Jdi na obsah Jdi na menu
 


PÚ: Lysovice - Vyškov

3. 8. 2009

TJ LYSOVICE muži A – SK ROSTEX VYŠKOV starší dorost 1:2 (0:2)

 

branky: 20´. 0:1 – GALIA, 33´. 0:2 – LIČKA, 90´. 1:2 – Lukeštík

 

rozhodčí: Martin Neděla

 

sestava SK ROSTEX VYŠKOV:

Bušina – Luska (70´. Orbán), Král (58´. Poprik), Novotný, Matoušek – Pazdera, Bačovský, Galia, Orbán (46´. Gottvald) – Lička, Poprik (46´. Sádlík)

 

Nedělní horké dopoledne patřilo fotbalu. Do oblíbené destinace jsme jeli tentokrát jako hosté, hrálo se proti domácímu prvnímu týmu. Tráva byla jako vždy krásná, možná jen krapet dlouhá.

 

První poločas se podobal tomu čtvrtečnímu Nesovickému. Hýřili jsme aktivitou, domácí často nevěděli kudy kam. Bylo za námi teprve pět minut a Král osvobozoval velké vápno Vyškova dlouhým odkopem. Odkop neletěl, jak to často bývá, do potoka, ale našel Pazderu. Ten dal Poprikovi balon do běhu, jenž na hranici šestnáctky přihrál Orbánovi. Pavla domácí gólman Petr Novotný vychytal. S jeho střelou po zemi neměl problémy, protože Vyškovský halv střílel do prostoru, kde Novotný stál. Naše mezihra byla velmi dobrá, stejně jako v minulém utkání, akce byly často krásné na oko, a hlavně účelné. Dostávali jsme se do šancí a ve 20. minutě byla jedna z akcí proměněna. Na pravém křídle Poprik podržel balon, nahrál jej do středu hřiště Bačovskému. Bačovský sklepnul na Galiu, který technickou střelou z jedničky placírkou trefil přesně prostor u pravé tyče – 0:1.

Další pokus, tentokráte Ličky, nebyl úspěšný, jeho táhlá střela z 23 metrů skončila v rukavicích Novotného. Domácí vyslali na Bušinu první pokus v 25´., střela Marka Höfera halfvolejem šla nad.

Gólman Bušina si po půlhodině hry málem připsal asistenci! Jeho dlouhý výkop dva domácí hráči podskočili jako figurky z dětské hry Klouboučku, hop! a Poprik byl u míče. Trefil se metr vedle tyče. Za další minutu se dokázal forvard Poprik odpoutat o svého strážce, balonu dal status „ani střela, ani nahrávka“.

33´. - 0:2 ! Pazdera krásně nahrál Ličkovi a tomu nezbývalo nic jiného, než jen nastavit levou placírku.

Teprve deset minut před koncem se kopal první rohový kop utkání. Balon centroval Vyškovský bek Král a hlava Ličky byla nepřesná jen o pověstný chloupek.

Poprvé se po težké střele zapotil Bušina až dvě minuty před pauzou, křižná střela domácího záložníka jej solidně protáhla.

 

Druhý poločas se podobal tomu čtvrtečnímu Nesovickému. Nehýřili jsme aktivitou, často jsme nevěděli kudy kam. Úroveň našeho výkonu šla rapidně dolů, v úvodních pětadvaceti minutách nás domácí přehrávali. Domácí za tento časový úsek daleko častěji zaměstnali obranu Vyškova, potažmo Bušinu, jen díky jejich velmi vychýlené mušce jsme přežili útoky domácích s čistým kontem. My jsme si vytvořili pouhé dvě šance, ovšem Poprik a Gottvald je nedokázali přetransformovat v gól. Pozoruhodné bylo, že nám bylo odmáváno za 22 minut druhé půle devět offsidů. Nebylo to špatným pomezním, ten mával dobře, ale domácí obranná linie často vystupovala a naši útočníci, hlavně Sádlík, pořád spali za beky Lysovic.

V 73´. domácí vstřelili asi regulérní branku, která jim nebyla uznána. Bek Vyškova Novotný byl rychlejší než oči sudího Neděly a balon vykopnul z brány ven. Pravděpodobně pozdě, balon byl podle svědectví hráčů obou táborů za čarou. O 120 sekund později přišla další super šance domácích. Bušina samostatný nájezd vychytal a hodně nás tímto podržel. Další samostatný nájezd, zaplaťpánbůh na bránu Lysovic, se konal osm minut před koncem utkání. Jakub Poprik napodobil svého Lysovického kolegu a nedal. Balon se kutálel deset centimetrů od levé tyče.

Ve vzduchu visel gól a taky padnul. V 90´. jej vstřelil domácí hráč David Lukeštík, jeho střela po zemi skončila za zády Bušiny.

 

V utkání jsme dospěli k poznání, že asi nebudou náhodné špatné výkony v druhé půli a musíme na tomto problému zapracovat.

Černou kaňkou zápasu bylo chováni jednoho z beků Vyškova, který i přes svůj nízký věk oproti domácím hráčům poslal některého z nich do dámského přirození velmi hlasitým způsobem. V MU jasná rudá a od DK minimálně 5 zápasů stop.

Reakce domácího trenéra Mauera byla také na úrovni lidské žumpy, ale pravda je, že si tohle chování nesmí dovolit žádný hráč, natož mládežník.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář