Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

  Vítejte na stránkách Auto klubu Plzeň

 

Zde naleznete vše o zábavné orientační automobilové  soutěži "Jízda za vánočním stromkem" a dopravních soutěžích pořádaných Auto Klubem  Plzeň ve spolupráci s aktivem BESIP magistrátu města Plzně a koordinátorkou BESP pro Plzeňský kraj  paní Vendulou  Ircingovou..Jsou zde také   výsledky okresních kol, městského ,krajského finále a současně i výsledky našich zástupců v celostátním kole

 Dopravní soutěže mladých cyklistů

Každý občan motoristicky vyspělého státu by měl získat základní informace o způsobech "přežití" v podmínkách moderního světa dopravy ,tedy nazbytné znalosti, dovednosti a návyky bezpečného jednání a chování při chůzi a jízdě v silničním provozu. Je logické, že s touto myšlenkou je nutno začít co nejdříve- v rodině, v mateřské škole, během povinné školní docházky.

V České republice je v současné době dopravní výchova zařazena v mateřských školách a na 1.stupni základních škol (v prvouce), a to se zaměřením na problematiku bezpečné chůze a orientace v silničním provozu. Starší děti mají možnost naučit se dobře a bezpečně jezdit na kole a získat důležité řidičské návyky v době mimo vyučování v kroužcích a kurzech a v práci na dětských dopravních hřištích.