Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality 2010

 

 

PROSINEC 2010

Protože počasí nám nedává moc možností na vyžití s našimijekousek.jpg chlupáči. Snažíme se je utahat co nejvíce to jde. S Jekem trénujeme hody Diskem a jejich chytání, Jeky se zlepšuje a já myslím, že pokud budeme v tom to tempu tréninku pokračovat dál, tak na jaře s Diskem zvládneme pěkné ,,psí kusy´´. 

Fotografie: http://erikaziggi.rajce.idnes.cz/Prosimec_2010/

 

 

 

Zkoušky ZZP 2

V sobotu se konali zkoušky ZZP2. Začínalo se denním speciálem na sutinovém trenažéru ve Chbanech, potom se jelo na poslušnost do Chomutova a na noc se vyrazilo znovu do Chban. Jeky pracoval na plný plyn a plnil vše co mi na očích viděl. V sutinách hledal s takovou rychlostí a elegancí, jak to umí jen on, v prvním terénu našel 2 osoby během prvních 3 minut ani v noci tempo nezpomalil. Poslušnost předvedl na krásných 96 bodů (ze 100 bodů) což znamenalo nejlepší poslušnost celých zkoušek. U vyhlašování výsledků jsem zjistila, že tuto zkoušku jsme složili na známku VÝBORNĚ a zároveň to byla nejlépe složená zkouška ze všech skládaných.

 

 

 

17.10.2010 8. Mistrovství stopařů kníračů, 6.ročník Tomáše Povy v Horní Bříze

17.10.2010 proběhlo 8. Mistrovství stopařů kníračů, Obrazek6.ročník Tomáše Povy v Horní Bříze.
Mistrovství ČR posuzoval rozhodčí Miroslav Kasík podle zkoušky FH 1. Nastoupilo 12 psů 
(7velkých kníračů, 2 střední knírači a 3 malí knírači). Mamce s Winndou se vyplatilo pilně trénovat a to pod vedením Pavla Beera st.
                                 Winni se stal Mistrem ČR stopařů kníračů pro rok 2010.

FOTOGRAFIE:  http://taranett.rajce.idnes.cz/17.10.2010_8._rocnik_M_CR_kniracu_stoparu_Horni_Briza/

 

 

 

 

 

23.10.2010 6.ročník závodu Březenecký Duel

ObrazekV sobotu jsme vyrazili do Chomutova na 6.ročník závodu Březenecký Duel 2010. Já jsem startovala s Tarinkou v kategorii ZM a s Jekem v kategorii ZVV1, mamka nastupovala s Winndou do kategorie ZVV2. Na raním nástupu jsme si Obrazekrozlosovali startovnín čísla v daných ketegoriích Tarinka 3, Jeky 2 a Winnie 4. Hned po nástupu se odjíždělo na stopy. Stopy byly v pořadí nejprve ZM, potom ZVV2 a na konec ZVV1. Kluci předvedli velice pěkné stopy Winnie za 95 bodů a Jeky za 93 bodů. Po stopách se odjíždělo na cvičák Obrazekna kterém proběhly poslušnosti v pořadí ZM, ZVV1 a na konec ZVV2. Po poslušnostích bylo rozhodnuto. Tarinka skončila na 7. místě, Jeky skončil na nádherném 1. místě ze kterého jsem měla ohromnou radost a Winnie skončil na pěkném 2. místě.

FOTOGRAFIE:      http://erikaziggi.rajce.idnes.cz/Brezenecky_duel_2010/

                               http://zkobrezenecka.rajce.idnes.czˇ/Brezenecky_duel_2010/

 

 

Cvičení 10.10.2010

 

 

ObrazekV neděli 10.10.2010 jsme si jeli s mamkou zacvičit k nám na cvičák, přidala se k nám i Alena Kučerová s Endless love z Dixie(který je Winního pravý bratránek) . Trénovali jsme poslušnosti, obrany, stopy a já jsem nakonec Jekouškovi hodila párkrát disk, aby to nezapomněl. Počasí nám přálo už od rána, což bylo příjemné.

FOTOGRAFIE:  http://taranett.rajce.idnes.cz/2010-10-11/#

 

 

 

 

 

2. ročník závodu malých plemen na Sahaře v Podlešíně

Obrazek4.9.2010 proběhl 2. ročník závodu malých plemen na Sahaře v Podlešíně. Rozdodčími byli: Alena Janečková a Lubomír Jonáš. Já jsem závodila  s Jekem v ZMMP, umístili jsme se na nečekaném 3.místě a měli jsme v této kategorii nejlepší stopu za 49 bodů(z 50b.), což mi udělalo velikou radost. Mamka startovala s Winnim v kategorii ZMP 1, umístili se na 2. místě (o 1 bod), byla jsem na ně hrdá.Obrazek

 

 

 

 

 

 

FOTOGRAFIE: http://taranett.rajce.idnes.cz/Zavod_MP_na_Sahare_2.rocnik/

 

 

 

13.-14.8.2010 Šluknov

V pátek jsme si jeli zatrénovat do Šluknova za Pavlem Beerem st.. Byli jsme tam až do soboty a probrali jsme všechno co bylo potřeba.

 

 

 

 

27.-29.8.2010 Mistrovství ČR ve výkonu kníračů

ObrazekV pátek jsme vyrazili na Mistrovství ČR ve výkonu kníračů 2010. Startovala mamka s Winndou a já nastupovala s Tarinkou. Mistrovství začínalo v sobotu já jsem si vylosovala číslo 66 (7) a mamka 63 (4). Hned po zahájení mistrovství naše kategorie vyrážela na stopy a po dokončení poslušností a obran IPO jsme měli na vedlejším hřišti hlídačky a odvazovačky. V neděli jsme začínali hned ráno poslušnostma a po nich jsme dodělávali speciální cviky a tím mistrovství pro malé knírače skončilo.Obrazek Mamka s Winndou obhájili loňský titul mistra republiky a znovu vyhráli, k tomu dostali ocenění za nejlepší poslušnost, nejlepší speciální cviky, nejlepšího psa v kategorii ZMP1 a nejúspěšnější člena ZMP1 pobočky KCHK . Já jsem se s Tarinkou (která je narozená 14.9.1998, tedy ve 12-ti Tarinčiných letech) umístili se na krásném 5. místě, k tomu jsme dostali ocenění nejlepší fena M ČR ve výkonu kníračů 2010 kategorie ZMP 1 a nejstarší fena celého M ČR ve výkonu kníračů 2010.

FOTOGRAFIE: http://katanymmk.rajce.idnes.cz/MR2010/ 

 

 

 

 

30.-31.7.2010 Šluknov

S mamkou a hafany jsme jeli do Šluknova za našim kamarádem a učetelem Pavlem Beerem st.. Počasí se nám až na malou přeháňku vydařilo. Krásně jsme si zacvičili a protrénovali co jsme potřebovali. Pavel nám vytkl naše chyby a poradil nám, jak na ně.Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.-17.7.2010 ŠLUKNOV

ObrazekV pátek 16.7.2010 jsme jeli do Šluknova za Pavlem Beerem st.. Jeli jsme jen já s Jekem, mamka s Winndou a Tarinka nám dělala jako vždy doprovot, ale také cvičila. Byli jsme tam do soboty 16.7.2010. Pěkně jsme si zacvičili, probrali co bylo potřeba a opravili chyby.

 

 

 

 

 

 

1.-8.8.2010 Spáleniště

V neděli 1.8.2010 začal záchranářský tábor na Spáleništi. Tábor pořádala Královehradecká brigáda pod vedením Kateřiny Staňkové. My jsme s mamkou přijeli až ve čtvrtek, ale i tak jsme si stihli procvičit sutiny, stopy, plochy a poslušnosti jak národní, tak i mezinárodní. Celou dobu nám pršelo, ale to nám nezabránilo ve cvičení. :)

 

 

25.-27.7.2010 OBEDIENCE

V neděli 25.7.2010 jsme se s mamkou jeli podívat do Dvora Králového na cvičák Nový Svět, kde se pořádal tábor malých plemen a zároveň obedience. Tábor obedience vedla Hana Grundmannová. Protože já s Jekem trávím prázdniny v nedalekém Miletíně, tak jsme se s Hankou Grundmannovou domluvili a já si jela zacvičit v pondělí i úterý. Bylo to fajn viděla jsem zase jiný způsob práce.

 

 

 

ČESKÝ POHÁR ZTV 2

V pátek jsme vyrazili na Český pohár podle zkoušky ZTV2. Závodila jsem s Jekem a mamka s Winndou a Tarinkou nám drželi palce. Po zahajovacím nástupu začínali polušnosti, dále pokračovali noční speciály a na ráno byly připraveny denní speciály. Vše bylo přizpůsobeno tak, že všichni závodníci měli stejné teplotní podmínky. S Jekem jsme skončili jsme na 12 místě. Na celém závodě panovala přátelská atmosféra. :)

FOTKY DODÁM POZDĚJI :)

 

 

 

16. MS  2010

 

Ve dnech 30.6.-4.7.2010 se v Žatci konalo 16. Mistrovství světa záchranných psů 2010. Pořádající organizací byla Ústecká brigáda kynologů, kam patřím já i mamka. Mamka získala funkci mluvčí celého závodu (takže toho měla až nad hlavu) a já byla v sekretarijátu holka pro všechno. :) Při zahájení a ukončení mistrovství probíhal na fotbalovém hřišti nástup. Já měla tu čest, že jsem vedla Korejského závodníka s vedoucím. Oba byli neuvěřitelně sympatičtí, neustále úsměvaví a vše je zajímalo, tak jsem se jim snažila na většinu otázek odpovědět, ale šlo to pomaleji díky mé né moc dobré angličtině. Myslím že mistrovství dopadlo dobře. Gratuluji všem závodníkům, především ČESKÝM STOPAŘŮM, kteří vybojovali zlatou, stříbrnou, bronzovou i bramborovou medajli a nesmím zapomenout na gratulaci všem organizátorům tohoto mistrovství. :)

 

VÍCE (FOTKY,VÝSLEDKY) NA: www.wch-iro-2010.zachranari.cz

 

 

 

 

JUNIOR CUP 2010

V sobotu 5.6.2010 se v Žatci pořádal Junior Cup 2010, který Obrazekprobíhal zároveň s Pohárem prezidenta. Já jsem nastoupila s Jekem  Zahájení obou závodů proběhlo společně, Junior cup začínal speciálními cviky ve Chbanech a končil poslušností v Žatci. Celý závod ukončilo vyhlašování výsledků  obou závodů. S Jekem jsem se umístila na 3.místě a zároveň již po třetí složila zkoušku RH-E. Celý den nám krásně svítilo sluníčko. Jsem na Jeka pyšná. :)

 

 

 

ZKOUŠKY IRO

Obrazek29.5.2010 se v Chomutově konali mezinárodní zkoušky IRO i s mezinárodní účastí. Nastoupilo 9 psů, mamka nastoupila s Winnim na zkoušku RH-FLB. Začínalo se vyhledáváním, potom byla poslušnost a dovednost. Winnda s mamkou zkoušku RH-FLB složili a to znamená, že mají složené stopy, plochy a sutinu do stopně B.   Jsem na ně hrozně pyšná, moc,moc blahopřeji. :)

 

 

Víkend 15.-16.5.2010

V sobotu 15.5.2010 jsme jeli na náš domovský cvičák v Radotíně. Kde jsem s Jekem zkládala zkoušku ZZO, kterou jsme úspěšně složili. Po ukončení zkoušek jsme s mamkou jeli do Poděbrad za babičkou a dědou, kteří jsou tam v lázních. V neděli 16.5.2010 ráno jsme jeli do Žatce na zkoušku ZZP1, kterou jsme také úspěšně složili. Jsem na Jeka moc pyšná, za víkend složit 2 zkoušky není jen tak jednoduché, ale on to dokázal. :-)

 

 

 

7.-9.5.2010 INTERCUP HUMANITY

V pátek 7.5.2010 jsme jeli do Horní Stropnice na Intercup Humanity 2010. Mamka nastoupila s Winndou do kategorie  RH-FB. Začínali v pátek stopou a pokračovali  v sobotu poslušností a dovedností. V neděli proběhlo vyhlášení všech vysledků. V kategorii RH-FB závodilo 12 psovodů z toho 7 Čechů a 6 Rakušanů. Mamka se umístila na krásmém 5.místě za všech závodníků a na 4.místě z českých závodníků. Winnie zároveň složil zkoušku RH-FB a podle dostupných zdrojů tuto zkoušku jako první knírač na celém světě.

Moc blahopřeji :)

 

 

30.4-1.5.2010 ŠLUKNOV

V pátek 30.4.2010 jsme jeli do Šluknova za Pavlem Beerem st.. Jeli jsme jen já s Jekem, mamka s Winndou a Tarinka nám dělala jako vždy doprovot. Byli jsme tam do soboty 1.5.2010. Pěkně jsme si zacvičili, probrali co bylo potřeba a opravili chyby.

 

 

24.4.2010 ZKOUŠKY ZTV 1

24.4.2010 se v Chomutově konaly zkoušky ZTV 1. Nastoupilo několik psovodů a všichni úspěšně složily. Mamka nastoupila s Winnim, zkouška se jim náramě povedla. Měli největší počet bodů ze všech nastoupených zkouškařů. MOC BLAHOPŘEJI :)

 

 

 

4.-5.4.2010 Výcvik v Žatci

ObrazekV sobotu 4.4. a v neděli 5.4.2010 jsme jeli do Žatce, ve kterém byl mezinárodní rozhodčí z Koreje. Přijel do České republiky získat nové zkušenosti, poznatky a rady od českých rozhodčí. Hodnotil české psovody a jejich výkony. Mamce posuzoval  oba dny stopy, poslušnosti a dovednosti. Já jsem si s Jekem udělala vyhledávání v lese, Obrazekposlušnost a s Tarinkou poslušnost. V pondělí nám malinko poprchávalo, ale stejně jsme si dobře zacvičili.

FOTOGRAFIE:

1.http://taranett.rajce.idnes.cz/Vycvi_zachr._Velikonoce_2010/

2.http://taranett.rajce.idnes.cz/Zachranari_nedele_4.4.2010/

3.http://taranett.rajce.idnes.cz/2010-04-06/

 

 

 

 

 

13.3.2010 Jarní závod

V sobotu 13.3.2010 se na Radotínském cvičáku konal 4.ročníkObrazek Jarního závodu. Byl to náš první závod v letošní sezóně. Nastoupila jsem s Tarinkou do kategorie ZZO. Tarinka se pěkně předvedla, skončili jsme o bod na 2.místě.

 

 

    Kategorie ZZO  
Pořadí Jméno psovoda poslušnost CELKEM
1 LUDVÍK Josef 56 56
2 ZELINKOVÁ Erika 55 55
3 URBANOVÁ Daniela 51 51
4 KEJDANOVÁ Petra 49 49
5 BARÁKOVÁ Ivana 49 49
6 KEJDANOVÁ Petra 49 49
7 PEŘINOVÁ Pavla 49 49
8 DAVID Libor 47 47
9 ZÍTKOVÁ Marcela 47 47
 10 RADZIENTOVÁ Vendula 40 40
11 BARÁKOVÁ Ivana 34 34

FOTOGRAFIE: http://erikaziggi.rajce.idnes.cz/JARNI_ZAVOD_ZKO_Radotin_13.3.2010/

 

 

Zima 2010

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

FOTOGRAFIE:  http://erikaziggi.rajce.idnes.cz/Zima_2010/