Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejnovětší přírůstek

Zde konečně fotky nejnovějšího přírůstku. Prosím vymyslete mu jméno.

17. 10. 2009

Kotě dostalo jméno Smoky.

2. 11. 2009

Fotky nejsou dobré, ale jistě si i tak povšimnete, že nám Smoky ztmavnul /poslední dvě fota/. Konečně začal přibývat na váze a začíná se vytahovat. Čeká jej očkování, pak mu budeme hledat dobrý domov.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-))

(Míša, 25. 4. 2010 22:54)

Ten je nádherný, moooc se mamince povedl

:-)

(Vladka, 4. 11. 2009 9:50)

krom té barvy mi váš popis připomíná Kukulína, když jsme jej poznali ;-)

Já tedy nevím,

(Elen M., Brněnský Max, 3. 11. 2009 22:41)

co na něm všichni vidíte :-)- samá noha, velký ušiska a kukadla, takové obyčejné, zlobivé, neposlušné a ziskuchtivě mazlivé kotě, jen v jiné než běžné barvě.. A hodně upovídané kotě.

Smoky

(Lenka K., 3. 11. 2009 21:50)

je opravdu nádherný kocourek!

Smoky

(Vladka, 3. 11. 2009 10:55)

ta fotka na titulní straně je nááádherná. Stává se z něj opravdu krásný kocour!!

"Divný"

(Nadikhindo, 21. 10. 2009 9:37)

Mně taky přijde nádherný a originální. Srandovně hezký a hezky srnadovní, tak. To "divný" jednak nebylo vysloveno (napsáno), druhak to bylo míněno s nadsázkou, mně se líbí kočky srandovní svou ušatostí, okatostí atd. Koneckonců on těm plachtičkám asi doroste. Což je docela škoda, ale vždycky to bude zajímavý kocourek.

A maminka je taky moc hezká. Jó, šedivíci. Vždycky působí trochu mysticky.

Tak

(Lenka K., 20. 10. 2009 19:36)

vidím, že tu píše další Lenka, tak já se " přejmenuju " na Lenka K. :)
Maminka Smokyho je moc hezká, budete ji dávat zpět do lokality po kastraci nebo hledat domov ? Myslím , že ta by mohla brzy najít nový domov...

šeďa

(Vladka, 20. 10. 2009 16:54)

teda i mamina je opravdu pěkná!! Je fakt nespravedlivé, že tak pěkná kočka musí žít na ulici :( Teda ne, že by si to jakákoliv jiná zasloužila! Ale takové zbarvení se opravdu jen tak nevidí!

přikládám fotky

(Elen M., Brněnský Max, 20. 10. 2009 16:51)

matky tohoto kocourka, byla tento víkend odchycena, čeká ji kastrace.

asi jsem divná...

(Lenka, 20. 10. 2009 13:01)

mně ale nějak výrazně divný nepřipadá. V mých očích je to docela normální pěkný šedý kocourek :P :)

Ítýčko

(Nadikhindo, 20. 10. 2009 0:04)

Kouzelné "ítýčko", takovou esenci ušatosti jsem ještě neviděla...něco mezi outloněm, kaloněm, vykaloněm, vrápenečkem nějakým a klasickým šedivákem... musím říct, že mě jeho fotky (hlavně poslední dvě)docela dlouze a hlasitě rozesmály, i když teď prožívám s naší nejmladší kočičkou hodně smutné časy...

k Vlaďce

(Elen M., Brněnský Max, 17. 10. 2009 0:25)

Tyto pocity chápu, potkávám se s těmito reakcemi mnoho let.
Když pomáháte dětem, postiženým lidem, jste za to považován nebo si lidé tento počin nedovolí kritizovat, cítí, že by se mohli znemožnit :-) Když pomáháte zvířatů:
jste "divnej"
jste idealista
je to díky tomu, že asi nemáte vážnější starosti
u žen se řeší to, že jistě nemá chlapa nebo děti nebo obojí :-)
Já vždy říkám, že problém mají ti, kteří takové otázky pokládají, kteří takto přemýšlí.
Pokud jste na svém místě, a já se tak cítím, neřešíte to a je jen dobře, že mne to nezajímá, mohu tak pomáhat kočkám, ačkoliv je to "práce" společensky neoceněná.

Smoky

(Elen M., Brněnský Max, 17. 10. 2009 0:12)

přibral na váze, už to není takové pírko, ale stále mi připadá maličký :-) Jeho tmavší části ststi mírně ztmavly. Je živý, zlobivý a velmi hovořivý, v jídle si vybírá, granule nechce vůbec. Tento víkend odchytím jeho matku, konečně se dočká kastrace. Jde o starší kočičku (5-7 let) a tak musíme dávat pozor.

Smoky

(JArka, 15. 10. 2009 11:50)

Zdravím, přeju hezké dny a jen se ptám, jak se má Smoky? Jistěže dobře, tak zdravím Vás i jeho

...

(Vladka, 12. 10. 2009 15:08)

..s tím styděním se, to nebylo myšleno nijak zle...jen málokdo má pochopení pro to, když člověk dává peníze kočkám. Aspoň reakce v mém okolí jsou většinou takové vlažné, rozpačité, myslím, že mnohdy někdo pochybuje o mém duševním zdraví a spíš to vyvolává v lidech úvahy, proč to proboha dělám, když z toho "nemůžu přece nic mít", ještě tak možná občasné gesto směrem k mediálně známým organizacím, to se dá považovat za "IN", ale kočky?? Nota bene sdružení, které nikomu nic neřekne???...jsou holt takoví, kterým moje pohnutky nedávají smysl, ale s tím nic nenadělám...jsou to ignoranti" :-)) ...a takovým těžko člověk vysvětlí, že je i něco víc, než ze všeho "něco mít"-ve smyslu materiálním...

k věci

(Elen M., Brněnský Max, 9. 10. 2009 23:36)

Proč by jste se měla stydět za to, že podporujete Maxe? Tuším, jak to myslíte, ale ráda se zeptám :-)
Myslím, že většinu lidí podpora různých dobrovolných organizací, jejich činnost a problematika, kterou řeší, vůbec nezajímá, nevejde se jim do života, nechtějí být po práci obtěžováni nepříjemnými otázkami. Valná většina si myslí, že tyto organizace prostě odněkud berou peníze, jinak by přece nemohly pracovat :-) Od spousty uslyšíte větičku "kdo ví, kam ty peníze jdou" a vševědoucí úsměv, že přece všichni víme, jak to chodí..... Spousta lidí má svět uspořádaný v hierarchii od nižšího po vyšší tvory a problémy a čím ležíte níže, tím méně si zasloužíte pozornosti. Soucit se zvířaty je tak často považován za slabost, za nedostatek schopnosti rozlišit podstatné od nepodstatného a nemocnou kočku prostě překročit a běžet rychle domů, neboť dávají oblíbený seriál a vy jste zvyklý na něj koukat každý den v tuto dobu.
Co se týká Maxe: Myslím také, že spousta lidí nás nepodporuje, neboť o nás jednoduše vůbec neví, což je má chyba. Propagace je mým velkým nedostatkem, příčinou je nedostatek času, nápady by byly.

mate pravdu

(Vladka, 9. 10. 2009 16:51)

..souhlasím s vámi...to bylo jen takové postesknutí...i v mém okolí znám spoustu lidí, kteří zvíře nemají, přitom se nedá říct, že by zvířata neměli rádi...a přesto je nenapadne přispět, pomoct..myslím, že ani finance v tom nehrají roli,ale prostě proč by dávali nějaké peníze na cokoliv...taková ta lhostejnost, možná až sobeckost, chceš se angažovat a pomáhat, tak fajn, tak si na to vydělej sám nebo si řekni někde jinde...holt každý jsme nějaký. Já třeba minimálně přispívám na různé sbírky na ulici...ještě tak Květinový den proti rakovině, jenž se nás jako rodiny týká nebo Světluška pro nevidomé...pokud je dobročiná akademie typu Paraple, tak pošlu DMS, ale vždy, když na ulici odmítám nějakého toho vybírače, který se dívá, jako by mě chtěl zabít, tak si říkám, že raděj přispěju na projekt, který znám, je o něm povědomí atd. a hlavně já se řídím tím, že děti, postižené, staré lidi apod. nikdo zemřít nenechá, ale "nějakou" toulavou kočku klidně...takže je jen a jen moje rozhodnutí, že pravidelně přispívám Maxovi. Nestydím se za to, nevidím v tom nic špatného a kdykoliv jsem připravená to obhájit před kýmkoliv. Jen škoda, že je to tak zanedbatelná částka, ne třeba pro mě, ale v té hromadě, co pí. Maňasová měsíčně vynakládá, je to směšně málo. Vždycky si představuju, co který měsíc ona částka představuje, jestli nějaký lék, část kastrace, granule pro nějakou micku nebo stelivo na pár dní... ;-))) Jak píšete, potřebných je spousta...bohužel peněz lidí, kteří jsou ochotni přispět na zvířata, která nedokážou plakat, prosit, vysvětlit a obhájit svou věc, zase tolik ne :(

K Vašemu zamyšlení

(Jakub Š., 9. 10. 2009 13:46)

Z vlastní zkušenosti: Než jsme si pořídili naši smečku, věnoval jsem se a přispíval jsem na jiné účely - čím nebo s čím/kým člověk žije je pro něj v danou chvíli to důležité. Jde o to, co člověk cítí jako osobní - a pro nás většinu tady ;-) jsou to kočky. Je spousta dalších natažených rukou a potřebných (psi, děti, postižení, nemocní, vlastní rodina ... seznam je dlouhý), jak jste sama psala tak "člověk má jen jeden plat a spoustu vlastních krků", není sto pomoci všem zároveň a stejně. Zdá se mi, že je velmi malé procento těch, co kočky nemohou mít a zároveň je považují natolik důležité, aby přispěli. Je to tedy na nás, co kočky máme - a na té části nás, co je zároveň i ochotna nebo schopna pomoci. Dělící čáru spíš vidím na "je ochoten pomoci/není ochoten pomoci" - ať už jde o jakékoliv potřebné.

k zamysleni

(Vladka, 7. 10. 2009 13:20)

...proc mam pocit, ze pomahaji jen lidi, co uz doma kocky maji (a mnohdy i par kousku)??? ...bych spis cekala, ze pomuze clovek, ktery kocky ma rad, ale nemuze je mit nebo je ani nechce z ruznych duvodu...ten prece ma mit vic prostredku, aby pomohl, ne???

Smoky

(Jarka, 7. 10. 2009 11:22)

Nebojte, neberu to osobně a nikdy bych si o Vás nic špatného nepomyslela. To,co děláte, je skvělá věc.Víte, mám obyčejné kočky, mouraté a právě černobílé. Jen Felix byl jiný,kříženec mainské mývalí.NAšla jsem ho na netu, taky byl zachráněn před smrtí jednou hodnou slečnou.Měla jsem takovou radost, že je u nás věren svému jménu, že je šťastný. Byl to osobnost a hlavně, jediná kočka kterou jsem si sama vybrala. Byl jedinečný.Proto mi rve srdce, že jsem mu mohla dát jen ro spokojeného života, než se ztratil. Ostatní kočky k nám přišly a zůstaly. Mám kočky ráda, jsou jiné, jsou svoje.Možná si myslíte, že jsem blázen, když smutním po kočce, kterou jsem měla rok.I ty ostatní jsou moje a mám je ráda, mají se skvěle, jsou to mazlíci. Smoky je taky osobitý, proto mi asi připomněl Felixe. Nic se neděje, když ho dostane někdo vhodnější.Držím Vám palce při záchraně dalších koček a koťat a nezlobte se, že jsem vs zatážila svými povídačkami