Jdi na obsah Jdi na menu
 


  ELBA DARLEY ARABIAN ... "ELBA"
e.jpg

černobílá fena - border kolie
narozena: 5. 1. 2004
číslo zápisu: CMKU/BOC/
908/04
tetovací číslo: 908

chovatelka: Veronika Cápalová, CHS: Darley Arabian (
web)

matka: Ferine Bohemia Alké
otec: Brown Dancer Gasko Prim
rodokmen Elba (rodokmen matka/rodokmen otec)

kohoutková výška: 48 cm
váha: 15 kg

DNA CEA: normal po rodičích
CEA/PRA/Kat: nevyšetřeno
DKK/DLK: nezrentgenováno

- v roce 2004 kastrovaná
- kompletní vyšetření krve: bez nálezu- jen o něco nižší hodnoty štítné žlázy (v 8 letech, 12. 4. 2012, MVDr. Galko)
- vyšetření chiropraktikem:  3 návštěvy, lehce posunutá pánev a hřbet -> OK -> srovnáno, doporučená další návštěva až se něco nebude zdát (podzim 2012 - Stuart Brock - McTimoney chiropraktik)

ELBINKA V SRPNU 2010 VE VĚKU 6 LET BOHUŽEL UKONČILA SVOU SPORTOVNÍ KARIÉRU ZE ZDRAVOTNÍCH DŮVODŮ. BYLA JÍ DIAGNOSTIKOVÁNA SPONDYLOZA zad - kostní výrůstky z bederních obratlů. (více si můžete přečíst tady)

Sporty

Agility: LA 1
Poslušnost: ZZO
Dogfrisbee: ve svých skoro 10 letech vyrazila na svoje historicky druhé závody (ByeBye Summer 2013) :-)

Výstavy

6. 8. 2005 (ve 20 měs.): KK Zetor Brno - Výborná

Přímí sourozenci:

Elcaro, Elton, Eliot, Erdago, Eddie

vrh F: Fantasca, Fatima (www), Fancy Teepee, Falco, Forrow, Farsy, Fantome










S Elbuškou jsme trénovaly agility a dogfrisbee v olomouckém klubu Kirican

K tréninku primárně používáme klikr a celou naši výchovu se snažím od května roku 2008, kdy jsem absolvovala první seminář o pozitivní motivaci, směřovat touhle cestou.

Elbinka miluje aporty všeho druhu, ale nejvíc si potrpí na míčky a "stromy"... pokud to navíc píská, máte vyhráno! Mimo agi a frisbee, které už dnes děláme/neděláme kvůli zdravotním komplikacím (občas si proběhneme tunely a občas si zajdeme na krátké frisbee), Elbinka běhá u kola a jezdí s taťkou na běžky. Ráda běhá po lese, nejlíp když může něco prohnat a rozhodně nepohrdne chytáním myší po louce, to bere fakt vážně.  Po pasení zrovna neprahne, pokud nejde o aportky, králíky, myši, opice v Zoo nebo vozíky zapojené za autem, které ji svým způsobem asi víc rozčilují :O).

Má naprosto nekonfliktní povahu (až na vyjímku potvrzující pravidlo - poštačky).
Psi jí nevadí, ale k ničemu je vlastně nějak nepotřebuje. Včetně své rodiny miluje všecky lidi- děti, dospělé i starší, a když jí hážou aportky dokola a dokola, je to bájo.

Co považuju za její největší mínus, je její děsná žravost. Nepohrdne snad vůbec, ale vůbec ničím. Vyžírá kdejaké zbytky, ohniště, odpadkové koše, slipkám misky, nějaké ty exkrementy... no prostě co najde, to radši rychle zhltne, ať už je to v jakékoliv podobě, abych jí to náhodou nestihla vzít . V tomhle je nepoučitelná, je to tak nějak silnější než ona. :O/

Tak jako tak, to díky Elbušce miluju borderky, to díky ní se mi líbí, díky ní se učím, jak je učit, jak s nimi zacházet a pracovat, jak se chovat ke psu jako takovému...
Je to naše kráska!