Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meditace za uzdravení Země

7. 3. 2009

Meditace za uzdravení Země, kterou uvádíme na této knihy, je založena na tezi, podle níž energie myšlenky představuje tvůrčí sílu schopnou nejenom vytvářet, ale také ovlivňovat hmotnou realitu, a to zvláště tehdy, zaměříme-li tuto energii na konkrétní objekt.

   Níže uvedená ozdravná meditace umocňuje působení všech pozitivních sil, zejména však těch, které jsou součástí takzvaného „kolektivního vědomí“lidstva. Díky nim se v nás probouzejí nebo upevňují vlastnosti, jakými jsou kupříkladu zodpovědnost, mírumilovnost, schopnost nadchnout se atd.

    Připojme se i my ke všem těm meditačním skupinám i o samotě meditujícím lidem celého světa, kteří pravidelně vysílají tuto kladnou mentální energii, aby jejím prostřednictvím přispěli ke zlepšení mezilidských vztahů a života na Zemi.

     Zhluboka vydechuji a zcela se nechávám ovládnout atmosférou dokonalého klidu a pohody. Zbaven všech každodenních starostí, odpočívám v teple a bezpečí svého nitra. Jsem naprosto čilý. Čelo mám chladné a svěží.

   Náhle se mi před očima objevuje planeta Země. Podobná obrovskému míči pokrytému sametovou zelení kontinentů, rozsáhlými pouštěmi a jako opál modrými oceány se Země, zahalená v bělostný závoj oblak, otáčí kolem své osy. Pomalu a majestátně pluje tato planeta po své dráze temně modrým vesmírem, v němž vládne klid a duchovní čistota. Představuji si, jak bílý paprsek lásky a míru rozjasňuje nitro Země.

    Jeho svit neustále nabývá na intenzitě, takže se Země po chvíli zlatavě rozzáří jako Slunce. Světelnou aurou, která obklopuje naši překrásnou planetu, do vesmíru proniká teplo a jas šířící se z jejích středu.

    Na Zemi vládne mír a lidé žijí ve vzájemné shodě a porozumění. Ve všech se probouzí láska a ochota pomáhat druhým. Lidský duch je prodchnut světlem a vědomím. Krása a tvořivost ovládá celý svět. I zvířata žijí šťastně a v pokoji pod ochranou lidí, kteří o ně pečují.

    Příroda překypuje zdravím, všude okolo se prostírají sytě zelené louky poseté nádhernými květy lesy jsou plné vysokých, mohutným stromů. Sluneční paprsky nabíjejí svěží zeleň přírody silou a energií.

    Voda všech moří, jezer a řek zdobících zeměkouli je dokonale průzračná.

    Vlny na hladině oceánů se zlatavě třpytí v záplavě slunečního svitu.

     Zemi obklopuje bílá, slabě se lesknoucí vrstva kyslíku. Vzduch je křišťálově čistý a příjemně svěží.

    Lidé se starají a pečují o tuto překrásnou planetu, která je jejich domovem. Na závěr ještě na chvíli spočinu pohledem na Zemi vyjímající se ve vesmíru jako zářivý diamant plný životodárné energie.

Z knihy Vizuální meditace, autor Gaby Rossbachová 

zdroj:www.bofi.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář