Jdi na obsah Jdi na menu
 


  • Prosinec 2012                                                                         

    I prosinec byl ve znamení procházek a Luca pořídila nějaky další SuperFotky!

    dsc_4733.jpg

    14. - 16. 12. jsme navíc zase vyrazily na chatu se všema nadšencema a se všema psíkama. Tentokrát jsme byli v rekreačním areálu v Prostřední Bečvě a byla to asi zatím nejlepší zimní chata, na jaké jsme byli. Uvolněná, plná her a nezapomněli jsme ani na dobytí Radegastu a Radhoště. Bylo to tam fakt jak na severním pólu, přesvědčit se můžete sami jak jinak než na dalších úžo fotkách od Lucy .

    dsc_6476.jpg

    No a 23. 12. jsme si vyšlápli na Lysou horu, počasí vypadalo podobně, asi takhle...

    imag0189.jpg

  •  29. 11. - 2. narozeniny!                                                                  

    To malé třebíčské zvířátko už má dva roky, neuvěřitelny .
    Je přesně taková, jakou jsem si ji přála a dokonce ještě lepší!! Je čestnou nositelkou svyho jména, protože je zrovna tak vtipná a úžasná jako skřítek Dobby z Harryho Pottera. Ať je pořád taková jaká je a hlavně zdravá do dalších let s náma .

    269428_4433304325208_1011918255_n.jpg

  • říjnové a listopadové dny                                                     

    Tyto dny se nesly hlavně v duchu houbaření s psíkama a s Lucou .

    Nikdy v životě jsem nenašla tolik hřibků a bylo jich dokonce TOLIK, že je do teď tahám při vaření z mražáku . Navíc není nad to, když vidíte psy běhat 3 nebo 4 hodiny šťastně a naprosto bezstrarostně po lese. Souhlasím, že procházky po lese jsou absolutní relax, uvolnění, provětrání čichových smyslů a mozku. Prostě činnost pro psa nejzábavnější, nejlepší, zdánlivě nenamáhavá a důležitá.

    Některy fotky z lesního blbnutí najdete u Lucy
    tady.

    307971_4435885309731_930815920_n.jpg

     Dny se bohužel nesly i v duchu školy, je dost a dost práce, proto jsme byly na pár trénincích frisbee, na pár trénincích agility, ale jinak jsme si daly víceméně sportovací pauzu a prostě jsme si užívaly dlouhy prochajdy.

  • 13. 10. Velká Pardubická                                                    

    Dostala jsem od rodiny příležitost, abych se jela poprvé podívat na steeplechase do Pardubic. Abych zapadla mezi tamní smetánku, zkusila jsem si aji vsadit, a to na koníka z prostějovských stájí od Janči, na Karsbada . Bohužel okolnosti po závodu a uvědomění si, že zdraví je na prvním místě a tenhle českej okruh je fakt náročnej...
    Znovu už se tam pravděpodobně neukážu.
    Budu radši dál hrát doma jenom Dostihy a sázky a budu v klidu . Každopádně bylo fajn zkusit si to z pohledu diváka na místě.

    Pár mojich fotek aspoň z malyho foťáku- TADY.

  • Emoce                                                                                  

    Tohle
    video z MS v agility od Michala Vokrouhlíka je fakt super :)

  • článkovací                                                                            

    A je to! Článek z intenzivky u Barči a videa, která jsou zatím hotová najdete TU. Zbytek doplním co nejdřív .

    MS FCI v AGILITY 2012, Liberec- Česká republika

    Úžasná podívaná, fakt. Byla jsem se dívat na třetím MS v agility (Dornbirn, Rieden) a tohle z nich bylo naprosto nejlepší. Organizace šlapala na jedničku s hvězdičkou, ti všichni, co to píšou, tak nekecají... Velká poklona všem. Nic předraženého, záchody šly, jídlo taky, hala perfektní, pohodlná, útulná, vypolstrované sedačky. Skvěly výkony, o tom žádná. Dobří fanoušci a naše skvadra... Okolí haly plny věcí stahujících oči, věcí, ktery bych nejradši všechny měla doma, přestože by mi byly třeba k velkymu prdu :-)). Kdyby ty Fair Trade obojky nebyly tak drahy, už by dva byly moje, ty by to vyhrály. No třeba někdy :-). Bylo komu fandit a i když to někdy prostě nevyjde na medaili, je pořád co sledovat a co obdivovat.

    Pár fotek a videí z mobilu, jak vypadalo naše MS.

    Těším se na další MS, na kterym budu moct být aspoň v hledišti a budu zase fandit :-)).

  • 1. října- konec léta a první podzimní dny                                       

    Doplnila jsem fotky na
    rajče stránku.



    V polovině srpna jsem s Dobinkou byla na druhém tréninku v Mokrých Lazcích u Barči Sajdokové. Opět užasnej trénink se super partou lidí, musim jezdit častěji.



    Po úspěšně složené opravné zkoušce na konci srpna a zároveň tak hladkému postupu do třetího ročníku bakalářskyho studia, jsem měla několik brigád. Během toho jsem vyjela s kamarádama na horskou chatu kousek od Barborky pod Pradědem, kde jsme něco vypili, hráli hry, jedli borůvky a šli na nějakou tu procházku v úplné mlze... Prostě fajn víkend. Moje fotky z Finsterlovky jsou tady.

    img_4179.jpg



    Začala jsem agilitit u Marky Malinčíkové ve skvělé bandě lidí. Myslím, že si naše tréninkové složení nemůžeme vynachválit . Psí centrum Jonatán už brzo dostane svou podobu i na webových stránkách.



    Psí holky si nemůžou pomoct, už ze zahrady sežraly švestky, postupně ujídají jablka a teď padají ořechy, takže co byste řekli? Pár fotek ze zahrady.

    img_9039.jpg


    21. - 23. 9. LAST MINUTE DISTANCE JIHLAVA - dogfrisbee distanční závody

    Na poslední chvíli byly zrušeny jedny závody, na poslední chvíli byly uspořádány jiné místo nich a na poslední chvíli jsme se rozhodli, že pojedeme!

    A udělaly jsme fakt dobře
    , další bájo frisbee závody... Jedli jsme, pili jsme, kecali jsme a občas jsme prostě vstali z pohodlných židliček a šli si něco odházet na plac. Kamarádská atmosféra mě naprosto dostala a zase utvrdila v tom, že frisbee akce a frisbee lidi jsou nej. Díky vášnivému "kuchaři" Matymu z Brna byla celý víkend jedna velká žranice! Vzpomenu si a sbíhají se mi sliny... tatarák z tolstolobika, brokolicová polivka, houbové rizoto, pstruh na grilu, losos na grilu a panenka a brambory z grilu s houbouvou omáčkou...všecko tohle, co jsem zkusila, bylo vynikající! Díky!

    Výsledky najdete tady, ale obecně- na to, že jsme přes celé prázdniny nebyly ani na jednom tréninku, byla Dobinka šikovná.
    Na dlouhé hody ještě není dostatečně vychytaná a neumí je pochytat (což jde bez tréninku fakt těžko ), ale v dog dartbee jsme skoro postoupili do semifinále (tj. nejlepších 8). Nakonec jsme s Dobby projely rozstřel s Kubou Štýbrem, takže 8. pozici nám vyfouknul a skončily jsme na 9. místě (z 50). Pararelní timetrial by Dobince taky šel jako po másle, ale nestihly jsme dva úspěšné hody na 20 metrů na dva pokusy, ale na tři, takže čas na postup nestačil. No jo, to bych musela umět házet, jeden hod byl krátkej, před 20m hranicí (já jsem si myslela, že trošku, ale prej trošku víc ). Bylo z toho i tak 19. místo z 36. Minidistance se nám nedařila, Dobby si neporadila s delšími hody a dva chycené disky v každém kole nestojí za řeč . A quadruped? Tam jsme sice nepostoupily ze skupiny, ale podařilo se nám nějaké týmy vyřadit, takže ostudu jsme ani tam uplně neudělaly. Bez krokování hodím něco okolo 40 metrů, tak to třeba časem ještě vylepšíme...

    Zatímco naše disciplíny jsou zatím spíš ty krátké, ségra Juno s Ondrou váleli! V quadrupedu mužů si Ju doběhla pro 3. místo s hodem 61 m a v supermini pro 4. místo. Jsem si jistá, že o nich ještě uslyšíte, fakt jim to šlo !

    548153_4103054967731_1889058675_n.jpg
    Accio Dobby a Amiga Juno "zrcadla" Locolindo - foto Lucka Schönová, úprava Ondra Uhlíř

    Fotky Ondra Uhlíř, Lucka Schönová

    Co teď? Hurá přípravy na poslední frisbee akci této sezony- Bye-bye Summer DDFW ve Dvoře Králové nad Labem! Výzvou posledního říjnového víkendu bude přežití nocí ve stanu . Příští rok zaplatím členství v discdog klubu, bude se hodit...


    Zdraví psin
    Dobby

    26. 9. jí byl vytržen zub. Před pár dny jsem si všimla nějaké mezery mezi předními zuby dolní čelisti. Po prohlídnutí jsem zjistila, že si někde ulomila podélně celou půlku. Takže musel ven. Když už byla v krátké narkóze, nechala jsem Dobce udělat rtg kyčlí a neoficiálně je posoudit. Vše v pořádku, prý to nějak dochodí :-))). Třikrát hurá!
    Elba
    Už od druhé poloviny srpna se trápíme s vyrážkama na kůži, nakonec se musely nasadit antibiotika, po kterých se alespoň přestala tak strašně drbat. Pomalu se to lepší. Jelikož měla podobné (i když ne tak rozsáhlé) i loni touhle dobou, možná se jedná o nějakou alergickou reakci. To se příští rok potrvdí a nebo možná taky ne. Chůdě malé, snad se z toho brzo vylíže. Ale jinak má elánu a všeho dost, takže jí to nijak extra neomezuje. :)



    28. - 30. 9. Intenzivka agility s Barčou Sajdokovou

    O tomto úžasném prodlouženém víkendu, na který jsem se těšila celý rok, napíšu krátký článek, protože to za to stojí. Hned jak dodělám nějaky sranda videja...
    Možná ještě před MS v agility, možná až po něm .

  • 15. 8. Co s volným víkendem?                                       

    Jedna naše grupa vyrazila do Polska na ME v dogfrisbee, drželi jsme jim pěsti a zadařilo se ! Gratulujeme! Hlavně je to ale podle všech skvělá a obrovská akce, takže si to určitě všichni užili...
    Na výsledky českých a ostatních týmů se můžete podívat tady.

    No a co my, co jsme zůstali doma? V sobotu 11. 8. jsm
    e vyrazili na agility závody do Prostějova, jejichž součástí byl i PyrShep Cup 2012. Pohodová atmosféra, při které jsme drželi pěsti hlavně Janče s Jimmulou a Šárce s Gerdičkou a taky že se jim běhy povedly. Samozřejmě tu byly i další šikovné týmy. Fajn den jsme zakončily obrovskou pizzou .
    Fotky od Šárky jsou tady.

    img_4038.jpg

     A na závěr mám jen maličkatou novinku... Minulý týden jsem si udělala radost a dnes Dobince přišel výkonnostní průkaz, hehe . No, zatím ho zavřu do skříňky a tam bude hezky čekat na naši formu .

  • 9. 8. Teda, to jsem tady zas zaspala                                         

    tak hezky popořádku jak si užíváme prázdniny...

    Od 22. 6. do 20. července byl u nás (u sestřenky) na návštěvě Elbuščin táta Brown Dancer Gasko Prim od Cápalů z Moravské Třebové. Protože se ukázalo, že Dan je schopný zdolat hoodně vysokou překážku, aby nemusel být nikde sám, nakonec se k Cápalům vrátil a přejeme mu ještě dlouhá léta plná elánu a zdraví. Přece jen je zvyklý na svoji smečku ve společnosti Ferinky a Fatimky.

    img_8789.jpg
    No Elbušku nezapře . Více fotek
    zde.

    26. 7. jsme vyrazily s Ďob na 1. trénink pasení oveček do Budišova nad Budišovkou. Zájem byl, trošku štěkání a cvalu, až v druhém kole Dobby přestala štěkat, zpomalila, použila oči a už to vypadalo jako pasení . Na ovečky zase určitě vyrazíme, myslím, že jsem se odreagovala já i Dobby. Překvapilo mě, jak byla u těch ovcí drsná, bude potřeba jí držet na větší dálku a potrénovat zalehávání.

    dsc_6687.jpg

    fotky Luca

    29. 6. - 8. 7. jsme byli na vysokohorském treku v Rumunsku se skvělou partou lidí. Byl to boj, pot a dřina, ale zároveň užasnej zážitek a skvělé výhledy. Překonání sebe sama. A plno much.

    img_3732.jpg

    Na fotky se mužete podívat u Lucky nebo u nás.

    Hned další den po příjezdu z Rumunska jsem odjela na Pohořany na konec agility tábora s Helou Potfajovou. Hela byla letos snad ještě lepší než kdy předtím, takže jsme si těch našich 5 tréninků opravdu užily. Po tréninku, co jsem běhala s Dobkou jsem vždycky vytáhla i Elbušku a cely jsme si to spolu zaběhly bez latěk. Byla úžasná, měla jsem z ní velkou radost a myslim, že ji to bavilo tak jako mě. Mimo to jsme chodily na procházky a plavat.

    img_4018.jpg
    Pár našich fotek je
    tady.

    Po táboře jsme si dva dny vydechli a v pátek jsme vyrazili na Brněnské psí dny do Pisárek. Další pohodový víkend, který jsme strávili především u dogfrisbee hřiště. S Dobby jsem byla nahlášená na Super Mini Distance a na Dog Dartbee, na terč si šel nakonec zaházet Laďa. V Super Mini jsem v prvním kole s Dobby naházela čistou nefalšovanou 0. Nebyly to nijak super hody, ale nutno říct, že nejmiň 3 ta malá mrška mohla klidně chytit, ale opět upřednostnila svou rychlost před zapnutím hlavy a disky odpinkla nebo podběhla... Ale na tréninku jsme před tím nebyli, takže ji trochu omlouvalo, že i když na blízku to trénujem, na dálku to ještě zmáklé nemá. V neděli už to bylo o moc lepší, taky jsem házela lepší hody a Dobby pochytala disky za 14 bodů a byla fakt šikovná, takže to je zatim náš malý osobní rekord .

    foto-ondra.jpg

    Foto Ondra Uhlíř, Naše fotky s mamkou Casey, Lucka

    Následující středu 18. 7. jsme ještě s Jančou, Jančou a Marky a Lucou, která měla taky cestu do Brna, vyrazily na intenzivní agility trénink k Martě Vaškebové. Myslím, že to byl jeden z nejlepších tréninků, na kterych jsem byla, Marťa měla připravené sekvence, byly postavené dva parkúry a všecko prostě odsýpalo a všecko se taky stihlo. Fakt příjemný trénink, kde nám to nakonec s Dobby docela dobře běhalo a určitě se za Marťou chystáme vyrazit znovu, když bude možnost.
    Fotky zatím nejsou, tak alespoň naše video .


    Maraton psích akcí pokračuje... 22. 7. jsem vyrazila na půldenní intenzivku agility do Olomouce s Pavlou Vorlovou. Byla jsem jakási nesvá a nervózní, roztěkaná, myslím, že to i Dobka poznala. Rozhodně jsem nebyla v klidu jako ve středu v Brně a asi i proto byl dobrý pocit, že to půjde, zase ten-tam. Navíc Dobby si nejspíš z psychiky ze skoček vymyslela, že když už umí nějak skočit, bude vstávat z odložení. To nás trápilo už v Brně. Budem muset odložení zase posílit, jinak zešílím . Takové pěkné odložení to bylo ... Pavla nám ale poradila nějaké techniky na skákání, které se dají trénovat doma, ať na mě hlavně tolik nečučí atd., takže to určitě využijeme.

    Chystám se navíc zase na trénink k Barči Sajdokové, takže se těším, co bude nového.

    Poslední akcí, která sem chybí doplnit je víkend potápění v lomu Leštinka 27. - 29. 7., kde s náma byla Dobby. Elbuška kvůli hrozícím bouřkám zůstala doma. Další pohodový víkend, kde jsme vyrazili i na hřibky, grilovali jsme a taky jsem se ponořila s bombou do 7, 2 m. Zajímavý koníček, který určitě hodně chytne, jsem ráda, že jsem si to mohla vyzkoušet.

    dsc_8961.jpgdsc_9055.jpg

    Fotky od Lucy, naše jsou v procesu. :-)

  • 17. 6.                                                                                              

    Máme za sebou dvě super akce.
    2. - 3. 6. jsme byli na Fun Factory For Frisbee v Praze- Dobřejovicích. Pořadatelé udělali obrovskej kus práce a patří jim za tuhle akci obrovský dík. Pohodová, bezproblémová, "jakoby samochodná" a zábavná frisbee akce, ultimate, dogfrisbee, freestyle, discgolf, double disc court, beer racing a spoustu skvělých lidí, jídlo, pivo a rum, fajn areál, divná pani v hladovym a žiznivym okně... to všecko a ještě spoustu dalšího celé FFFF vystihuje !
    Naše výkony nebyly útočné na první pozice, ale s tím jsme tam ani nejeli . Já jsem chtěla hlavně něco hodit a Dobce se podařilo něco chytit, byla šikovná. Práce je před náma dost a dost, ale tak teprv začínáme
    . Hlavně jsme si chtěli celej prodlouženej víkend užít a posuzování mě taky bavilo, takže to vyšlo... Příště určitě zas!

    3.6.2012-2.jpg
    Foto Ondra Uhlíř

    9. 6. jsme byli na přednášce o tréninku zvířat pozitivním posilováním s RNDr. Františkem Šustou. Fakt suprovej seminář, na kterym jsem se dozvěděla nové věci a pochopila jsem nějaké další souvislosti. Vše bylo doplněno video ukázkami a zkušenostmi, prostě jsem šla domů nadšená . Kdyby byla další možnost, určitě bych na něj vyrazila znovu!!

    Video z FFFF je tady
    . Fotek z celé akce je obrovská spousta, nemáme žádné naše, ale možná dám dohromady nějaké povedené od jiných autorů, bylo tam totiž vícero skvělých fotografů. Díky všem.
    Jinak jsme opět doplnili nějaké akce na léto a s Ladikem už se pomalu chystáme na dovolenou do Rumunska.
  • 30. 5. - fotky                                                             
    Přidala jsem pár dubnových fotek na naše
    rajče. Čištění řeky máme letos už taky za sebou...
    V nejbližší době nás čeká pár dalších akcí, na které se těšíme, tak se třeba někde potkáme!

  • 9. 5. uuuf                                                                                        
    Konečně je KDDF za náma a je čas i na jiné věci :-). Agility hry se snad líbily, i když teda sobotní asi 2hodinové zpoždění se minimálně mně nelíbilo .  Agilitní program na startovky a výsledovky se mnou občas nespolupracoval... V neděli už vše odsýpalo, počasí se povedlo i přes hlášené bouřky.   Atmosféra byla příjemná, lidi byli fajn, co víc si přát.

    Já jsem s Dobkou bohužel běžet nestihla, ale na oba běhy se jí ujala Mirka. V tuneliádě holky skončily na 7. místě, Mirča se tam trošku zamotala (krásně jsme ty parkúry připravily ) a v bareliádě si i přes malé odběhnutí vybojovaly 1. místo. V součtu byly čtvrté. Moc se mi líbilo jak běžely a Mirce patří díky! Stihla jsem alespoň natočit nedělní běh, mrknout se můžete na našem youtubku.

  • 24. 4. - Znechucení                                                                     
    Včera se k nám dostalo následující video... Myslim, že obrázek už si o tom uděláte sami. Každý jistě chápe, že takhle to teda v 5, ale ani v 10 měsících štěněte nemá vypadat a že je to naprosto odstrašující případ. Je mi z toho zle a smutno, že takoví lidi existují a ještě se tím chlubí...  Pán evidentně není v pořádku, podle toho, co k videu píše, ale naštěstí ostatní, co mu tu hrůzu, co právě viděli, komentují, jsou...
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xQdcRW2vpxk#!

  • 16. 4. - akce 2012                                                                                      
    Tak jsme zase trochu aktualizovali, kam se chystáme. Letošní dovolenou bereme sportovně, chystáme se na vysokohorský trek do Rumunska. Už abychom se přestali cpát a začali něco dělat! Psí akce- tábory, semináře, případně závody jsou tak nějak pořád v jednání, ale snad něco bude!

    29032012325.jpg
    Dobby a ranní hrátky se psím sousedem, Olomouc

  • 15. 4. - prokleté Velikonoce                                                      

    Možná si ještě někdo pamatujete Elbuščin "výlet" na Velikonoční pondělí 2011, kdy jsem trnula hrůzou mimo domov po zjištění, že Elbina je prostě ze zahrady pryč. Měla jsem jen telefon a dlouhé 3 hodiny jsem vymýšlela, komu ještě zavolat, jestli ji někde neviděli. Nakonec se povedlo včas zjistit, že byla na Bystřici a našli jsme ji po nějakých 4 hodinách asi 5 km od baráku, kde šla s nějakym klukem směrem na Olomouc a kterej jí bezhlavě a v pohodě házel klacky, takže šla bez váhání s ním...  Jak šíleně jsem se tenkrát už na cestě domů uklidnila, že je doma a v pořádku.

    Od té doby ji pořád hlídáme, i když jsme na zahradě s ní. Letos mělo být všecko podchyceno. Jenže minulou sobotu, před Velikonocema, byla na zahradě a asi se jí povedlo něco sežrat... Proces nehezkyho průjmu a pondělní nechuť a apatie jít vůbec ven mě zase dostala do stresu a hned jsme jeli na pohotovost. Pondělní a úterní antb nějak nezabraly, proto jsme ve čtvrtek jeli rovnou na olomouckou kliniku MVDr. Galka. Elbucha dostala kapačku, vypadalo to na zánět tlustého střeva. Nechali jsme rovnou udělat komletní vyšetření krve, jestli tam něco není a už i kvůli věku. V pátek jsme šli na další roztok s antb do žíly a od té doby se vše lepší. Výsledky krve- bez nálezu, jen trochu slabší hodnoty štítné žlázy! Zatím ne takové, aby bylo nutné injekčně vyvažovat hladinu nebo něco vůbec podnikat. Hurá! Pořád ji nechávám na dietě, ale snad už bude všecko OK.

    13042012334.jpg

    13042012331.jpg

    Jsem ráda, že i ta krev je dobrá, sice jsme nezjistili ani teď, proč to rozšíření hrudníku nebo změna srsti, ale vypadá to dobře. Snad je to opravdu jen změna osvalení nebo věku. Pro pobavení- dva doktoři ji odhadovali: "Kolik váží, 18?", "Kolik má, 20"? TAKŽE NE, NEMÁ, VE ČTVRTEK VÁŽILA 13, 8 kg, takže by vlastně mohla spíš malinko nabrat. Váží míň než Dobby, kdo by to byl řekl .
  • 2. 4. - Ahoj po 100 letech!                                                                
    Máme tu konečně znovuzrození stránek aneb dostala jsem předčasný dárek k narozeninám a stránky můžou zase fakčit! Velké díky!!

    Takže jak se máme? Ale jo, jde to. Mám za sebou trošku hektičtější období a psouni bohužel jedno z těch nudnějších.

    Přípravy na letošní lidskoprávní festival Jeden svět v Olomouci s podtitulem Revoluce, Nepokoje a Revolta probíhaly od prosince, poslední dobou se vystupňovaly na dvojnásob a pak
    vyvrcholily přímo na plátnech kina a na nejrůznějších besedách. Dokumenty a přednášky mi zase ukázaly a připomenuly zodpovědnější pohled na svět, a i když ho sleduju denně nejenom ve škole, zase jsem se přiblížila víc realitě a dozvěděla se něco novyho... Kdo nebyl a ani se nezajímá, měl by to napravit, stojí to za to .

    Přípravy na letošní Kirican Agilite Závode v Olomouci se zkratkou
    KAZ probíhaly zvolna někdy od podzimu, poslední dobou se vystupňovaly na dvojnásob a pak vyvrcholily přímo na umělce na Nových Sadech. Měly jsme nějaké organizační (troufám si říct menší) mouchy, ale jinak doufám a věřím, že vše dopadlo dobře a že si tuhle akci všichni užili!  Počasí bylo fakt aprílové, sobotou se prohnal s týmy i pořádně silný vítr, chviličku zapršelo. Neděli jsme pro změnu zahájili sněžením, a pak na střídačku sníh a slunko. Díky všem, kteří se účastnili a kdo nebyl, měl by to napravit.

    Teď se to všecko snažíme dospat a pomalu se začínáme připravovat na AGILITY HRY, kde Vás moc rádi uvidíme a kde můžete svou dosavadní neúčast napravit!!

    agilityhry1.jpg

    Jinak jsme byli s Elbinkou dvakrát za chiropraktikem a pro teď by Elbuška měla být srovnaná, další prohlídka by mohla být až zase někdy za rok, pokud vše půjde jak má. Přístup Stuarta se mi líbil. Tak nám držte pěsti!
  • 10. 1. zotavovací                                                                                      
    6. 1. byla Dobinka na kastraci. Vše proběhlo bez potíží, kastroval ji MVDr. P. Galko na klinice v Olomouci. 17. 1. jdeme vytahovat stehy. Dneska už se celkem cítí, že jí nic není a ani nikdy nic nebylo . Nálada se jí vrací a občas už se fakt zapomíná a vrtí sebou o stošest. Jizvu má pěknou, jen dost svědí, mrcha jedna. Ještě máme antibiotika a prášky od bolesti, jinak vše v normálu a v pořádku.

    img_0712.jpg

    img_0713.jpg

    Proč kastrujeme?
  • 5. 1. 2012                                                                                

    img_0678.jpg

    Přesně před 8 lety se narodila malá černobílá kulička, jediná fenka mezi 5 bráchy, které jsme dali jméno Elba. O dva měsíce později jsme si ji přivezli domů a naše společná cesta mohla začít!   Elbinka nejenom mně, ale i nám všem představila plemeno, jak je úžásná práce s ní, co všecko se dá zvládnout, taky nějaké ty mouchy...  Ale kdo je nemá, že :). Prostě doufám, že nás spolu čeká ještě aspoň jednou tolik a že nás to zdraví úplně nezradí.  
  • 27. 12. 2011                                                                              

    Tak... nejhezčí svátky v roce máme za sebou. Rychle to uteklo, ale zase je na chvíli klid od velkých rodinných návštěv.   Psí holky si to užívají, od Štědryho dne lítají denně po dlouhých procházkách a užívají si venku.
  • pf.jpg

    Přejeme všem krásny svátky a dlouhý krok a skok do Nového Roku!

     

  • 20. 12. Vánoční víkend Kiricanu a nové video!                           

    Tak, víkend pod Kralickým Sněžníkem máme za sebou! Kupa sněhu, cukroví, kapka vína, rumu nebo slivovice, Havajská i Vánoční párty, hry, první zimní bobování a procházky... takovej byl víkend a bylo to parádní!

    Ochutnávky fotek jsou tady:
    Tom
    Lucka
    ... my jsme letos foťák nevzali, ale snad dám do kupy nějaké video. Fotky bude mít ještě časem Maťa, takže skvělých fotografů bylo dost!

    Na závěr jsem už jedno video stihla- agility s Dobby

  • 12. 12.- akce Kiricanu v roce 2012                                     

    KIRICAN AGILITE ZÁVODE (KAZ)
    31. 3. - 1. 4. 2012 - Olomouc

    kaz.jpg

    více informací

    KIRICAN DISCDOG FREESTYLE (KDDF 6)
    5. - 6. 5. 2012 - Tovačov
    na programu nově i agility hry!

    kddf.jpg

    více informací

    SEMINÁŘ S ANNE LILL KVAM - AGRESIVITA A STRACH U PSŮ
    10. - 12. 3. 2012 - Praha nebo Olomouc
    více informací