Jdi na obsah Jdi na menu
 


56.čundr : "Za slezským králem slunce" - říjen 2010

Osoblažsko, okolí Krnova 1.-3.10.2010-čundr "Za slezským králem slunce" - pořadatel Fico

Fico do poslední chvíle hrál mrtvého brouka a propozice poslal až těsně před odjezdem, předčundr velkoryse pominul ....

Pátek 1.10.10 - téměř neviditelný předčundr v okolí Třemešné ve Slezsku, pěší přesun přes pole a lesy do Města Albrechtice. Zde v příjemné restauraci s pohlednou obsluhou zformování účastníků včetně organizátora. Přesun busem zpět do Třemešné, spaní díky Halamovi v dopravní kanceláři, někteří odvážlivci mrzli různě po okolí stanice.

Sobota 2.10.10 - ranní rozmražování venkovních spáčů , lapání po kyslíku spáčů z kanceláře a vzájemně vyčítavé pohledy chrápajících. Před osmou odjezd vláčkem do Osoblahy. Skutečně - až na starý židovský hřbitov a kašnu na náměstí tu nic není. Válka vymazala starobylé město dokonale... Pěší přesun do Bohušova, svačina na zřícenině hradu Fulštejn, ztráta zabloudivších Áši a Ivany. Dále furt po červené do Slezských Rudoltic, za pomoci mobilu vybuzení ztracené a opožděné dvojice k pekelnému tempu, aby se stihla prohlídka zámku s najatou průvodkyní...Naštěstí sexappel a humor Hulhů vykonal své, takže mladá průvodkyně obklopena hulhovními téměřdůchodci ani nezaregistrovala, že začátek prohlídky se o 2 hodiny posunul....Poté tradiční pivko Ostravar s granátem v místní zámecké knajpě, opékání buřtů za vesnicí a opětovná ztráta Áši s Ivanou. Kvečeru přesun úzkorozchodkou do Třemešné, 3 stateční došli pěšky. Pivko a obsazení dopravní kanceláře, tentokrát i s další místností - mrznout venku se už nikomu nechtělo.

Neděle 3.10.10 - noc byla o kapku lepší, ani veverka Edík po nás tolik neskákal...Přesun vlakem i autem do Krnova. Zde výšlap ke kostelu , výlez na rozhlednu Cvilín a obhlídka hradu Šelenburku. Poté zpět k nádraží, ramínka a odjezdy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář