Jdi na obsah Jdi na menu
 


66.čundr : "Zlaté Hory" - září 2015

66. ČUNDR – ZLATÉ HORY: 17.- 20.9.2015 - pořadatel Inge

Inge neponechal nic náhodě a pečujíce o naše zdraví objednal nocleh ve dvou chatách v areálu Bohema nad Zlatými Horami. K tomu přiobjednal soukromý mikrobus, takže tento čundr se stal nejdražším v celé historii Hulha.

Čtvrtek  17.5.2015 – předčundr - výstup na Biskupskou kupu

Pátek 18.5.2015 - během dopoledne příjezd ostatních - ze Zábřeha zajišťoval návoz FW svým vozem.

Po nezbytném uvítání a pivku, spuštění místní lanovky pouze pro naši potřebu (!) -60 Kč/osobu. Výjezd pod vrchol Zámeckého vrchu ke zřícenině hradu Edelštejn, poté pohodovou chůzí ke kostelu Panny Marie Pomocné. Zde pivko, klobáska a příchod k Poštovní štole, kde Inge zajistil prohlídku. Fárání do štoly v přilbách a s výkladem bylo zajímavé, poté sestup po žluté kolem Měděné štoly na základnu. Zde opékačka, ale protože pršelo, byly buřty potupně uvařeny... Večer u piva se řeč točila stále kolem jednoho tématu - přijede již konečně po 20  letech sám veliký Ou dží??? Klof, který yettimu přivezl z Vídně vzácný dýňový olej, dal podmínku -olej dostaneš, jenom když si pro něj přijedeš. Ale zafunguje tato past na yettiho ?? Nikdo netušil, sázky byly na jeho příjezd velice vyrovnané...

Sobota 19.5.2015 - jak se na správný čundr sluší, na snídani byla objednána míchaná vajíčka....Přijede nebo nepřijede yetti ??? Najednou hlahol a 20 let ztracený Pavel byl tady !! Z batohu vyndal vlajku a vše bylo jako dřív...Kupodivu ani po obdržení dýňového oleje nezmizel, ale nasedl s námi do objednaného mikrobusu, který nás vyvezl do Videlského sedla. Odtud se již šlapalo asi 20 km na Rejvíz, odkud nás po náležitém občerstvení opět odvezl mikrobus na základnu...Inge to prostě měl logisticky zmáknuté do posledního km...Večer opět pivko na základně.

Neděle 20.5.2015 -  dnes jsme nikam mikrobusem nejeli. Po svých jsme dokráčeli k Zlatorudným mlýnům, exkurze, pivko a odjezdy domů.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář