Kvašená zelenina-jak na to?
Kvašená zelenina – levná a účinná očista těla
Dá se vyrábět ze všech druhů zeleniny nebo zeleninových směsí. Je to jednoduché, dobré a levné. Doporučuje se míchat nejvíce 5 druhů surovin, aby je naše tělo dokázalo zpracovat. Proč bychom měli jíst kvašenou zeleninu? Třeba proto, že kombinace zeleniny a procesů kvašení nám vykouzlí pomocníka, který dokáže detoxikovat naše toxicky zanesená těla… Jak na to? Postup je jednoduchý. Zelenina se nastrouhá na struhadle nahrubo (mrkev, celer, ale i květák, zelí, cuketa) nebo se najemno pokrájí (cibule, paprika, rajčata), přidají se 2 dkg soli na 1 kg zeleniny a může se ještě přidat podle chuti různé koření nebo bylinky (česnek, petrželová nať, bazalka, křen, do červené řepy třeba fenykl). Vhodné je míchat šťavnatou zeleninu (např. červená řepa) s mírně šťavnatými druhy (např. kapusta). Směs se zamíchá a nechá Sklenice lze skladovat v ledničce libovolně dlouho po otevření – Proč je dobré konzumovat kvašenou zeleninu? Protože perfektně očišťuje organismus, zejména játra! Ta máme v dnešní době zatížená skoro všichni, a to se vůbec nemusíme dotknout alkoholu. Toxicky zatížená játra jsou typická pro lidi s alergickými chorobami a také pro lidi nervní a zlostné. Právě zlost je emoce, která játra poškozuje nejvíce… Ilustrační foto: www.samphotostock.cz