Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nechybí vám šedé tečky?

Nechybí vám šedé tečky?

(aneb Jak se žije na zahrádkách 2)

Letošní rok se překulil do druhé poloviny, léto se pomalu mění v léto babí, ubývá času do začátku zimy, ale na zahrádkách naopak přibývá koťat. Poté co loni v zimě na zahrádkách nezůstala žádná koťata, na jaře se narodila nová, z nichž se podařilo najít domov jen jedinému.

Naštěstí krmiči stále fungují a 8 drobných kočiček, protože mezi nimi podle velikosti nepoznáte, kdo je kotě a kdo rodič, ví, kde najdou něco na zub. Hlad je silnější než plachost, tedy pokud krmiči dodržují patřičnou vzdálenost.

Drobná šedá kočička Minda už dávno chodí na stravu i se svými dvěma zbylými staršími koťaty, světle šedou Luckou a tmavě šedou Filkou, a je radost se dívat, jak koťata s plnými bříšky skotačí na sluníčku. Zatím je život velká zábava, koťata ještě netuší, jak krušná doba je zanedlouho čeká. A někde jsou schovaná Mindina další koťata, která mají šanci přežít venku zimu podstatně menší.

Plachá šedá kočička už také svá tři jarní koťata dovedla. Sama se drží víc opodál, není ani moc velký jedlík. Přesto má podezřele zakulacené bříško – proboha, ještě nás čeká do zimy jedna nadílka? Co s malými plachými koťaty v téhle době?

Do počtu je zapotřebí doplnit drobného černého kocourka, zřejmě otce koťat.

Konečně máme s krmiči dohodu, že můžeme zkusit odchytit obě matky a starší koťata a  zajistit jejich kastrace. Současně ale opět hledáme nový domov pro již narozená koťata. Takže pokud jste zjistili, že by právě vaší rodině slušely šedé tečky nebo elegantní kouřová barva, ozvěte se prosím.

autor textu: paní Červenáková

13. 11. 2009

Všechny koťata již byla umístěna do nových domovů.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nové domovy

(Jarka, 31. 10. 2009 14:07)

Všechna koťata už našla nový domov, především díky paní doktorce, která ta starší rovnou kastrovala. Všichni její známí už mají nějaké to kotě, jedno či více a já věřím, že se koťata budou mít skvěle.

Připojuji se k prosbě

(Elen M., Brněnský Max, 15. 10. 2009 0:37)

Pokud bude někdo ochoten dočasně pečovat o kotě od paní Jarky, pomohu s celou věcí. Počasí je hrozné, před dvěma dny jsem ve tři ráno vyráběla zateplenou boudu pro kotě od sousedů, kterým je osud kotěte zcela lhostejný /o kotě se postaráme i o jeho matku, poznámka pro hloubavé :-)/. Zvláště pro koťata je toto období osudné, starší kočky již "to znají". Stačí málo, koupelna, předsíň, zde záchodek a miska s jídlem a vodou. Několik drobností, které mohou zachránit kočičí život, dát mu zcela jiný směr. Nejde o to "si kočku nechat", ale pomoci jí v nouzi, akutně a pak domov najdeme.

prosba

(Jarka, 14. 10. 2009 21:43)

Prosím všechny, kteří by si mohli vzít kotě, aby nás kontaktovali. Dospělé kočky vrátíme po kastraci na místo, jsou zvyklé a přežijí snad i další zimu, ta malá koťata asi nezachráníme, ale byla bych ráda, kdyby se nám podařilo aspoň najít domov dvěma zbývajícím jarním koťatům. Zima přichází nějak moc rychle.

mladší koťata

(Jarka, 10. 10. 2009 11:15)

Mám jednu dobrou zprávu- Mindina maldší koťata mají domov, dvěma z nich se o něj postarala paní doktorka Langová. V úterý se snad podaří odchytit Oskárka, který nastoupí na jejich místo. Oskárek je krásný světle šedý kocourek, ale má bohužel velmi nemocné očičko, paní doktorka zatím viděla jen fotku, může se jednat o chlamydie, ale jistotu bude mít, až se s ním seznámí osobně. Bylo by úžasné, kdyby po vyléčení mohl odejít rovnou do nového domova. Na uvolněné místo totiž budou čekat Minda a starší koťata - kočičky, které čeká kastrace.Už víme, kde jsou schovaná poslední letošní (snad) koťata, a doufáme, že jim najdeme nový domov, protože takhle pozdě narozená by zimu venku nepřežila. Zatím jsme je neviděli, ale určitě tam bude zase nějaký stříbrňáček, tyhle holky na to mají patent.

depozitáři

(Elen M., Brněnský Max, 7. 10. 2009 0:12)

Pro tato koťata hledáme i dočasné depozitáře na vymazlování.

další zprávy

(Jarka, 3. 10. 2009 15:40)

Plachá kočka skutečně někde porodila koťata, jedno se našlo mrtvé, o skrýši zatím nevíme. Jedno starší kotě (to z posledního obrázku) našlo domov. Mindina zbývající mladší koťata se už osmělila a dorazila na stravu. Ve čtvrtek měla být dvě starší koťata odvezena k veterinářce, nakonec se termín posunul na pondělí.

zbývající koťata

(Jarka, 23. 9. 2009 22:25)

Minda měla zřejmě v tomto vrhu pět koťat,tří zbývající dorazila na krmení. Jedno je černé, dvě mourovatá, zřejmě budou dlouhosrstá. Plachá kočička už možná také porodila další koťata, ale bude ještě trvat, než je uvidíme.

mrtvá koťata

(Jarka, 21. 9. 2009 21:17)

Dnes se našla dvě mrtvá koťata u misek s potravou. Zřejmě se jedná o mladší Mindina koťata, která se krmila na jiném místě u cestičky mezi zahrádkami - takže místo bylo přístupné lidem, kterým mohla koťata vadit. Bojíme se, že jsou v ohrožení i další kočky na tomto místě.