Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. 3. 2015

Předjarní setkání Klubka v JVK České Budějovice 10. 3. 2015

V pohostinném prostředí studovny JVK České Budějovice se nás sešlo 14 děckařek, abychom probraly novinky a plány pro nejbližší období. Informace z MT KDK SKIP se týkaly celostátních projektů, počínaje anketou SUK, přes Kamarádku knihovnu, soutěžní přehlídku OKnA, Knížku pro prvňáčka, Databanku až po Setkání s loutkou v Chrudimi. Prodiskutovaly jsme vyhlášení nadcházejícího "dvouročníku" projektu Kde končí svět a termíny ohledně další Valné hromady KDK SKIP. Zabývaly jsme se také aktualizací adresáře a možností uspořádat letní dílnu s trénováním paměti.

Hlavním bodem setkání bylo vystoupení hostů - jak uváděla pozvánka - s inspirací nejen na blížící se Noc s Andersenem. Z východních Čech přijeli 3 mladí nadšenci, kteří organizují zážitkové fantasy tábory inspirované literární předlohou, ať už Harry Potterem, Hunger Games, Hobitem, Hrou o trůny, Star Wars či Zombie Apokalypsou. My jsme byly vtaženy do bradavického světa Harryho Pottera - mluvící klobouk nás rozdělil do kolejí, pak jsme se snažily splynout se světem mudlů, psaly neviditelným inkoustem, byly otráveny baziliščím jedem a naučily se vyrobit protijed!

Vstřebaly jsme množství informací, nejen jak vyrobit kouzelnickou hůlku, zlatonku nebo potřeby pro famfrpál. Zajímalo nás, jaké netradiční zdroje financí lze získat atd. Vše podstatné lze najít na www.tabory-fortescue.cz, velký dík patří Kateřině, Karolíně a Štěpánovi :-)