Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kocourek Šiša - další informace

22. 9. 2009

Ve středu pozdě v noci jsem obdržela email, ve kterém mne slečna prosila o radu. Byla svědkem neúspěšného odchytu kočky městskou policií v areálu mateřské školky. Stav kočky byl velmi špatný, přesněji kočka vypadala špatně a tak policii požádala o odchyt mateřská školka ve strachu o zdraví děti. Pracovník odchytu se pokoušel kočku chytit sítí, kočka nemeškala a utekla.  

Slečně bylo kočičky líto, podělila se s ní nejprve o svačinu a když viděla, jak se zavděčila, koupila kočičí kapsičky. Ptala se mne v emailu, co dále dělat, že by kočku vzala na přeléčení k sobě, ale neví, jak to udělat, co to obnáší a že hlavně vůbec nemá zkušenosti s micinou a žádné vybavení. Ke zprávě přiložila fotky, které jsem dlouho prohlížela a přemýšlela, zda to bude "jen notoedrový svrab".  

Obrazek

Šíša v původní lokalitě

Obrazek

Na první pohled romantika, že? Že zde umíra kočka na nedostatek jídla a díky tomu, že nemá základni ošetření, to by asi nikoho nenapadlo. Stín a foťák patří slečně Jankovské a tak je vše na dobré cestě :-)

Obrazek

Obrazek

V sobotu odpoledne jsem se sešli v místě, vyzbrojeni přepravkou a vařeným kuřetem místo sítě :-), klece a odchytových rukavic. Zahlédla jsem z auta špinavou, hubenou a olezlou kočku a neudržela jsem slzy. Nestíhám poslední dobou události obstojně racionalizovat a tak emoce vykouknou, umocněny únavou, tehdy, když to nejméně potřebujete.

Kočka vypadala jako roky používaný hadr na podlahu a vrhla se vstříc slečně jako zdroji potravy a pozornosti. Na hubených špinavých a olezlých nožkách přiběhla ke kuřeti a hltavě se je snažila co nejrychleji a co nejvíce pozřít jakoby nevěřila svým očím a měla strach, že kuře zmizí. Viděla jsem, že špatně polyká, že nemůže kousat, ale to pro ni bylo zcela nepodstatné, to hlavní bylo kuře, které je třeba sníst, bolest je vedlejší, svět kolem přestal existovat ....a tak si ani neuvědomila, že se náhle ocitla v přepravce i s kuřetem.  

Novinkou byla nejen přepravka, ale za pár minut na to i veterina. Z kočky se vyklubal kocour a ošetřující veterinářka jej sladce oslovila "ty šišo" a on se otočil :-) Šiša přetrpěl vyšetření a raději se schoval v přepravce. Odběrem se zákožka svrabová nepotvrdila, Šiša měl při vyšetření vysokou teplotu a jeho zuby jsou tak na vytržení a jsou zdrojem velké bolesti. Čekala jsem od vyšetření trochu něco jiného, stále se mi to nezdálo a tak jsem poprosila o odběr několika kapek krve na test FIV a FeLV. Následovalo deset nekonečných minut.........

Šíša je FIV pozitivní, FeLV negativní. Je to jako dost hloupý vtip. Nevěděla jsem, jak to napsat na stránky, kde by bylo třeba dobrých zpráv.  

Přemýšlela jsem a celou věc různě převracela v rukou a okukovala z různých stran. Pak jsem se poradila s Šíšou.

Šíša má velkou vůli k životu. Od první chvíle u nás baští vše a to ačkoliv má bolesti /dostává injekce proti bolesti a proti zánětu + antibiotika/, začal se čistit, chodí na záchodek pravidelně, průjem nemá a nepije více než by měl /obava se selhání ledvin/ S FIV začala bojovat první dávka interferonu, která nám zbyla po Zrzíkovi. Objednali jsme další lahvičku /velebíme MVDr. Vilémovou, která se nechá otravovat i v neděli a objedná potřebné léky rychlostí blesku :-)/ Lahvička stojí 3300,- a Šíša ji má na tři dávky. Ve čtvrtek jdeme na krev, musíme vědět, jak jsou na tom jeho orgány s funkcí a zda se už nějak projevuje FIV či ne. Musíme zvážit jeho stav, neboť by také potřeboval v narkoze vytrhat stoličky a to je velmi rizikové, ale potřebné. Také není kastrovaný, ale to je teď to poslední. Teprve po odběru krve také budu mít odvahu mu podat stronghold proti svrabu, mám obavy, aby při jeho pozitivitě nepůsobil jako jed, to se bohužel u koček s těmito infekčními chorobami /FIV, FeLV, FIP/ může stát, neboť poměry v hematoencefalické barieře v mozku mohou být jiné. Krev a sono nám poví více. Nelíbí se mi jeho dýchání a teplota, ale závěry jsou nepodložené /nejsem veterinář/ a předčasné. Celkově se Šíša zlepšil, je rád, že má pelíšek, plnou misku a dobroty. Bylo dojemné, jak se při svých poměrech v tlamce pokusil jíst granule, které mu velmi voněly. Miluje kapsy Whiskas supreme hovězí, tvaroh, sýr, do kterého mu schovám sirup povzbuzující imunitu, kapsičky Dein Bestes,.......znáte to - máte nového maroda, vypadá zle a tak mu koupíte, co Vás napadne a nosíte mu vše pod nosík a co nejvíce chutná, to dáváte, ať marod posílí a je schopen lépe čelit chorobě.

Šíša je FIV pozitivní, ale to neznamená, že nám teď umře. Může to napadnout každého, včetně mne, kdo čte naše stránky v poslední době. Pozitivita neznamená okamžitou smrt /pozitivní Macek u nás žil 6 let, Zrzi 5let/, ale to, že je kočka nemocná a musí se s ní opatrně a jinak. Důkazem je také FeLV pozitivní Vratovka, která s námi stále je a doufám, že dlouho bude.  

Udělám vše, co budu moci, aby Šíša získal pár let spokojeného života. On totiž moc chce žít, dokázal si ve svém stavu najít slečnu Jankovskou, čelit odchytu městské policie /odchyt na síť je velmi stresující a pro nemocnou kočku může být osudný, zažila jej naše Elvíra, mnou pak odnesená z útulku, žila u nás do roku 2006/, spolupracoval s námi a dobře reaguje na léčbu. Během zimy bude muse vydržet v domě a v malé místnůstce se mnou a počítačem, z jara mu postavíme výběh na zahradě tak, aby nenakazil okolní kočky a aby ony nenakazily jeho.  

Prosíme tedy za Šíšu o pomoc /Šíša teď za mnou spí :-)/. Vstupní vyšetření + testy bez pár korun 1000,-, odběr krve bude /jsme objednáni na čtvrtek 24. 9. v 18,00/ kolem 800,-, sono 400,-, interferon tři dávky 3300,-Kč. Schema podávání interferonu: od 1. dne 4 dávky, pak od 7. dne další 4 dávky a pak jedna dávka týdně. O kastraci a trhání zubů si zatím necháme zdát.

A není jen Šíša. Slečna Jankovká se obětavě ujala jiné kočičky, která je teď v léčení a čeká ji kastrace a umístění. Je zde kocourek s poraněnou packou, který sic již chodí, ale před zimou jej vyšetřit musíme a při té příležitosti kastrovat. Je zde další kocour na kastraci a kočička v léčení a další na kastraci. To vše musíme stihnout před zimou a přijdou další......

Obrazek

kočička v léčení, čeká na kastraci

Hledáme také člověka na dočasnou péči a vymazlování koček a dalšího dobrovolníka pro převoz koček po Brně.

Obrazek

kočička v péči slečny Jankovské

Obrazek

Obrazek

Jistě je toho hodně, takové zmatené a hutné čtivo, ale co je to teprve pro jednoho člověka, míněno mne :-) Sama zachráním možná Šíšu /už jsem mu to slíbila/, ale jiným nebude pomoženo. K tomu je třeba více obětavých kočkomilných duší.

Omlouvám se za chyby a překlepy, jsem unavená a ani opakovaná kontrola článku nemá smysl :-) Nešly mi také vložit fotografie do článku, asi mají dnes estranky špatný den, nevím. Pokusím se je vložit do Fotogalerie.  

25. 9. 2009 Přidávám pár fotek

Obrazek

usmívej se trošku

Obrazek

Obrazek

kůže se pomalu hojí

Obrazek

Šíša je miláček, plyšový koláček .-)

1. 10. 2009 Přikládám foto Leoše, když už o něm v komentářích byla řeč :-)

Obrazek

Obrazek

Fota nejnovějšího kotěte najdete zde

Dále dvě koťata černobílá, ale jejich fota zatím nemáme.

2. 10. 2009 Kocourek Šíša kolem půl šesté ráno zemřel 

Obrazek

dvě fotky z minulého týdne, z kliniky

Obrazek

19. 10. 2009

Do těchto pár řádek se mi dlouho nechtělo. Věřila jsem, že tu s námi Šíša ještě dlouho pobude.........

Pokud tam někde je, snad se shora nedívá.

Vyšetření po příjmu, testy FeLV a FIV, léky, další dvě vyšetření, koprologie, rozbory krve 2x, sono, rentgen, kapačky, léky /antibiotika, léky proti plynatosti, proti zácpě, proti zvracení,.../, prostředky proti parazitům /banminth, strohghold/, injekční materiál, vitamíny, glukany, probican, bezopet, 5x aplikace interferonu.

Celková částka: 10 856,- Kč 

Částka je to bohužel vysoká, ale když procházím účty, není tam nic, co by Šíša nepotřeboval a mohl se bez toho obejít. Byl to bojovník a zasloužil si tuto péči, ale mnohem mnohem dříve než se mu jí dostalo.

Mnozí mohou namítat, že tato suma mohla pomoci mnoha kočkám a ne jednomu kocourkovi, který zemřel. Ano, to samozřejmě mohla, stačilo celkem málo - vzdát se naděje na pár let lepšího života pro Šíšu a píchnout mu u veterináře uspávací injekci za dvě stovky. Nejeden by to i pochopil, vždyť ten kocour vypadal tak hrozně, že se jej lidé báli dotknout a navíc byl pozitivní...... 

Jenže já takovou "práci" nedělám, posuzuji kočku případ od případu, individuálně a pokud cítím, že kočka chce žít, je mojí povinností udělat maximum a najít řešení. A Šíša moc chtěl žít, to mi věřte. Je jej velká škoda.

Prosím tedy opět kočkomilnou veřejnost o pomoc s úhradou těchto nákladů. Okolnosti nám nepřejí, celý rok nás trápí problémové případy či drahé operace. Finanční příspěvek je možno odečíst ze základu daně fyzických i právnických osob.

21. 10. 2009 Přídávám pár fotografií z depozita

Obrazek

matka kocourka Smokyho 

Obrazek

kočička těsně po kastraci

Obrazek

stejný případ

Obrazek

další micka po odchytu

Obrazek

kočička, která zvracela krev

a několik  dalších fotek z depozita

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a na závěr můj muž, Zdeněk, Majda a Leoš

16. 12. 2009

Doplnila jsem seznam dárců a podporovatelů, těch, kteří nám pomohli se splacením dluhu kocourka Šíši, všech, kteří nám jakkoliv pomáhají v tomto celkem dost smutném období.  

Omlouvám se, že vše je tak pozdě, ale nemocné kočičky jsou na prvním místě a času je opravdu malinko. Nemocná Mamuša by zde bez systematické péče již nebyla, totéž se dá říci o některých dalších. Jde o krmení po dvou hodinách, infuze, injekce, léky, často dochází k náhlým změnám, který se musíte okamžitě přizpůsobit a vše ostatní jde stranou.

Přeji všem klidný předvánoční čas. Zatím svátků přát nebudu, pevně totiž věřím, že se mi podaří ve chvilkách dopsat článek, který mám rozepsaný a potěším jím naše příznivce ještě do Štědrého dne.

Podporovatelé za období 01-11/2009

 

Náhledy fotografií ze složky Šiša úžasný

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jerry

(Michaela, 12. 2. 2010 11:34)

Dobrý den,
z nabídky zmizela kočička Jerry. Prosím co je s ní?
Děkuji

Šíša a jiní za Duhovým mostem

(Zdenka P., 24. 11. 2009 23:09)

Paní Elen, děkuji za Šíšu, děkuji za všechny ostatní, taky jsem něco málo poslala, slov poděkování je málo a málo. Vím, že člověk má vztek (já ho taky měla), leč i jako bezvěrec jsem se naučila věřit, že alespoň pro ta zvířátka opravdu existují ty rozlehlé zelené pláně, plné stoly jídla, žádné nemoci, žádní nepřátelé, jen "kočkování" a porozumnění. V takový moment mi totiž ani můj pragmatismus, že i takový umí být život, že vše má jednou svůj konec, není přítelem :-( A tak chci věřit, že my, co zvířátka tolik milujeme, se jednou sejdeme na společném poplku "tam někde" společně s našimi zvířátky, která nás tam čekají - jen neměla to štěstí, aby tam mohla odejít zároveň s námi...

mnoho lidí

(Elen M., Brněnský Max, 29. 10. 2009 21:29)

se dostatečně nestará ani o svou kočku, ne tak o "cizí", či "ničí" a pokud navíc některá z nich vypadá jako Šíša, má prostě smůlu. Pro mnoho lidí je jejich mazlík něco zcela jiného než micka venkovní, dokonce i pro veterináře. Pamatuji si mé překvapení nad reakcí veterináře, kdy mi vet.na jedné brněnské soukromé klinice zcela zezelenal, když jsem mu oznámila, že kocourek v přepravce, kterému teče krev, je právě přinesený z ulice. Slovo odchyt jsem se neodvážila použít, ačkoliv školení mám. Tehdy se mne zeptal: "a tohle chcete svému kocourovi přinést domů?" Kocoura tehdy neošetřil, stejně jako jiný veterinář na státní klinice, který nad kotětem, které chodilo dokola, prohodil, že se nemohu divit, jak kotě vypadá, že je přece z ulice a co s tím chci dělat. Evidentně mu kotě nestálo ani za vyšetření. Bylo to přece jasné, kotě chodí dokola, tak má panleukopenii a umře. Tak jsem mu řekla, co s tím chci dělat, začal se přít o kompetence a tak jsem jej přinutila, ať udělá, co chci, zaplatila a práskla dveřmi. Obě kočky jsem dala dohromady, kocourek byl umístěn, ale bohužel po určitém čase majitelům utekl ven z bytu. Pak se mi jej podařilo dohledat, přidal se ke skupině koček nedaleko domu. V druhém případě byla kočička umístěna a před měsícem mi náhodou volala její majitelka. Micka má dnes 7 let :-)a tehdy panleukopenii neměla :-)

kocourek šíša

(sona, 29. 10. 2009 17:55)

Je mi kocourka moc líto, měl dostat více času v novém životě,aby si taky užil něco krásného.Vždy mě bere čert,když vidím, jak někteří lidé doslova přehánějí péči o svého psa nebo kočku, kupují jim drahé obojky, postýlky, apod. a přitom je toto už dle mého názoru zbytečné - kdyby raději dali něco na ostatní zvířátka, která nemají ani to nejzákladnější a musejí trávit život na ulici, v létě, v zimě...

Další slova útěchy za kocourkem šíšou jsou po přečtení ostatních komentářů zbytečná, vše u bylo řečeno,posílám alespoň příspěvek na zaplacení veterináře.

Moc děkujeme

(Elen M., Brněnský Max, 26. 10. 2009 22:10)

sbíráme korunu ke koruně.
Všem, kteří psali minulý týden email, prosbu o radu či pomoc se omlouvám, začala jsem poštu vyřizovat až dnes, během víkendu jsem musela mimo Brno.

příspěvěk

(Irena, 25. 10. 2009 21:13)

je na cestě k Vám :)

ta poslední fotka

(Petra, 22. 10. 2009 7:52)

je jako by to bylo u nás doma :-)Jenže já u ležení na břichu musím mít ještě roztáhnuté nohy, protože Cácorka preferuje záda + akupunkturu a Mikešek rozkrok :-)

Čte kočkám

(Elen M., Brněnský Max, 21. 10. 2009 22:30)

z Harryho Pottera, myslím ze 7.dílu :-), který nám darovali kocouři Kukulín a Alfík :-)

:-)

(Vladka, 21. 10. 2009 19:58)

..ta poslední fotka nemá chybu!!! Co to čtou? :-))

Snažím se

(Elen M., Brněnský Max, 20. 10. 2009 13:55)

šetřit, kde se dá, na veterinu jedu jen opravdu s nejnutnějšími případy, kočky zde v hospitalizaci nenechávám /další peníze/. Za ta léta jsem zvyklá si většinu věcí udělat sama. Šíša byl velmi nadějný případ, mělo smysl léčbu zahájit.

příspěvek 2

(Jakub Š., 20. 10. 2009 13:09)

Určitě se přidáme. Co šlo už jsem posílal, to jsem ovšem ještě netušil výši účtu (!), takže zkusíme ještě jednou.

tento rok

(Elen M., Brněnský Max, 20. 10. 2009 11:48)

je nepříznivý hlavně vysokými výdaji na operace a složité případy, to by položilo i běžného majitele, ne tak málo známé depozitum. Kde jsou ty doby, kdy stačilo nasadit antibiotika, odčervit a předložit kočce kvalitní stravu, dát jí chvíli čas, zlepšení bylo patrné a radost nad zachráněnou mickou na místě.
O víkendu jsem procházela několik míst s odchytovou výbavou na zádech, odchyty se mi moc nedařily, avizovaná koťata jsem v jednom místě vůbec nenašla, pěkně jsem si za ty dva dny promrzla. Odchycena je matka kocourka Smokyho a dvě mourovaté dospělé miciny. Všechny jsou u nás a čekají na kastraci. U matky Smokyho je to úspěch, mnoho let se mi ji chytit nedařilo a dokonce se teď i mazlí, tedy žádná divoška. Fota vložím do článku.

příspěvěk

(Vladka, 20. 10. 2009 9:44)

..po částech dávám do obálky vždy, když je možnost, takže od nás nějaká ta koruna bude, doufám, že nás pomůže víc!

náklady na léčbu Šíši

(Elem M., Brněnský Max, 19. 10. 2009 19:38)

jsem napsala do textu článku

zpráva

(Elen M., Brněnský Max, 17. 10. 2009 1:09)

Ošetřená kočička měla při vyšetření bolesti páteře, kvůli zvracení byla odebrána krev. Ve zvratcích předchozího dne bylo hodně krve, zvracení se již neopakovalo, kočička se dokonce najedla a v noci vyrobila hovínko, což znamená, že je micka průchozí, že ji neucpalo nějaké cizí těleso. Pak si můžete dovolit dát léky proti zvracení. Krev ale nevypadala dobře, odpovídá silné infekci, asi dokonce chronické. K mému nadšení mi byl opatrně doporučen test a tak jsem čekala 30 minut na ortel. Myslela jsem na Šíšu, zda mne čeká podobná zkušenost, kam oddělím pozitivní kočičku,..... Test byl negativní .-) a tak zahájíme léčbu s větším optimismem.
Včera jsem také v beznaději nad stavem Jerry koupila u veterináře pastu AmiQure proti stresu /http://www.lyssetky.cz/amiqure/index.php?page=index/
a mohu říci, že jsem zaznamenala jistý posun v jejím chování. Jerry se sama !!!!! snaží něco sníst, nestresuje ji tolik Majda /v její přítomnosti byla nervozní a nechtěla opustit pelíšek ani když se jí chtělo na toaletu /Majdu jsme oddělili/. Teď kolem ní přešla bez problémů /udělali jsme test/, když jsem Majdě dávala mlsku a Jerry to uviděla, chtěla se připojit !!! Tak nevím, buď učinkuje pasta nebo jsem se zbláznila :-)nebo mi tuto pastu můj muž přidal do jídla :-) Optimismu se obávám, ale musím to sdělit, neboť mne její stav drtí a tato podivná změna mne potěšila. V noci mi spí u hlavy, cítím její stav, nespím, ale nejsem sto nic únavou dělat. Behěm dne se snažíme, ale krmení stříkačkou je otřesné, plive vše ven. Kéž bude jíst sama a ráda.
V inzerci se objeví Sára, mladá kočička, která byla odchycena s Šíšou a dočasné útočiště jí poskytla slečna Jankovská. Sára je po kastraci, stehy jí vytáhnu v týdnu a pak může do nového domova. Nechci čekat tentokrát do očkování, hrnou se další a další potřebné kočky a koťata, potřebujeme místo.
Během víkendu chci obejít místa, kde je nutná pomoc kočkám a zjistit, co je nejakutnější. Na toto se opravdu netěším, na ty mnohé kočičí oči v zimě, dešti a mrazu u misek s chladnoucím krmením, oči, ze kterých musíte vybrat.
Včera jsem navštívila dva veterináře a o obou se odněkud ozvala otázka "vy jste ten Brněnský Max"? Věděla jsem, co bude následovat. V prvním případě budeme umísťovat již odčervená koťata v péči paní, ve druhém šlo o kočky, kterých se asi před třemi týdny zbavila majitelka, nechala je v místě a odstěhovala se. Jedna z žen, které začaly tyto kočky krmit, šla na věc aktivněji a jednu micku si odlovila. Setkali jsme se na veterině ve chvíli, kdy micka vyklouzla z přepravky a zalezla pod skříně. Když jsem ji vytáhla ven vrněla, byla vystrašená, ale vděčná. Vložila jsem ji do pelíšku a hladila ji. Myslela jsem v té chvíli na Šíšu, zda bude mít tato micka více štěstí a její nálezkyně více radosti. Paní se mne nejprve ptala, zda by micka nemohla k nám, ale po 30 minutách hovoru se z nové micky stala její :-)micka.

omluva

(Elen M., Brněnský max, 15. 10. 2009 1:02)

Nestihla jsem podat zprávu o finanční náročnosti léčení kocourka Šíši /napravím to/, nové problémy "zatlačí ty staré". Zítra běžím na ošetření kočičky, která zvrací krev, pak odchyt a o víkendu další odchyty. Venku je hnusně, denně volají lidé, že tam či onde běhají malá koťata bez pomoci. Nechcete se někdo přidat? Já sama to nezvládnu. Možná křičím, ale situace je opravdu taková, že to nikdo jiný neudělá než my.

moc děkuji za pomoc

(Elen M., Brněnský Max, 8. 10. 2009 21:24)

Pamatuji si doby, kdy jsem při svém depozitování stíhala inzerci pro jiné subjekty či různé akce, dnes nestíhám ani inzerci vlastních koček v depozitu a tak bez inzerce slečny Lenky a paní Kmochové, by o nás vlastně nikdo nevěděl.
Šíša už spí v klubíčku pod třešní.
Tento týden neonemocněla žádná kočka, když nepočítám Jerry, která sabotuje jídlo i krmení stříkačkou, ale pro změnu já. Pokud tedy zatím někomu nebylo odpovězeno na email, omlouvám se, jak bude lépe, napravím to. Na druhé straně volalo v poslední době několik lidí, kteří psali email, mě však žádný nedorazil. Pokud máte podobný problém, odeslali jste email a já neodpověděla, prosím, pošlete email znovu.

Sbírka

(Lenka, 8. 10. 2009 16:51)

Už jsem rozeslala výzvu ma pomoc e-mailem, zadala pár inzerátů, snad to na lidí aspoň trochu zapůsobí...
jedna paní se ozvala, že vyhlásila sbírku, tak snad se nějaké peníze vyberou.
Po výplatě něco také pošlu.

Nemilé záležitosti

(Elen M., Brněnský Max, 8. 10. 2009 1:47)

Příští týden budu opět žadonit o finanční pomoc na uhrazení léčby kocourka Šíši. Dlouho se mi o tom psát nechtělo, váhala jsem, ale dobrou vůlí u veta nezaplatíte, jsou zde jiní nemocní a přijdou další. Já jsem vůbec ráda, že mi v mnohém na veterině počkají s placením.
Z Nadace ochrany zvířat jsme se dověděli, že akce Whiska a podpora útulků se nás netýká, neb nejsme schválení vet.správou a že tento rok je vůbec málo peněz a tak mi nezbývá než prosit na netu a doufat.

k žádosti na magistrát

(Elen M., Brněnský Max, 3. 10. 2009 23:33)

S žádostmim nemám zkušenosti, ale asi by taková žádost měla být jasná, kontrétní. Měl by se spojit právník znalý tohoto oboru, člověk znalý terenní praxe kastračního programu a veterinář a takovou věc sepsat. Já mohu pomoci s druhou položkou.
Asi před rokem se mi doneslo, že město uvažuje o rozšíření útulku městské policie. Toto má stát 3,5 mil. korun. Svěřit peníze do rukou sdružení či soukromých veterinářů, kteří by kastrovali kočky, se jim prý nezamlouvalo, peníze by mohly být snadno zneužity.
Na jaře tohoto roku jsem volala do útulku městské policie o radu, šlo o likvidaci odpadu. Firma, která mám odváží kočičí hovínka a jiné "produkty depozitního provozu" si náhle umanula, že nám odpad nebude vyvážet a že vlastně ani neví, co s ním. Likvidace nás měsíčně stojí 1200,- /nejde o překlep/ Šéf útulku mi při té příležitosti sdělil, že již je zpracován projekt na rozšíření útulku, snad se bude realizovat, pokud bude mít město peníze. Být šéfem útulku, také mám radost z takového kroku, ale viděno z druhé strany, nevím zda je to efektivní krok. 3, 5 mil. na rozšíření, nevím kolik stál projekt a ten bude zaplacen bez ohledu na jeho realizaci. S rozšířením útulku bude nutné přijmou zaměstnance, což je dost drahá položka. Kolik peněz bude na samotná zvířata?
Ani se mi nechce věřit, že tohle všechno zvládáme již roky doma, bez milionů, zaměstnanců, bez projektů :-)


1 | 2 | 3 | 4 | 5

následující »