Jdi na obsah Jdi na menu
 

Holení a možné spůsoby

12. 8. 2010

Chceš jít s módou? Pak by kůže bez chloupků měla být samozřejmost. Máš spoustu možností, jak si ji pořídit. Více než 60% českých žen se pravidelně zbavuje nežádoucího ochlupení. Na jednu stranu je to potěšitelná informace. Ještě radostnější by však byla víceprocentní bilance.Chceš jít s módou? Pak by kůže bez chloupků měla být samozřejmost. Máš spoustu možností, jak si ji pořídit.

Více než 60% českých žen se pravidelně zbavuje nežádoucího ochlupení. Na jednu stranu je to potěšitelná informace. Ještě radostnější by však byla víceprocentní bilance.

6× pro holou kůži:

1. Depilační přípravky

Depilační krém Je to rychlá a bezbolestná metoda (viz. depilace). Můžeš použít depilační krém nebo pěnu, které chloupky chemicky rozruší. Pak už stačí jen odstranit špachtlí nebo smýt houbičkou. (Hledej výrobky zn. Veet nebo Sally Hansen.)

2. Holení

Holící strojek Kup si dámský holicí strojek a rozjeď se s ním po kůži. Měla by být vlhká s napěněným holicím gelem. Pokožku pak ošetři zvlhčujícím krémem. (Zkus dámské holicí strojky od Gillette nebo Wilkinson.)

3. Vosk

Depilační vosk Vybírat můžeš mezi teplým a studeným i mezi aplikací v salonu nebo doma. Výhodou této eliminace je dlouhodobý efekt, protože chloupku se zbavíš i s kořínkem. Studený vosk je připraven ve fóliových proužcích, teplý se na kůži nanáší špachtlí nebo pomocí kazety. (Zkus epilační proužky stap'rs.)

4. Epilační strojky

Epilační strojek Pracovní plochy strojků pro domácí použití fungují jako rychle se otáčející pinzety, které vytrhávají chloupky i s kořínky (viz. epilace). (Hledej výrobky zn. Philips, Braun, Remington apod.)

5. Elektrická jehla

Elektrická jehla Ničí chloupek přímo v cibulce. Špička musí směřovat přesně do kořínku, a proto se většinou používá jen na menší plochy. Jde o celkem nepříjemný zákrok, po kterém zůstávají drobné pajizévky. Při opakovaném používání na stejnou plochu může být například ret zatvrdlý až necitlivý.

6. Laser

Laser Laserová epilace je nejmodernější a z hlediska efektu i nejdlouhodobější metoda. Pigment v cibulce přitahuje laserové světlo, které ji destruuje. Chloupek by pak už neměl vyrůst. Ošetření je však finančně náročnější a zákrok je třeba jednou zopakovat. (Hledej na www.asklepion.cz)

Mýty o holení:

Když se budu holit, budou chloupky růst rychleji a budou silnější. Pravda: Holení rychlost růstu rozhodně neovlivní. Zdají se ti silnější? Protože, břit chloupek ostře a rovně seřízl a jeho konec tedy není zúžený.

Když si oholím podpaží, budu se víc potit a pak nepříjemně cítit. Pravda: Potit se budeš stejně – ať budeš mít podpaží zarostlé nebo holé. Samotný pot je bez zápachu. Ten nepříjemný odér vzniká až jeho reakcí s pokožkou, kdy se ve vlhkém prostředí rozkládají tukové složky. A v hustém porostu je vlhkost vždy vyšší než na hladké pokožce. I když bez použití antiperspirantu nebo deodorantu bude finální výsledek v obou případech takřka identický.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář