Jdi na obsah Jdi na menu
 


Emo boys a Emo girls vyznávají osobitý styl, který je odlišuje od ostatních subkultur. Oblékají se do černé v kombinaci s růžovou, nebo jinou výraznou barvou. Klasický „Emo ohoz“ je oblečení v černo-růžové kombinaci, může být i dvoubarevný vzorek. Různé náramky a nátepníky na rukách a zápěstích, pásky s železnými pyramidkami, rukavice bez prstů, baťůžek s různými plackami Emo. Mezi Emo můžete najít kluka v úzkých džínách, ale stejně tak můžete potkat Emo mládež, která si libuje ve spoustě železných nýtů na riflích. Náramky s lebkami, nehty nalakované na černo nebo na stříbrno.
Mejkap používají jak holky, tak i kluci, Emo-makeup, to jsou černé oční stíny, ale zase ne moc bohaté. Účesy se nedělí na ženské a mužské, často můžete vidět stejné jak u kluků, tak i u holek. Patka zakrývá jedno oko, barva vlasů černá nebo tmavě kaštanová. Účes nebo rozcuch vám dává svobodu výběru individuálnosti a přitom jasně ukazuje na pravého Emo.

 

Tak tedy módní teenagerovské hnutí EMO vtrhlo do naší země. Co vlastně v sobě představuje Emo styl, charakterizující a podtrhávající individuálnost teenagerů, hlásících se k této subkultuře?

Především Emo styl odráží výrazné pozitivní emoce, i když občas narazíme i na negativní. Vždyť pro Emo jsou apatie a lhostejnost nepřijatelné, naopak otevřený projev citů a emocí je přesně to, co je správné. Vždyť přesně v tom spočívá jejich základní smysl života. A to se rozhodně promítá nejen do životního stylu, ale i do způsobu oblékání, účesů a dalších znaků, které se překotně rozvinuly, předehnaly i mnoho jiných trendů a nabídly něco osobitého a neopakovatelného. Prohlédneme si podrobněji některé atributy Emo-kida.

Vybělený obličej, bledé rty odstínu skoro jako kůže a velmi jasně podmalované oči. Někdy Emo naznačují na svých tvářích černé cestičky jakoby od slz rozmyté kosmetiky a dokonce malují černou tužkou slzičky. Na nehtech černý lak. I u Emo boys.