Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zelené čaje – Oblíbené příchutě a značky

6. 10. 2015

Ahojky,

 

tento článek slouží jako inspirace, co mi chutná a co bych doporučila.

 

Už jsem jich ochutnala opravdu hodně, ale jen k některým z nich se neustále vracím. Nyní Vám představím názvy.

POZOR!!! Je důležité zelené čaje zalévat vodou o teplotě 70 °C, pokud by byla teplota vyšší, čaj bude hořký.

 

Sypané čaje

Jahody v šampaňském (35 Kč/50 g) - Můj opravdu nejoblíbenější je schován pod názvem Jahody v šampaňském. Zaujal mě už při prvním čichnutí. A je opravdu skvělý. Dělám ho v tomto množství 2-3 čajové lžičky na 1 l vody.

Císařův (59 Kč/50g) - Objevila jsem ho teprve nedávno. Je také moc dobrý a množství zatím vychytané nemám, ale zatím ho dělám stejně jako čaj Jahody v šampaňském a také mi moc chutná.

Zelený s citronem - Zlatá klasika. To byl vlastně můj první zelený čaj, co jsem pila.

 

Obyčejné čaje v pytlíčku

Teď už piju zelené spíše sypané, chuťově jsou opravdu úplně někde jinde. Chutnala mi značka Jemča, a to Zelený čaj s citronem nebo Zelený čaj s broskví.

Čaj, který si ještě stále kupuji je Zelený čaj s vanilkou, který je k dostání v Drogerii Rossmann. Ten je opravdu dobrý. A dále mi chvíli chutnal i jeho bratr Zelený čaj s kokosem (ten se mi ale převoněl, a už ho moc nemusím).

Co se týká klasiky a to značky Pickwick, tady piju občas zelený čaj s jahodou, který je také moc dobrý. Od Pickwicku stojí za to ochutnat všechny zelené čaje. Dá se totiž koupit krabička, která je se čtyřmi příchutěmi, takže kdyby Vám náhodou nějaký čaj nezachutnal, není škoda celé krabičky. Určitě to máte stejně, bojíte se koupit celý čaj (i když je za pár korun), protože je Vám líto ho potom vyhodit.

Další oblíbený a dobrý zelený čaj je Marks & Spencer Zelený čaj s citronem. (název je na krabičce anglicky), ten je také velice dobrý.

Kdyby chtěl kdokoli nějakou ochutnávku, můžeme se dohodnout, a já ráda zašlu ochutnávky čajů.

Děkuji za přečtení článku a do komentářů mi napište, které čaje máte rádi a které naopak vůbec.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář