Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jeseníky 2008

19. 7. 2008

Ubytování v Hotelu Zlatý Chlum, Česká VesObrazek

http://www.hotel-zlatychlum.cz/

(Můžeme jen doporučit. Úžasná kuchyně, skvělý personál, skvělé ubytování. Jednorázový poplatek za psa v hotelu mají 100,-, ale nám nic neúčtovali .)

http://www.hotel-zlatychlum.cz/

 Obrazek

 

 

 

 

 

 

Výlety:

 

Město Jeseník

Město Jeseník leží na soutoku říčky Staříč a říčky Bělá v severním výběžku Slezska. Krajinu města dotváří horský masiv Hrubého Jeseníku s vrcholem Praděd, Rychlebské pohoří a Zlatohorská vrchovina.

 Obrazek 

Obrazek

 

 

Lázně Jeseník

V nadmořské výšce 620 metrů nalezneme lázně, které jsou velice citlivě zasazeny do krajiny a společně tak tvoří jeden velký příjemný celek, kde můžeme zregenerovat své tělo, odpočinout si a načerpat nové síly. Jedná se o Priessnitzovy lázně, které leží přibližně 2 kilometry od města Jeseník na Studničním vrchu.

 Obrazek  Obrazek

 

  

Praděd

Praděd (Altvater, 1492 m) je nejvyšší horou Moravy a pátou nejvyšší horou v České vysočině. Praděd se nachází na území okresu Bruntál a má nejdrsnější podnebí na Moravě - průměrná roční teplota je zde pouhých 0,9 stupňů Celsia. Na vrcholu hory stojí 145 metrů vysoký vysílač, do roku 1959 zde stála také kamenná rozhledna. Vrchol Pradědu byl vyhlášen za přírodní rezervaci, jež je součástí velkoplošné státní přírodní rezervace Praděd. Z vrcholu je daleký rozhled na Pradědskou a Keprnickou hornatinu, město Jeseník, Bruntál, Králický Sněžník a za zvlášť příznivých podmínek je vidět až na Krkonoše a Vysoké Tatry.

 Obrazek  Obrazek

 

  

Velké mechové jezírko

Největší turistická atrakce Rejvízu, druhá nejnavštěvovanější atrakce v Jeseníkách (hned po Pradědu). Rašeliništní jezero, ke kterému vede naučná stezka po slaťovém chodníku. Hojná vzácná rašeliništní květena a zvířectvo. Krásná, cca 3 km, procházka.

Obrazek Obrazek

 

Westernové městečko Ranč orel 

Projížďky na koních, motorových čtyřkolkách, Steak Saloon, lanové centrum.

 

Lázně Karlova Studánka

Lázně Karlova Studánka leží v nadmořské výšce průměrně 800 m. n. m., těsně na východní straně Pradědu (1492 m), nejvyšší hory Moravy a pohoří Jeseníků, v alpskoromantickém údolí šumící Bílé Opavy. Lesní svahy, obklopující lázně, stoupají na severozápadě až k Pradědu, na severu, jihu a východě nepřevyšují 1000 m, ustupují krásnému údolí otevřenému k jihu, které je ze všech stran chráněno proti drsným a prudkým větrům. Jehličnatý les, který Lázně obklopuje má zvláštní půvab a ve vyšších polohách má charakter pralesa. Je součástí, přes 1000 km čtverečních velkého, lesního území, zasahujícího do rezervace v okolí Pradědu. Proto mají Lázně Karlova Studánka čistý vzduch bez znečištění. Kromě toho leží daleko od průmyslových oblastí. Tradice říká, že je zde nejčistší vzduch ve střední Evropě. Navzdory své vysoké poloze mají Lázně v důsledku své chráněné polohy poměrně mírné, podhorské podnebí a nejsou zde mlhy. Mnohdy jsou zde chladnější noci.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář