Jdi na obsah Jdi na menu
 


Balkon - velká oprava

Snahou bylo dát balkonu nějaký smysl. Tento balkon slouží jako střecha spodního obydlí. Čili jeho původní podlaha byla pouze IPA. Sloužil pouze pro odklad nepotřebných věcí a sušení prádla. Tak jsme se dali do díla.

Bylo třeba podlahu vylít betonovou vrstvou + napenetrovat. Dále položit dlažbu, dát komínu nový kabát a vymalovat fasádní barvou. Z domácích zásob dřeva se postavila pergola, dokoupil materiál na stříšku a boční odhlučňovací a zárověň protivětrnou stěnu. Na bazaru jsem sehnala fungl nový zahradní dřevěný nábytek. A jelikož jsou v tomto obydlí malé děti a jelikož se díky silné vrstvě betonu zvedla podlaha o cca 10 čísel, bylo nutné určité části okrajové zídky - tedy té nižší, pořídit malé zábradlíčko v podobném stylu zábradlí hlavního, stávajícího.

Hrůza práce, bylo potřeba několik párů rukou navíc, plus nějaká ta technika, ale vyplatilo se.

Návrh budoucího vzhledu - rozmístění, barvy, nábytek a doplňky - to vše bylo realizováno mou osobou, ovšem odborné profíky na betonování, elektřinu a podlahu jsem si samozřejmě přizvala na pomoc.

Výsledek - útulné posezení od jara až do podzimu, kuřáci to nemají v horním patře daleko na siestu, paní si může jít pěkně v papučkách (i bez) pověsit prádlo a děti mají prostor na dovádění při oslavách a grilovačkách stejně tak jako dospělí na tanečky. :-)

 

Balkon PO

Datum: 3. 7. 2018
Fotografií: 10
Složek: 0

Balkon PŘED

Datum: 3. 7. 2018
Fotografií: 3
Složek: 0