Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva o činnosti sdružení za rok 2011

1. 5. 2012

 

Zpráva o činnosti sdružení Veleliby 08 za období
duben – prosinec 2011
V dubnu 2011, konkrétně 16.4., členové sdružení VELELIBY 08 uspořádali již tradiční, společenskou akci, zaměřenou na životní prostředí s názvem „DEN ZEMĚ“. Během akce se všichni přítomní podíleli na úklidu veřejného prostranství v obci, výsadby stromu na návsi, vypuštění ryb do Tereziny tůně a někteří odvážlivci soutěžili v kvízu o největšího přírodomilce v roce 2011 ve Velelibech.
30. dubna 2011 naše sdružení připravilo pro děti sportovně společenskou akci „Slet čarodějnic“.
V květnu se ti nejaktivnější z našeho sdružení podíleli na údržbě antukového hřiště. Dále také na zprovoznění vodního čerpadla ve studni na návsi určeného na zavlažování antukového hřiště. Také zastřešení pergoly na dvoře místní hospody zajistili pracovití členové sdružení.
28.května 2011 naše sdružení zajistilo pořádání sportovně společenské akce pro děti s názvem „Dětský den v mraveništi“. O oblibě a úspěchu této akce svědčí účast 39 místních i přespolních dětí. Nutno zde zmínit všechny obětavé pořadatele, nejenom z řad našeho sdružení, kteří se neváhali pro úspěch akce převléci za hmyz všeho druhu.
23.června 2011 pozvalo naše sdružení na dvůr velelibské hospody herce z Divadla hudby při MKS Nymburk. Pro bezmála 60 diváků se hrála pohádka „Zvířátka a Petrovští“. Pěšky za kulturou do Velelib tentokrát dorazili i žáci a učitelský sbor ZŠ ve Dvorech.
20.srpna 2011 milovníci kultury z řad našeho sdružení připravili zázemí pro herce Divadla Máj Praha, kteří místním i přespolním divákům předvedli lehce nakopnutou komedii „Liga proti nevěře“. Minimálně 60 diváků se i tentokrát na dvoře místní hospody dobře bavilo.
27.srpna 2011 ti opravdu nejpracovitější z nás zajistili vlastnoručně úpravu dopadové plochy na dětském hřišti ve Velelibech.
26. září 2011 se ve Velelibech konalo již tradiční Svatováclavské posvícení. Pořadatelé z řad sdružení zorganizovali nohejbalový turnaj, různé soutěže pro veřejnost a večerní diskotéku.
16.října 2011 bylo velelibské povětří plné draků. A „Povětří plné draků“ byl i název pro akci našeho sdružení, při které si každý mohl zalétat čímkoliv, co létalo.
27.listopadu 2011 jsme na velelibské návsi rozsvítili vánoční strom a to za doprovodu malého kulturního pásma místních dětí, které přednesly vánoční básně a zazpívaly koledy.
5.prosince 2011 vybraní členové sdružení nadělovali dětem místní hospodě podle zásluh. Čert, Mikuláš a anděl ani tentokrát nezapomněli na naše hodné i zlobivé děti.
24.prosince 2011 v odpoledních hodinách jsme umožnili veřejnosti návštěvu místního kostela, jehož vánoční atmosféru umocnil betlém a vánoční koledy a písně.
27.prosince 2011 jsme pořádali výlet do vánoční Prahy, kde jsme mimo jiné navštívili Království železnic.
31.prosince jsme se se všemi příchozími společně rozloučili s rokem 2011 a přivítali rok 2012. To vše na velelibské návsi, u novoročního ohně a špekáčků.
Závěrem zbývá už jenom poděkovat všem dárcům, sponzorům a lidem, kteří podpořili snahu našeho sdružení, žít ve Velelibech ….sportovně…..kulturně….a….společensky !
                                             ….a to je vše….VELELIBY SOBĚ !!!