Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cyklický horoskop

6. 8. 2009

 

Doba probuzení (21.3. - 19.4.)

Na lidi, kteří přicházejí na svět v této době, mají přírodní síly, především znovu nastupující vláda Slunce, velký vliv. Vše, co doposud odpočívalo v ponurém zimním období, se dere k novému životu. Proto také lidé tohoto období jsou nositeli čerstvé životní síly a vitality. Překypují energií, jsou ctižádostiví a podnikaví. Jejich extrovertní, odvážná, přizpůsobivá a aktivitou nabitá podstata je jakoby předurčuje k činu.

Tito lidé si upřímně věří, jsou sebevědomí, až svéhlaví, umí se rychle zorientovat a energicky rozhodnout. Nezdráhají se vyslovit svůj názor a dokáží přimět ostatní lidi k tomu, aby se podíleli na jejich rozhodnutích. Jsou však obdařeni impulzivností, což je může přivádět k překotným a neuváženým závěrům. Často se stává, že jakmile je na obzoru nový projekt, ztrácí zájem o ten původní. Mají jen velmi malý smysl pro kompromisy a spolupráci. Jsou optimističtí a velmi snadno se vyrovnávají se svými neúspěchy. Lidé tohoto období by se ale měli bránit pocitu své vlastní důležitosti, nebož za cestou k úspěchu a uznání, po kterém bytostně touží, je může omezit egoismus, arogance a ješitnost. Mají sklon k tomu příliš se orientovat pouze na současnost, odpoutávat se od minulosti a budoucnosti, přičemž nedbají na následky svých činů. Jejich největším problémem je, že snadno podlehnou rozčarování a zahořknou.

Nejsou velkými znalci lidí, jsou příliš důvěřiví, a proto bývají často zneužíváni. Nejvíce se tito lidé uplatní v povoláních spojených s jistým rizikem, například medicína, elektronika, žurnalistika, vojenství a sport.

Lidé tohoto období jsou vybaveni obrovskou fantazií, kterou uplatňují nejen ve svém zaměstnání, ale i v lásce. Zamilovaní jsou planoucí a vášniví, většinou věrní, ale i v manželství se snaží prosadit svůj názor a rádi přebírají iniciativu. Mívají majetnickou povahu, sklon k žárlivosti a svojí, někdy nekontrolovatelnou vznětlivostí dokáží svého partnera ranit. Diplomacie a větší objektivnost, a to nejen ve vztahu, jim určitě nebude na škodu. V každém případě život s tímto člověkem bude všechno, jenom ne nuda.

Pokud jde o zdravotní stav, jsou lidé zrození v této době spojováni s hlavou, zejména s mozkem. Z toho mohou plynout sklony k bolestem hlavy, migrénám a v důsledku stresu také k poruchám v nervové oblasti. Tyto potíže jsou varovné signály, aby nežili tak intenzivně. Měli by si vzít příklad z přírody, kdy se aktivita střídá s odpočinkem.

Doba r

 

ůstu (20.4. - 20.5.)

Po prvním závanu jara se rozvírají pupeny, životní síly se převtělují a zakořeňují, aby zajistily stoupání mízy a nabývání tvarů. Je to znamení Země - hutné, úrodné, plné výživných pastvin. Lidé tohoto období se rodí v době plného jara, kdy přírodě vládne doba nového růstu a rozkvětu. Velkou měrou je ovlivňuje životodárné Slunce, které je obdařuje mocnou silou. Je to energie, která jim umožňuje dosáhnout mnoha úspěchů. Je-li jí ale příliš mnoho, může se u těchto lidí objevit ješitnost a agresivita.

Lidé jara jsou přímo předurčeni k úspěchu. Pokud si něco usmyslí, jsou na cestě za svým cílem rozhodní a umínění. Dychtí po změnách, jsou dobře přizpůsobiví a v krajních situacích prokazují překvapivé množství vynalézavosti. Hlavní hnací silou těchto lidí je žádostivost, až už dychtí po jídle, pití, společenském postavení či penězích. Neumějí předvídat, mají zálibu v jednoduchosti. Jejich povaha je klidná, jsou trpěliví, zřídka impulzivní, a jen málokdy je něco opravdu rozzuří. K jejich dalším vlastnostem patří věcnost a silná vůle.

Lidé narození v tomto období touží stejně jako příroda po růstu nejen v oblasti duchovní, ale i materiální. Proto bývají silně materiálně založeni, může se u nich projevit až chorobné majetnictví a také bezohlednost, s jakou jdou za svým cílem. K jejich přednostem bude patřit pracovitost a vytrvalost. Většinou vyhledávají taková povolání, která jim poskytnou seberealizaci a také dostatečné finanční ohodnocení. Mohou velmi dobře uspět v oblasti obchodu, bankovnictví, vědecké práci a v umění.

Lidé této doby jsou v lásce velmi smyslní, vzrušující, ale také ohleduplní a pozorní. Bývají zábavnými a vyhledávanými společníky. Často působí na první pohled vyzývavě, ale sami však touží po plném a harmonickém vztahu. Většinou jsou věrní a oddaní, ale jejich partneři by je v žádném případě neměli provokovat k žárlivosti.

Lidem narozeným v tomto období můžeme určitě závidět jejich zdravotní stav. Ale bohužel odmítají jakýmkoliv způsobem pečovat o svoje zdraví. Pokud onemocní, hlavními příčinami je jejich požitkářství - rádi jedí a pijí. To může vést postupem času k problémům s ledvinami, játry a srdcem. Zranitelným místem je i krk, lépe řečeno jeho sliznice, která bývá často ohrožena infekcí. Dalšími orgány náchylnými k onemocnění jsou u žen děloha, u mužů močový měchýř.

Doba rozkv

 

ětu (21.5. - 20.6.)

Třetí a poslední jarní znamení patří do období, kdy se rozvírají pupeny, rozrůstá listoví, nabývá rozmanité podoby a rozbíhá se do šíře. Vzduch je čerstvý, svěží a jiskřivý. Také tuto dobu výrazně ovlivňuje Slunce. Jeho silná a zářivá energie obdařuje jedince tohoto období silou a všestranným nadáním. Velký vliv na ně má i Vítr, který symbolizuje pohyb, změnu a přináší vždy něco nového. Proto jsou tito lidé na jedné straně inteligentní, příjemní, zábavní a na druhé straně nestálí, neklidní a sobečtí. Jsou to dosti rozporuplné osoby, jejichž nálady kolísají mezi jásotem a depresemi. Dokáží být milí a přívětiví, ale také kousaví a ironičtí. Jejich nestálost jim v životě přinese hodně problémů. Nikdy nelpí na žádných dogmatech a vždy se snaží prezentovat svůj názor, který u nich zvítězil vlastní logikou.

Lidé narození v tomto období jsou výřeční, ale až příliš mnoho mluví a jen málokdy druhým naslouchají. Znatelně jim chybí trpělivost a vytrvalost, v kritických situacích selhávají a házejí vše za hlavu. Kromě svého rozumu by měli také poslouchat své city. Mají široký okruh zájmů, ale jejich znalosti bývají většinou povrchní. Měli by se naučit soustředit pozornost na jednu hlavní věc a zbytečně neplýtvat energií na zcela nepodstatné věci. Jen tak dokáží bez problémů a v harmonii vycházet se svým okolím. Jsou to kosmopolitní lidé, kteří dokáží být kdekoliv na světě v kterékoliv situaci jako doma.

Jejich nátuře odpovídají změny a rozmanitost i ve výběru povolání. Tito lidé velmi často mění svoji profesi a svědčí jim povolání, které jim poskytne dostatek vzruchu a změn. Úspěšní jsou ve sportu, v oblasti reklamy a ve všem, co souvisí s komunikací, například jako redaktoři, učitelé.

Lidé tohoto období rádi přebírají v lásce iniciativu. Bývají zábavní a citliví milenci. Nutně potřebují, aby se stále něco dělo, proto se jim jen málokdy podaří vytvořit opravdový, dlouhotrvající vztah, často zůstávají jenom u povrchních známostí. Také partnerská věrnost není nic pro ně.

Zdravotní stav a tělesná konstituce těchto lidí není příliš silná. Navíc nebývají většinou příznivci zdravého životního stylu. Jejich období zrození je dáváno do přímé souvislosti s dýchacím ústrojím, z čehož plyne zvýšená citlivost na onemocnění dýchacích cest. Musí se chránit před nachlazením, nebož i sebemenší nákaza u nich může vést k zánětům průdušek a zápalům plic.

Doba dlouhých dnů (21.6. - 21.7.)

Je to první znamení léta,začínající stav plodnosti. Od letního slunovratu Slunce zahajuje svůj sestupný cyklus, délka dne se bude postupně zkracovat. Je to tedy první připomínka noci a měsíčních hodnot " snivost, netečnost, pasivita, vnímavost, stesk duše a chiméra. Toto období spadá do horkého léta, a to do jeho první fáze, kdy dny jsou nejdelší a noci nejkratší. V lidském životě je možné toto období přirovnat k době přechodu dětství k dospělosti, kdy získané vědomosti a poznatky jsou využívány v praktickém životě.

Lidé tohoto období jsou citliví, jemní a romantičtí. Jejich život je neustálým a nikdy neutuchajícím proudem citů a emocí, které může připomínat bouřkové přívaly vody, tolik časté právě v tomto období. Jsou vybaveni obrovskou představivostí a fantazií, což je příčinou častého snění a utápění se ve starostech. Při opakujících se potížích v životě utíkají do svých snů stále častěji, což může mít za následek, že na úkor současnosti se oddávají nereálnému světu svojí budoucnosti. Jsou sentimentální, často jsou hodně závislí na minulosti, vzpomínkách a na svém dětství.

Tito lidé bývají značně přecitlivělí a lehce zranitelní. I sebemenší příkoří, zklamání či odmítnutí je vrhá do stavů sebelítosti. V takových chvílích mívají pocit, že je nikdo nemá rád a nic nezvládají. Při déletrvajících a vypjatých stavech to může být příčinou vážnějších onemocnění.Bývají náladoví, ale něžní, starostliví, šetrní, náruživí, bouřliví a soucitní. Problémy ostatních lidí berou často za své. Nadevše si váží domova, který jim poskytuje bezpečnou ochranu proti okolnímu světu. Mají značně vyvinutý mateřský, respektivně otcovský pud a svoje nejbližší obdarovávají neobyčejnou láskou, pozorností, ale také někdy přehnanou starostlivostí.

Maximální uspokojení nabídnou těmto lidem povolání v oblasti péče o nemocné, o děti, v umění, v bankovnictví a obchodě. Jsou přesní a pracovití. Pro jejich další rozvoj je nutné, aby se věnovali takové práci, která je bude plně uspokojovat a dokáží se v ní plně seberealizovat.

Svého partnera vybírají zpravidla zdlouhavě a s pocitem velké zodpovědnosti. Pokud někomu daruje svoje srdce, jejich láska je upřímná a navždy. Jedině v partnerově náručí se budou cítit bezpečně a jistě. Bývají něžnými a pozornými milenci. Za partnery si většinou zvolí silnější osobnosti, které jim poskytnou potřebnou oporu a jistotu.

Doba zrání (22.7. - 21.8.)

Lidé narození v tomto období přišli na svět ve vrcholném období léta. Je to nejžhavější vrcholící moment teplého období. V této době svítí Slunce velmi intenzivně a jeho vydatné paprsky dávají uzrát plodům na Zemi. Slunce působí jako centrála životních energií. Je proto pochopitelné, že lidé narození v tomto období dostali do vínku činorodost a tvořivost. Teplé jižní větry jim navíc přinášejí obrovskou sílu a vitalitu, která je předurčuje ujmout se odpovědných a těžkých úkolů.

Toto období dává lidem zdravé sebevědomí a přirozenou autoritu. Jsou to vřelí, otevření, hrdí lidé, rození individualisté se silnou touhou vítězit. Milují obdiv a pocit vlastní hodnoty. Jsou činorodí a téměř nikdy se nevydávají předem vyzkoušenými a osvědčenými cestami. Jejich ctižádost je značná až nenasytná, ale má realistický podklad. Tito lidé mají rádi bohatství a dobrou životní úroveň. Ale i když se jim nedaří, nikdy nedávají najevo, že potřebují pomoc nebo soucit.

Velmi snadno se nechávají unést svými pocity, jsou impulzivní, což je může přivádět do častějších sporů s okolím. Mají neobyčejný organizační smysl, nejsou lakomí a nenávidí průměrnost. Jejich negativní vlastností je jejich přehnaná ješitnost, a proto se stávají obětí lichocení a přetvářek. životní zkušenost by měla naučit lidi zrozené v tomto období ovládat svoje emoce.

Lidé narození v tomto období se velmi dobře uplatní v rozmanitých povoláních. Nejvíce se jim bude dařit ve vedoucích funkcích, televizi, žurnalistice, reklamě, umění, politice, psychologii a armádě.

K životu potřebují hodně lásky, bývají velmi bouřliví a citliví milenci. Muži se dobře starají o rodinu, ale velmi těžko budou vedle sebe snášet partnerku, která se bude chovat nezávisle a naplno se věnovat vlastní kariéře. Své city projevují opravdu vášnivě a zároveň očekávají jejich náležité opětování. Bývají žárliví a očekávají oddanost a věrnost.

 Zdroj: www.magiicke.estranky.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Astrologie trochu jinak

Storm,22. 10. 2012 20:51

Pěkné stránky.
Myslím, že by vás mohla zajímat tato videa zdarma ke shlédnutí:
http://stormage.astrojinak.cz

Re: Astrologie trochu jinak

Administrátor,23. 10. 2012 9:44

Díky za typ! Měj se krásně!