Jdi na obsah Jdi na menu
 


53.čundr : "Rafťáci" - řeka Morava - červen 2009

Střední tok řeky Moravy -19.-21.6.09 -"Rafťáci"-pořadatel Inge

První skutečný vodní čundr v dějinách Hulha !!!

Čtvrtek 18.6.09 - příjezd Áši s Ivankou k Ingemu do Velké Bystřice u Olomouce.Seznámení se s Ingeho ženou, psem a hospodou.

Pátek 19.6.09 - autopřesun s Ingem a Tatou 2 vozy přes Olomouc do Zvole-prohlídka soukromé sbírky vojenské techniky. Dále do Postřelmova k vodě. Zde postupný nájezd účastníků, nafukování raftů a přípravy. Nervozita vrcholí , ani zelená nestačí. Kolem 13.00 spuštění raftů na vodu ! Hulho skutečně pluje na vodě !!! Doplavba k penzionu Háj u Třeštiny - zde nalodění Fica. Poté další plavba kolem Moravičanského jezera směr Moravičany. Více či méně prší. Vylodění v polích poblíž Moravičan za železničním mostem - nikdo neví, kde vlastně pořádně jsme a kde hledat předem zajištěný nocleh včetně našich dopředu přesunutých vozů. Klof s Ingem se vydávají na průzkum, ostatní do 1 km vzdálené hospody v Moravičanech.

Nakonec se vše v dobré obrací , kopřivami zocelený Klof s Ingem se za tmy vrací a postupně se za pomoci nalezených aut přesouváme do místa noclehu, kde se nachází maringotka a přestavovaný malý domek.

Sobota 20.6.09 - snídaně v trávě. Logistický přesun aut a nalodění ostatních u Moravičan, vytažené rafty jsou tam, kde byly včera zanechány. Plnou parou vpřed plujeme až do Litovle. Zde oběd a přesun raftů za pomoci vozu Subaru  na 600 metrů vzdálené rameno Mlýnského potoka. Po tomto potoce plavba až k hostinci v Březové - údivu místního domorodce, u kterého jsme po vodě skončili na zahradě, a který zde v životě neviděl žádné vodáky, nepřikládáme žádný význam. O tom , že zde opravdu žádní vodáci nikdy nepluli , budeme mít možnost se  naplno přesvědčit až zítra.... Zatím ale spokojeně chroupáme v hospodě vepřové ocásky, které zaléváme pivkem. Díky laskavosti paní hostinské spíme v hospodě na zemi u pingpongových stolů.

Neděle 21.6.09 - objevuje se cyklista Halama a dožaduje se nalodění. Paní hostinská nám připravuje báječnou snídani a vyplouváme. Inge s Ášou jako logistická jednotka přesouvají auta do Lhoty nad Moravou, kde se hodlají nalodit. Vodácká část ale ve Lhotě končí s rafty v uzavřeném prostoru místní pily. Po vnitřním auditu pily odkud není úniku ani s rafty ani bez raftů se vodáci pár set metrů vrací a nacházejí to správné rameno, které vede kolem pily a nikoliv do pily. Inge s Ášou se naloďují a začíná boj s přírodou - Mlýnský potok je zapadaný stromy a větvemi, stále je nutno rafty vytahovat a po břehu přes kopřivy a křoví přetahovat. Nekonečná zničující činnost - tudy opravdu nikdo nikdy neplul ! Zalezlí bobři z nás mají určitě prdel.... Áša při vyhazování sudu z raftu na vysoký břeh provádí pěkného placáka do vody. Nakonec se přeci jenom asi po necelých 2 kilometrech dostáváme na volnou vodní hladinu a doplováme k jezu Hynkov. Od jezu vyplováme na Malou vodu, po které se dostáváme až do Horky nad Moravou. Zde se loučí Kréma s Frantou W.  Zbylí přenášejí rafty kolem mlýna a poté nekonečnými , ale krásnými meandry vplouváme vítězoslavně do Olomouce. Rafty vytahujeme uprostřed města a zabydlujeme se na zahrádce nejbližší restaurace. Loučení a odvoz k zanechaným autům.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář