Jdi na obsah Jdi na menu

Kameny

26. 12. 2009

Prostřednictvím talismanů se umocňovala síla dotyčného člověka a zároveň rostla jeho moc. Nejstarší z talismanů kopírovaly vesmírná tělesa, jako jsou Slunce, Měsíc nebo hvězdy, a různá zvířata, jimž člověk záviděl jejich sílu, rychlost nebo schopnost létat. Zaujaly ho také orgány, jako je například srdce, kterému přiřknul místo citu a lásky, vytvořil magický kruh, a když ho rozdělil na čtvrtiny, vznikl kříž, který ukazoval čtyři světové strany. Nosil amulety, staročesky škapulíře, které obsahovaly nejrůznější předměty a látky. Lidé si všimli, že z předmětů vyzařuje určitá magičnost, která byla skrytou energií. Stylizovali tvary a zkoušeli nejrůznější materiály. Dodnes bychom mohli řadu věcí vysvětlit na vědeckých základech, ale není to třeba, protože samotný fakt víry v tyto amulety a talismany jejich účinnost zesiluje. Dnes je nejčastějším amuletem křížek. Nosí ho mnoho lidí, ať už jako ozdobu, nebo proto, že věří v jeho moc.

Talisman nelze vybírat náhodně

Připusťme sílu amuletů a řekneme si něco víc o nich samotných. Předně není vhodné, když si zvolíme nějaký talisman bez patřičných znalostí. Nemusel by totiž působit tak, jak potřebujeme, ale zcela opačně. Nejlépe uděláme, když navštívíme psychotronika a požádáme ho, aby nám pomohl vhodný talisman vybrat. Ten nám řekne, jaký by měl mít tvar, barvu a z jakého materiálu by měl být. Nejčastějšími tvary jsou nejrůznější kříže, tvary kapky, slz, srdce, erbovního štítu, trojúhelníku, kruhu, lilie či jiného květu, ale ani zde není tvarová rozmanitost vyčerpána. Vedle přívěsných amuletů to jsou také prsteny. Špatným výběrem talismanu můžeme dívku nebo chlapce odradit. Neměli byste nic zkazit nošením srdce. To vysílá signály k seznámení a celkově zjemňuje.Je tady vhodné i pro člověka, který má pocit nedostatku lásky. Nejlepší materiál je zlato a stříbro, případně drahý kámen. Řetízek opět ze stříbra nebo zlata. U někoho však není vyloučeno ani dřevo nebo slitina kovů.

Síla drahých kamenů

Moc drahých kamenů je dána jejich energií. Ve směs jde o nerosty, které neumíme žádným způsobem uměle vyrobit. Vznikaly za zvláštních fyzikálních a chemických podmínek před miliardou let. Jsou krásné svou barvou, hmotou a tvarem. Vyvolávají v nás nejrůznější emoce a estetické prožitky. Těchto vlastností si všimli lidé už v dávných dobách a zařadili drahokamy a polodrahokamy do celého systému nauk o člověku. Již dávno věděli, že rozkladem bílého světla se získá pomocí skleněného hranolu spektrum sedmi barev, z nichž každou přisoudili jedné čakře. Základní čakra obsahuje červenou barvu. Druhá oranžovou. Třetí zlatou až zlatožlutou. Čtvrtá čakra zelenou a růžovou. Pátá modrou až tyrkysovou, šestá tmavomodrou a indigo a sedmá čakra fialovou.
Z astrologického hlediska má člověk své dominantní čakry podle doby narození. Tedy i ke každému z nás se vztahuje některé barvy více než jiné. Proto i drahé kameny patří k některým znamením více a k některým méně nebo vůbec ne. Chcete-li proto nějaké dívce koupit šperk s kamenem, musíte nejprve vědět něco o těchto systémech. Kameny jsou také vhodné pro doplnění některých chybějících schopností nebo pro jejich posílení. Některé ochlazují, jiné zase působí velmi silně energeticky, že až rozpalují. Drahé kameny také léčí. Dodávají kladnou energii celému tělu, ale zejména určitým orgánům.

Každému znamení se přisuzují určité kameny:

Beran: rubín, krevel a jaspis
Býk: růženín, citrín a zlatý topas
Blíženci: křišťál, akvamarín a tygří oko
Rak: smaragd, olivín a chalcedon
Lev: rubín, jantar a diamant
Panna: jaspis, tyrkys, achát a jantar
Váhy:opál, diamant a smaragd
Štír:granát, topas a beryl
Střelec: ametyst, safír a topas
Kozoroh: onyx, beryl a záhněda
Vodnář: safír, tyrkys a malachit
Ryby: diamant, akvamarín a ametyst

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář