Jdi na obsah Jdi na menu
 


64.čundr : "Novohradské hory" - říjen 2014

Nové Hrady - Hojná Voda 16.-19.10.2014 - čundr "NOVOHRADSKÉ HORY"- pořadatel Klof

Z různých důvodů byl termín čundru odsunut až na prostředek října. Klof měl o místě čundru již dlouho jasno, pobyt v rakouských lázních na rakouské straně Novohradských hor v něm zanechal tak silné dojmy, že hodlal s oblastí svého lázeňského pobytu seznámit i celé Hulho. A protože v těchto vcelku vzdálených místech čundr ještě nebyl, byl prostor čundru v tichosti přijat, i když pro většinu nebylo spojení do Novohradských hor jednoduché.

Čtvrtek 16.10.2014 -  příjezd a příchod odvážných, dovolenou či volnem oplývajících do kempu Veveří u Nových Hradů

Pátek 17.10.2014 - chčije a chčije. Pochod z Nových Hradů rakouským územím přes Mandelstein do Hojné Vody. Útraty v EUR v rakouských hostincích hradí dle svého slibu Klof. Večer příjezd zbývajících. Ubytování v přestavbě se nacházejícím penzionu Na vyhlídce. Večeře a pivko předtím v restauračce Hojná Voda.

Sobota 18.10.2014 - počasí se umoudřilo, takže pochoďáček nalehko přes Kraví Horu, Kuní Horu, Černé údolí a zpět do Hojné Vody byl v pohodě.

Neděle 19.10.2014 - prohlídka kostela Panny Marie Dobré Rady v Dobré Vodě a rozchod. Jabko pěšmo do Nových Hradů, ostatní vozy.