějově jinou řeč…

Nevím, zda-li jsme podlehli sebeuspokojení, nebo se domácí tak vyhecovali, ale co se dělo na trávníku do 43. minuty jsme v této sezoně nezažili… Inkasovat tři branky za několik minut jsou zvyklí naši soupeři, ne my. Ovšem stalo se a nyní se muselo ukázat jaká jsme parta a jak jsme doopravdy silní.

Ještě se vrátím k druhé inkasované brance, po které inkasoval ŽK Sebastian Palla – je hezké, že hájí zájmy týmu, ty se ale nehájí takovým způsobem! Hájí se přesně takovým způsobem, jaký ukázal v poslední minutě prvního poločasu, když mistrně napálil balon ostrým volejem s pomocí levé tyče do prostějovské brány – 3:2 pro domácí.

 

O poločasové pauze si stěžoval na křeče v břiše kapitán týmu Josef Lička, po několika minutách musel být ze hry stáhnut, místo něj přišel na plac Miroslav Matoušek, který si zároveň natáhnul kapitánskou pásku.

 

Obraz hry se v druhé půli trochu změnil, začali jsme se daleko více útočit, když ani domácí se nechtěli nechat zahanbit a bylo jim jasné, že pro klid jejich duše musí dát „těm vyškovským kurvám“ pojišťovací čtvrtý gól. Šestý gól v zápase opravdu padnul, ale ke smůle Prostějova do jejich sítě. Psala se 58. minuta a Martin Grepl, pro něj netypicky hlavou, poslal balon k pravé tyči prostějovské brány.

Další šance na obou stranách nejsem vůbec schopen popsat, nervy vcelku pracovaly, věřím, že nejen u mé osoby.

Vítězná branka padla v 84´. , když se po křídelní akci dostal balon k Filipu Novotnému, který zachoval chladnou hlavu a skóroval s přispěním svého občasného myšlení chytrou střelou – 3:4.

Domácí se v posledních šesti minutách hnali za vyrovnáním, jejich snaha ztroskotala na poctivě pracující defenzivě celého dorostu Vyškova.

 

Na tyto tři body jsme se nadřeli jak koně, po Břeclavi nám stanul nejtěžší sok, i toho jsme dokázali porazit, což je velmi cenné, obzvláště vzhledem k průběhu hry, respektive vývoji skóre.

V dalším kole přivítáme v sobotu 11. května 2011 od 10:15 na hlavním hřišti tým FC Slovan Havlíčkův Brod.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář