Jdi na obsah Jdi na menu

Na věčnost odešel František Krul

Ve věku 82 let zemřel 21. 12. 2012 pan František krul z Třebíče.

František Krul se narodil r. 1930 v Třebíči. Po maturitě na gymnáziu v roce 1949 se chtěl stát knězem a začal studovat teologii v Brně. Tehdejší režim však v roce 1950 brněnský alumnát násilně uzavřel a František Krul odešel pracovat jako vychovatel do Dětské ozdravovny ve Zlatých Horách. Tam se později seznámil se svou budoucí manželkou.

Při této zodpovědné práci studoval dálkově v Opavě vyšší pedagogickou školu, kterou ukončil v r. 1956 jako promovaný pedagog. Během studií se v r. 1954 oženil. Začátkem 60. let byl opět donucen z politických důvodů opustit své zaměstnání a odešel i s manželkou zpět do Třebíče.

Zde nastoupil v OPP jako odborný dozor nad učni. Později se dostal až na funkci odborného technologa výroby. V 90. letech odešel do starobního důchodu, ale pracovat nepřestal. Podílel se na založení Katolického gymnázia v Třebíči, kde několik let působil jako ekonom. Během pracovní činnosti si vždy našel čas na svého koníčka - hraní na violu v třebíčských chrámových sborech. Před osmi lety ukončil činnost pracujícího důchodce a pomáhal v péči o domácnost. Svou zálibu v matematice, latině a němčině ještě občas uplatnil doma při doučování studentů.

Ve své farnosti v Třebíči – Jejkově velmi aktivně pomáhal zejména jako lektor. Podílel se také na školení ostatních lektorů a na vyučování dospělých katechumenů.

Poslední rozloučení s ním je v sobotu 29. 12. 2012. Zádušní Mše svatá za něj bude sloužena ve 13.30 hodin v kostele Proměnění Páně v Třebíči - Jejkově a po ní bude jeho tělo uloženo na novém hřbitově v Třebíči.

R. I. P.!