Notebook Portégé R600 účinně snižuje dopady na životní prostředí díky eliminaci použití olova, rtuti a některých dalších nebezpečných látek. Ultra přenosný laptop navíc splňuje nároky pro udělení Energy Star 4.0 v programu Evropské unie.

Nízkou spotřebu zajišťuje nasazení flash paměti místo pevného disku. Krom nižší spotřeby vysává SSD také méně tepla než pevné disky, protože se v něm nenachází žádné mechanické části.

Výdrž na baterii až 12 hodin

Laptop zobrazuje data na 12,1palcovém širokoúhlém displeji s LED podsvícením. I díky němu se může Portégé R600 s lehkou šestičlánkovou baterií a SSD pevným diskem chlubit vydrží až 12 hodin.

Notebook Toshiba Portégé R600:. Notebook Toshiba Portégé R600 váží 1,1 kg. Oproti předchozí verzi je tedy těžší o 300 gramů. Foto: Archiv

Pro připojení do domácí či firemní sítě lze použít gigabitovou síťovou kartu nebo WiFi. Přítomno je i Bluetooth 2.0 rozhraní.

Systém pohání nízkonapěťový procesor Intel Core 2 Duo SU9300 s frekvencí 1,2 GHz. K dispozici má notebook až 2 GB operační paměti. Více operační paměti bohužel notebook kvůli omezení základní desky nevyužije.

Notebook Toshiba Portégé R600:. Notebook Toshiba Portégé R600 je dodáván s operačním systémem Windows Vista Business s možností přejít na Windows XP Professional. Foto: Archiv

Mezi standardní výbavu notebooku patří čtečka otisků prstů, integrovaný mikrofon, 3G modul pro připojení k internetu, nebo čtečka paměťových karet typu SDHC.

Notebook je již nyní dostupný v některých českých obchodech. Ekologický notebook Toshiba Portégé R600-10W v uvedené