Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání přátel sukulentů ve Skochovicích 2015

5. 8. 2015
 
29.srpna oslavíme 29.výročí založení sps besídkou ve Skochovicích - na dohled od jižního okraje Prahy.
Je tomu také 29 let, co jsem poprvé viděl film Hoří, má panenko, který byl právě vydán na dvd a v jehož duchu se letošní sraz ponese.
Kdo bude v den konání akce slavit 29. narozeniny, má vstup zdarma a k tomu místo v 1. řadě. Příchozí v hasičské uniformě mají rezervována místa ve 2. řadě.
Upomínkových smažených řízků k obědu bude vydána limitovaná číslovaná edice. Kdo má rád jistotu, nechť mi pošle předběžnou objednávku.
Pokud se na akci vypravíte pěšky, jděte po pravém břehu Vltavy. Ve směru proti proudu je to asi 1 km za Vraným nad Vltavou.
Cyklisté, veslaři, rogalisté, motocyklisté a automobilisté, ptejte se na hasičárnu, případně zadejte do navigace Vltavskou ulici číslo 324.
Autobusem nelze, leda vlastním.
Vlaky vypraví České dráhy z Hlavního nádraží Praha. V 7,25 (směr Dobříš) a v 8,25 (směr Čerčany). Původně jsem v 1. vlaku chtěl dělat průvodce, ale byl jsem povolán do hasičárny o den dříve, abych pomohl zazdít okna pro kvalitnější zatemnění (kolega pořadatel Tomáš Malíř je perfekcionista). Několik rad na cestu: kdo vlastníte slavnou open card, kupte si lístek ze Zbraslavi. Ušetříte tím na nákup rostlin. Zastávka Skochovice je na znamení. Až vyjedete z Vraného, zmáčkněte čudlík – rozsvítí se nápis ZASTAVÍME (nemusíte mačkat všichni). Z nádraží vás odvede pořadelská služba. Zpáteční jízdní řád bude vyvěšen v hasičárně.
Prodej rostlin zahájíme okolo 8. hodiny. Pronájem stolů je zdarma, počet rostlin do prodeje není limitovám horní ani dolní hranicí. Můžete něco přinést i do tomboly a to nejen rostliny (literaturu, starožitnosti, menší zvěř). Tlačenka je zajištěna a tentokrát dobře střežena.
 
skochovice.jpg
 
První přednáška bude přibližně od 9,15 h.
Pořadí přednášek je tajné. Zvažovala se varianta, že by diváci měli zavázané oči a na konci hádali, kdo co přednášel. Od tohoto cimrmanovského absolutního zatemnění se mi podařilo kolegu Malíře odradit.
Abecedně: Bořivoj Prokeš – Nejexotičtější ostrovy světa, jak jsem je viděl a pro účastníky Skochovic 2015 vyfotografoval.
Eva Smržová – Sukulentní pelargonie. Sukulentní pelargonie? Sukulentní pelargonie!
Jakub Jilemický – Z mého deníčku - Jihoafrická republika 2015.
BONUS – pro velký úspěch na loňském srazu bude zopakován sukulentní klip Jiřího Hadamovského African Dirty Road.
Viz také článek zde – V srpnu, má panenko.
V sále nehlučte.
 
Dotazy na místo konání: malir.tomas@seznam.cz
Dotazy v českém jazyce: otakar.melichar@gmail.com