Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

  • 27. 12. 2011                                                                              

    Tak... nejhezčí svátky v roce máme za sebou. Rychle to uteklo, ale zase je na chvíli klid od velkých rodinných návštěv.   Psí holky si to užívají, od Štědryho dne lítají denně po dlouhých procházkách a užívají si venku.
  • pf.jpg

    Přejeme všem krásny svátky a dlouhý krok a skok do Nového Roku!

     

  • 20. 12. Vánoční víkend Kiricanu a nové video!                           

    Tak, víkend pod Kralickým Sněžníkem máme za sebou! Kupa sněhu, cukroví, kapka vína, rumu nebo slivovice, Havajská i Vánoční párty, hry, první zimní bobování a procházky... takovej byl víkend a bylo to parádní!

    Ochutnávky fotek jsou tady:
    Tom

    Lucka
    ... my jsme letos foťák nevzali, ale snad dám do kupy nějaké video. Fotky bude mít ještě časem Maťa, takže skvělých fotografů bylo dost!

    Na závěr jsem už jedno video stihla- agility s Dobby

  • 12. 12.- akce Kiricanu v roce 2012                                     

    KIRICAN AGILITE ZÁVODE (KAZ)
    31. 3. - 1. 4. 2012 - Olomouc

    kaz.jpg

    více informací

    KIRICAN DISCDOG FREESTYLE (KDDF 6)
    5. - 6. 5. 2012 - Tovačov
    na programu nově i agility hry!

    kddf.jpg

    více informací

    SEMINÁŘ S ANNE LILL KVAM - AGRESIVITA A STRACH U PSŮ
    10. - 12. 3. 2012 - Praha nebo Olomouc
    více informací
  • 29. 11. 2011                                                                           

    To malinkaté štěně, co mi loni přinesla sněhová vánice do Třebíče k Petě Pekárkové už slaví 1 rok života... To to uteklo!

    Velké díky patří Petě za super parťačku do pohody i nepohody!

    Na oslavu Dobinky a Elbinky jsem nakoupila pár dobrotek, pro začátek si pochutnaly na obrovské hovězí morkové kosti, mrkněte sami jak moc velké byly.

    img_0611.jpg

    celou fotogalerii najdete na zuja.rajce.net
  • 19. - 20. 11.                                                                                 

    Jsme se s Dobby zúčastnily dvoudenního semináře s Helou Potfajovou o psím posilování a protahování. Seminář bych doporučila prostě všem, byl moc fajn! Článek je
    TADY

    a nějaké fotky od Marky Urbáškové budou časem.

  • V sobotu 5. 11. jsme byli pouštět draky                                        

    ...moc nefoukalo, ale to už je druhá věc . Pár foteček najdete TADY, černobíly byly samozřejmě s náma.

    A co jinak děláme? Užíváme si krásnyho podzimu, chytáme listí, klacky, poctivě trénujem agilitky, zkoušíme nové tríčky. Prostě si užíváme, jen kdyby bylo víc volného času... Ale to je asi celoživotní boj. Trochu jsem doplnila kalendář akcí. Mějte se a smějte se, jako my! 

    img_8122.jpg

  • 17. 10. - a je to!                                                                              

    Zpráva z discdogu.cz (http://www.discdog.cz/):

    Lucka Schönová s Dixi se v neděli stala Mistryní světa v Super Pro Toss and Fetch!!! 
    Navíc přidala skvělé 5. místo ve freestylu, což je historicky nejlepší umístění českého týmu a letos nejlepší umístění evropského týmu.
    GRATULUJEME

    I my všichni Luce moc gratulujeme a zároveň taky všem ostatním! Všechny holky podaly skvělé výkony, moc jsme fandili a čekáme na domácí oslavičku . Do ČR doletí v pátek. Marky s Chuckie obsadila 42. místo, Yva s Chase 28. místo a Lucka s Garpem 23. Tak se mi zdá, že Česká republika už se v těch psích sportech jen tak neztratí! Takže 3x hurá téhle skvělé reprezentaci!
  • 16. - 17. 10. 2011 - fandíme!                                                                

    vlajka-cr.jpg

    Sotva jsme odsledovali MS v Agility z Francie, hned jsme se "přesunuli" do USA .:O) Letos se na obojí koukáme z online přenosů a záznamů od počítače, ale pěsti držíme!
    Na USDDN finals máme tentokrát už 4 reprezentantky z ČR, z toho 2 holky jsou z Kiricanu! . Yva a Chase z Prahy, Lucka Plevová a Garp  a od nás jsou to Marky s Chuckie a Lucka s Dixulí. Po včerejšku jsou na 30., 28., 45. a 6. místě!!! Dnes začíná přenos od 16:00 hod. na
    http://live.barknetwork.com/. Věřím, že si holky svoje skóre z prvních kol ještě vylepší!
    Na prvních 3 místech jsou po včerejšku Japončíci, oni jsou holt trošku někde jinde, jejich sestavy jsou dynamické, divácky přitažlivé, nabušené, sehrané jak ze strany psovoda, tak psa a hlavně jedou od začátku až do konce.


    My jsme tento víkend jely s Dobby na víkend do Holic, k Hradci Králové, kde si přes den užíváme krásného podzimu a večer se válíme u ohně v krbu.

    img_3062.jpg
    fotky

  • 11. 10. - No KONEČNĚ ;)                                                                     

    Tak už jste si asi všichni říkali, že to není možný, že tady tak dlouho nic není... No jo, stydim se .
    Každopádně všecko je v nejlepším pořádku, jsme zdravé a hravé a máme se dobře. Jenom nestíhám cokoliv sem psát. Tma padá víc než brzo, školní rozvrh mám oproti loňsku hodně nabitej a začínám si myslet, že ona ta výška nebude jenom tak .

    FOTKY Z NAŠÍ LETNÍ DOVOLENÉ MÁME S MALÝM ZPOŽDĚNÍM TADY.

    S Dobinkou už zase pravidelně trénujeme agility, prďola už má 10, 5 měsíců. Na trénincích všecko super, je strašně šikovná a jediny, co se jí občas nevyvede je pokosená skočka, i když i z toho je 90 % mojich chyb... No to asi znáte každej, na to nezbyde, než pokoušet se vytrénovat sebe sama (jak jsme tak vtipkovali, tak chudák Ďobka, běhat se mnou se pokoušela už Elbuška, ale bohužel, musí si mnou projít i ona.). (Pokud nemáte ETS psa, haha, nějak mi ten článek pořád nedává spát a leží mi v žaludku. No nic. )
    Jinak jsme začaly dělat kruh a skočky už sem tam zvedáme, na nějakých 30, 40 cm :-). Taky jsem s ní poprvé vyjela na kole (byla jsem líná táhnout kolo jen vedle sebe, tak jsme to zkusily) a všecko bez problémů, naopak Dobby je tahounka, takže to se asi do toho kopce i zapotím .

    K
    oho by to náhodou jen tak mimochodem zajímalo, Dobby má taky po prvním (a zřejmě posledním) hárání. Na kastraci to vypadá někdy po novém roce, nejspiš během mojeho zkouškového.

    Elbuška je dobrá, záda jsou pro teď OK. Jen má chuděrka málo pohybu, když jsem od pondělí do středy- od rána do večera ve škole a pak už je tma.  Do toho nějaké ty brigády a trénink s Dobkou a jsem ráda, že mám na holky pořádně ten víkend. Lepší zpráva ale je, že začíná chladnější podzimní počasí a taťka přestává jezdit na kole . Takže delší víkendové výlety mají Elbuška a nově i Dobby zaručené už ze dvou stran.

    Co tak ještě z novinek... už ani nevím. Snad jen to, že jsem po dvou letech sledovala MS v agility zase jen z videí na internetu a uteklo mi to nějak rychleji, než ty osezeny bolavy zadky přímo v hale ;o).
    Dolů pod článek o agility táboře jsem přidala fotky. Mimo jiné jsme byli ještě mrknout na water dogs contestu; fotky od Ondry Uhlíře jsou
    tady.
    img0001.jpg

  • 12. - 19. 8. - Agility tábor s Helou Potfajovou                          

    Byly jsme na táboře s Helou Potfajovou v Citově u Přerova :-). I když jsem neběhala ani s Dobikem, ani s Elbinkou, bylo to mooc fajn. Navíc mi Hela pujčovala svoje borderáky Egora a Coryho a foxlici Dashku, takže jsem si zaběhala dost a byla sranda :-). Díky Heli!
    Jungle speed, Černé histroky, každodenní ponocování, vínové nebo pivní hodování a gril. S Dobby jsme od pondělí do středy začaly plavat a byly jsme od neděle na dlouhých procházkách, takže zase nějaká ta hodinka a půl a venku a vše šlo bez problémů. Hela se mi na ni dívala a vazy se jí zdály docela dobré. Takže hned co přijedeme z dovolené, budeme zase plavat a pustíme se do nasvalování na balonech.
    S Elbinkou zase ne tak dobré zprávy, hned v neděli jí řízlo v zádech, asi si skřipla nerv. Hodila jsem jí párkrát balonek a když asi potřetí chytla a dopadla, najednou jako by jí ochrnula pravá zadní. Moje chyba, neměla jsem jí házet, ale chtěla jsem jí udělat radost ... Naštěstí to bylo v průběhu několika hodin lepší a lepší, i nohu začala pomalu používat. Koupily jsme hned Back-on-Track. Jak dojedeme, budu ji sledovat a udělám si nějaké závěry. Zatím jí alespon dečka strašně sluší :-).
    2.jpg
    7.jpg
    5.jpg
    citov-2011--s-dashkou.jpg


    Všechny fotky z tábora najdete u Marky Urbáškové, Marky Malinčíkové a u mě.

    3.jpg

  •  

    10. 8. články                                                                                  

    Přibyl nový článek- konečně report z agility tábora s Barčou Sajdokovou, kterého jsem se účastnila. Doufám, že to ve vás nevyvolá nějaké špatné mínění o mně, co si jako o sobě myslim nebo tak... Ale tak nějak to vidím, tábor jako takový byl super a kdo chce, vytáhne si z toho, co tím chtěl básník říct.

  • 26. 7. - Fotky a videa                                                                      

    Tak se nám nahromadilo zase pár fotek a nějaká ta videa, tak je čas zveřejnit je i tady.

    Fotky z Brněnských psích dnů
    Fotky z brigády na Farmě Bolka Polívky
    Fotky z výletu do Javoříčských jeskyní a z Vojtěchova

    Video z Brněnských psích dnů, 17. 7.
    Video z agility tréninku s Dobby, 12. 7.

    img_7111.jpg

                               3. místo v součtu na BPD, fotil Ladik
  •  

    20. 7.                                                                                            

    Do sekce sporty jsem přidala výsledky...

  • 19. 7.                                                                                              

    Do článků přibyl jeden nový, Dobinka a klidový režim, který začal včerejškem a bude trvat cca do 28. srpna. Více se dočtete mezi řádky v článcích. Stručně má zánět v ramenním kloubu (růstový problém) a natažené, možná někde přetrhnuté vazy v rameni. Držte nám pěsti, abychom to zvládly.

  • 18. 7. 2011                                                                                     


    Konečně byl čas na napsání "Sportů", kterým se věnujeme a malé poupravení "Videí v galerii". Mám nějaká další videa, uvidime, kdy se k tomu dostanu. Tak zas někdy příště. :0)
  • 16. - 17. 7. 2011                                                                              

    Tento víkend jsme se s Dobinkou, Ládesem a dalšími Kiricaňáky zúčastnili akce v Brně - Brněnských psích dnů. Zatímco ostatní od nás se motali hlavně kolem hřiště na dog frisbee, ať už jako závodníci, rozhodčí nebo doprovod, my jsme vyjeli hlavně kvůli agility. Neoficiální závod byl naplánován na neděli a mimo jiné byla zařazena i štěňátka.

    První běh jsem Dobince bez diskuze podělala . Respektive udělala jsem dvě chyby a pak se Dobince nepodařilo strefit do jednoho z tunelů a 3 chybičky byly na světě, spolu s horším časem. V tomto běhu jsme ukořistily 5. místo ze 7 štěňat. V druhém běhu Dobinka dostala příležitost zazářit a povedlo se . Jediná doběhla čistý běh a s nejrychlejším časem. Druhý na ni ztrácel bez mála 10 s. V součtu jsme se tak umístily pořád "na bedně", a to na 3. místě. Asi brzo založím sekci výsledky, kam to budu časem zapisovat podrobněji. Snad bude i dál co doplňovat.
     

  • 2. 7. 2011 - Hafani na Helfštýně, předváděcí akce klubu Kirican Olomouc

    Celá akce proběhla bez obtíží, naopak byla velice pohodová a troufám si říct, že jsme z ní měli všichni dobrý pocit. Mohli jste vidět ukázky psích tríčků, ukázky psích sportů, kterým se členové klubu KIRICAN věnují, jako jsou agility, dogfrisbee nebo dogdancing, a dále třeba ukázku psího posilování na gymnastických míčích.

    Svoje holky musím pochválit, zvládly to na jedničku, stejně jako všichni ostatní :0)).

    11-hafanihelfstyn.jpg
    42-hafanihelfstyn.jpg












       Foto Ricchie





    Fotogalerie zříceniny hradu Helfštýn
    Fotogalerie přerovského deníku
    Článek z přerovského deníku

  • 1. 7. 2011 - zveme Vás na předváděcí akci psů Kiricanu                       

    V první řadě bychom Vás všecky(pejskaře, nepejskaře, děti, dospělé i starší) chtěli pozvat na psí akci, kterou pořádá náš klub Kirican Olomouc, tentokrát ve spolupráci s hradem Helfštýn, a to již tuto sobotu- 2. 7. 2011.

    Určitě bude na co koukat, v plánu je ukázka agility na všecky způsoby, dog frisbee začátečníků i pokročilých, ukázka dog dancingu, samotných triků nebo psího posilování na gymnastických míčích. Nebude nouze ani o soutěže pro diváky, hlavně pro ty nejmenší. Na orientační program a časový harmonogram se můžete podívat zde. Snad nám vyjde alespoň nedeštivé počasí, těšíme se na vás!!

    Předvedou se Vám i moje holky, s Elbinkou ukážeme nějaké ty tríčky a netradiční agility a Dobinka ukáže začátky agility a frisbee se štěnětem.

    Přidala jsem ještě teď horký článek o Dobince a našem tréninku, vzala jsem to tak nějak globálně ;)). Najdete ho TADY.

  • 20. 6. - fotky a videa                                                                         


    Tak se mi to konečně povedlo dát nějak dohromady a spracovat... :0)

    Fotky - Dobby 6 měsíců.
    Fotky - MR BCCCZ 2011.

    favoritka.jpg


    Video - Dobby na MR BCCCZ 2011.


         
  • 14. 6. pár dalších novinek                                                                  

    smeckaposluchov.jpg

    Procházka na Posluchově 10. 6. 2011, zleva Dobby, Elba, Darri, Dixi, Boogie, autorka fotky Lucka Schönová... :0)

    Poupravila jsem trošku akce, rozhodla jsem se z důvodu finančních letos nejspíš vynechat moji 3. diváckou účast na mistrovství světa v agility (tentokrát Francie- Lievin) a raději vyjet na něco, co mi teď opravdu nejvíc pomůže. Vždyť MS se bude příští rok konat v ČR, tak si to vynahradím :0).

    Teď teda k věci... S Dobíkem se zúčastníme "Mini- tábora" agility s Barčou Sajdokovou, který proběhne na konci července v Pusté Polomi a už teď se tam moc těšíme! Handling potřebuju jako sůůůl a myslim, že na tohle je Barča minimálně jedna z nejlepších v ČR, protože pohybovat se po parkúru jako ty dvě, Bára se Safčou, to je moc pěknej sen! ;)

    Jinak první ročník VŠ mám úspěšně za sebou a teď "hurá" na nějaké ty brigádky, aby byly penízky na fajn prázdninové věci, jako dovoleny, soustředění a tak...

     

  • 10. - 12. 6. Mezinárodní mistrovství ČR border kolií v agility                      

    Jak už název vypovídá, tento víkend jsme vyrazili na 11. ročník MR borderek, který se konal v České Skalici, v autokempu Rozkoš. Přihlášená jsem byla s Dobinkou, do štěňátek (kategorie do 10 měsíců).

    S Ladikem jsme si v pátek sbalili saky paky, pěkně se ještě vyspali doma v pelechu a v sobotu ráno nás probudil budíček v 5 hodin. Všecko jsme nalodili, nachystali Dobinku a Elbušku, udělali jim dočasný pelech v kufru a mohli jsme vyrazit :-). V 8 hodin jsme stihli prezenci a setkali se s holčičí částí Dobinčiné Loco rodiny
    . Sestrovražedné boje doplněné o mamku Casey mohly začít a my jsme s Ondrou, Peťou, Zuzkou a Marou mohli začít tlachat a lupnout nějaký ten pivní kousek na sluníčku. To nám celou sobotu prančilo, takže kolem oběda už jsem byla rudá jak rak a kluci chytli dobrou náladu.

    První běh nás čekal v sobotu asi v poledne, začínalo se tunelovým. S Dobby jsme si zaběhly pro 1. místo, s časovým náskokem asi 3, 5 s nad ostatními štěňaty (9) :-). Byla stráášně velká šikulka, soustředila se, prostě naše Hujerka!!! V neděli následoval běh barelový. Tak jsem si řikala, že by se nám to mohlo taky podařit, když vím jak ta malá tryskomyška běhá, ovšem realita mého vedení byla "lehce" jiná, aneb horší než obvykle... Na videa stále čekám, pak budu vědět víc, hehe.  
    Druhý běh nám vyšel na 5. místo a pak se spočítaly i součty... protože měla Dobby v prvním běhu takovej náskok, vyhrály jsme i součet, takže jsme poprvé takové malé mistryně ČR border kolií v agility za rok 2011, v kategorii štěňátek do 10 měsíců!!
    No není to krásné? Je to moje malinká šikulka, celý víkend byla úžasná a doufám, že to nejsou naše poslední úspěchy, a že časem o nás bude ještě řeč
    .

    Myslím, že jsme si všichni celý víkend užili, i ostatní zaznamenali úspěchy :-). (Vše najdete u nich na stránkách.)


    img_6819.jpg


    Fotogalerka brzo, videa brzo :0)! Veškeré výsledky z tohoto MR online tady.
  • 28. 5.                                                                                            

    Takové rychlé video- ukázka, co ted s Dobikem tak nějak trénujem :-).

  • 26. 5.                                                                                               

    Za 3 dny oslaví Dobík 6 měsíců :o). To to utíká! S Elbinkou mě obě úspěšně neposlouchají, někdy přehlíží, někdy dokonce dělají, že mě neslyší, jindy nevidí nic jinyho, než plastovy hračky (některy piskaji, některy už ne) a nezajímá je nic jinyho, než získat tu, kterou má zrovna ta druhá! No zkrátka, nezní to tak, že mám ty nejlepší a nejhodnější psíčky? Ale jo, mám! :O)

    Ode dneška se budou holky doplňovat, ze Zera nám došel druhý postrojek, tentokrát pro Dobby. Otázkou pořád zůstává, jestli se ten malý Ďobík vleze do těch médií nebo ne...

    dsc01906.jpg

     















    dsc01907.jpg
















     

     

  • 24. 5. - fotky                                                                                  

    Tak TADY jsou, za fotky moc děkuju Luce Schönové!

    elbiik.jpg

     

  • 24. 5. - další pidi aktualizace                                                      

    Obnovila jsem nějaké ty akce, které máme zatím v plánu, takže jsou k nahlédnutí :0). Hecla jsem se a přihlásily jsme se na MR borderek do štěňat, takže tímto vyhlašuju rodinný boj Locolindo, našimi soupeřkami budou(mimo jiné) Peťa, která si půjčí od Ondry Juno a Zuzka s Májou. Snad si to užijem a bude sranda :)))!

    Mimochodem, připravuju nějaká videa, jenom faakt neni moc času :0(.

    dobiik.jpg

    Tady je ten náš vodní živočich/ ďáblík. :0)

     

  • 20. 5. - ne, že by se nic nedělo, jenom nestíhám...                          

    Nějaky ty brigády, spoustu učení ve zkouškovém a ve volných chvilkách venku se psy, tak jsem se aspoň k mini-aktualizaci dostala až teď.
    Na začátku května jsem byla ještě na zdravotním kurzu v Krkonoších, kde jsem si taky vyšlápla na Sněžku v pul metru sněhu, no ale co, stálo to za to :). Fotky budou, všecko bude, jen co se ty zkoušky trochu uklidní a bude se mi chtít do toho pustit.

    7.-8. května proběhl 5. ročník Kirican Disc Dog Freestyle, tentokrát jako Qualifier, takže se nejlepší umístěné týmy ve freestyle v superminidistance mohly kvalifikovat na světové finále do USA. Tak se taky stalo :O). Celý víkend bylo skvělé počasí, aspoň pro mě, protože miluju teplo. Myslela jsem, že budu pomáhat zvučníkovi a vezmu prezenci, no a nakonec mi k tomu strčili do ruky ještě mikrofon a funkce byly rozdány :O)). Byla to docela sranda, tímto se omlouvám těm, kterým jsem třeba zkomolila jména! Parádní výkony všech zúčastněných byly vyrovnány parádními výkony všech pomocníků! Stíhali jsme na čas a celkově byl tento ročník snad zase o krok lepší! Jen škoda, že bylo málo diváků a relativně i závodníků, to se snad do příště zas zlepší, uvidíme, co se vymyslí za rok. Všecky výsledky, i videa, i nějaké fotky najdete na webu
    Kiricanu a u Ondry Uhlíře.

    Po závodech přichází týden plný zápočtů a hned za ním následuje ten zkouškový. Mezi tím jsem Dobika nechala naočkovat proti vzteklině, takže už to máme za sebou. Se vzteklinou přišel i zánět do očí, asi z víkendu- z pylu a prachu, kde Dobby byla se mnou a řádila se ségrou Juno :). Takže ještě teď kapeme do očí.

    V sobotu 14. 5. jsme měli VII. ročník čištění řeky Bystřice a to s náma pro změnu šla Elbinka :). Na Dobika by to zatim bylo náročny a nemohla bych ji pořád hlídat. Elbuška si celej den užila (jako každej rok, co se účastní :) ), chodila s náma jak vodou, tak s děckama na břehu a taky ji to náležitě zmohlo. Jak se říká něco za něco, večer ji bolely záda, takže pak do neděle odpočívala i doma, aby byla v teple, když venku pršelo. Aby toho nebylo uplně tak málo, tak si Dobby strhla v pondělí drápek, na veterině jí ho pak strhli celej, takže další antibiotika :-/... No teď jen čekat, než doroste :-).

    Poslední co bych tak zmínila, že mám doma místo dvou fen, dvě vodomilky! Ale v pravém slova smyslu :O)). Elbíček má vodu ráda, pořád něco hledá pod vodou, to už vím... Ale že z vody udělá takovou komedii Dobka, tak to jsem fakt nečekala! :) Chodí do potoka tak, že kdykoliv vidí, že by se tam dalo jít, běží jako by jí měla ta voda utyct a chňáp do ní. Předníma packama si sama cáká, aby tu vodu mohla chytat :))). Jinak tomu nebylo ani včera, když jsem přijela ze zkoušek a dojela Luca, že pujdem vykoupat psy. Nějak jsem ani nepočítala, že bych tam Dobinku nějak tlačila, už kvůli tomu drápu. Jenom jsme ale došly k přehradě, byla tam dřív než všichni ostatní a cákala zase přednima packama, aby si s ní voda hrála. Netrvalo to ani minutu a docákala se asi 5 metrů od břehu, kde si spokojeně poprvé zaplavala... Co se v břichu mamky naučíš, o pár měsíců jako když najdeš! :D To je asi jeji motto :)).  Takže pak už s Elbínou jen závodily, kdo dřív doplave pro tenisák.
    Prostě mám nejlepší psy na světě! :0))

  • 27. 4. - novinky                                                                                             

    Nějak nestíhám doplňovat, kdyby tak bylo na všecko víc času no :o)...

    Pondělí 18. 4.
     
    Dobby oslavila 20. týden! Už je to velká holka a my nějak nestíháme :-). Nejvyšší čas začít prkno na sbíhačky a kde nic, tu nic. Zatím nemůžeme to prkno ani sehnat :o(. Agility trenály stíháme jak kdy, mám teď hodně školy, tak snad se to ve zkouškovém zlepší, to už bude jenom mučení, ale žádná docházka... A pak hurá velky prázdniny, to už bude uplná pohoda!

    Sobota 23. 4.
    S Ladikem a dalšíma 40 lidma jsme vyrazili na nepsí výlet, na otevírání řeky Moravice. Trasa 34 kiláků nám dala docela zabrat, zvlášť, když jsme se udělali na prvním jezu a vytratili rum. :O) Mokry neopreny nás provázely pak až do 8 večer, než jsme se převlikli. Jinak to byla paráda, sluničko svítilo a nálada byla pozitivní.
    Na červencovou Moravu s náma snad vyrazí i Dobby, Elbinka by to asi dva dny nevydržela... No uvidíme. :o)

    Neděle a Velikonoční pondělí 24.- 25. 4.
    Po nedělním obědě jsme s Ládesem vyjeli na výlet do Hradce Králové, do služebního pronajatého domku. Elbinka bohužel nejela, protože není zvyklá být doma a zahrada je propojená s majitelem... Zkrátka a dobře, sežrala by co by se dalo a vyvedla nějaké lumpárny. To by nevadilo, kdyby to bylo naše...
    Druhý den jsme měli v plánu ZOO ve Dvoře Králové, kam jsme se taky hned ráno vydali. Trošku nám sprchlo, ale nejsme z cukru.

    Ztracení Elbušky...
    Horší bylo zakončení zoologické, kdy mi volal taťka, že nemůže najít Elbuchu, že zmizela ze zahrady. Oba dva zoufalí, já že nemůžu nic moc dělat, taťka, že neví, co má dělat, když ji nikde nenašel a nikdo ji neviděl... Báli jsme se nejhoršího, protože nikdy neutekla, ani se nevzdálila ze zahrady, ani za nikým nešla...když jo, tak se hned zase vrátila zpátky.
    Konečně...
    Po třech hodinách totálního zoufalství a obvolávání jsme našli stopu a tak tak, že ji taťka našel. Byla asi 4 km od baráku, skoro už v sousední vesnici, navíc s nějakým klukem, kterej jí házel klacky už od nás z města, takže celou cestu. Měli jsme štěstí a spadl mi ten největší kámen ze srdce. Elbinka byla mokrá a špinavá, takže jsem ji hned po příjezdu drhla. Žádné zranění jsem naštěstí nenašla, má jen sedřené packy z asfaltu, takže trošku kulhá. Takže léčíme, léčíme a doufáme, že tohle už se nám nikdy nestane. Dáme větší pozor!!!

    A co v dalších dnech?
    V pátek ještě nějaké to agilitění, mezi tím s holkama snad zvládneme nějaké nové tričky, pustily jsme se s oběma do heelingu podle Silvie Trkman. :O) O víkendu budu od oběda do večera v práci a v týdnu jsem pak na kurzu v Krkonoších, zase se školou. Což se mi už nechce, ani nehodí, ale co už teď, nějak to musim zvládnout... Nezapomeňte se za náma přijet podívat příští víkend do Tovačova na 5. ročník KDDF.

    Na závěr máme nové fotogalerie, všecky najdete na
    zuja.rajce.net. :O)
  • 16. 4. 2011 - video pro pobavení ;-)

    Elbuška s Dobikem a jejich posedlost do pískacích gumových hraček... Značka: made in China :O) 

  • 15. 4. 2011 - novinky

    Konečně jsem do sekce galerie - videa přidala nahrávky Dobika z prvních tréninků - i s hudbou. Podívat se můžete
    tady.

    Na rajče jsem doplnila
    fotky z procházky z minulého víkendu.

    V části Dobby jsem doplnila aktuální váhu a fotku. Jinak zuby pořád padají.
    :O)

  • 4.- 10. 4. 2011 - exkurze do Švýcarska

    Během týdne jsem se podívala hlavně do Ženevy (CH), ale navštívili jsme taky Kostnici (GER) nebo "zelené město" Freiburg (GER).
    Hlavní náplní exkurze byly rozvojové instituce sídlící v Ženevě, jako např. sídlo OSN, WTO nebo IUCN. Počasí bylo přímo perfektní, každý den slunečno a teploty okolo 25 stupňů. Stihli jsme se mrknout i na horu La Saleve, kde bylo nádherně vidět na celou Ženevu a část Francie. :-)

    No co vám budu ale řikat, doma je doma! :-))


    Fotky budou brzo.

  • 2. 4. 2011 - seminář s Bárou Sajdokovou

    Handling na agility parkúru

    V docela velkém počtu jsme v sobotu ráno vyrazily na seminář k Báře, na Mokré Lazce. "Za Kirican" jsem jela já a Janča jako divačky a jako trénující Janča druhá, Lída a Market.

    U Báry jsem byla na semináři poprvé a za sebe musím říct
    , že byl skvělej!
    Počasí nám z rána moc nepřálo a trošku nám sprchlo, ale k obědu se
    více méně vyčasilo a už nezapršelo. Jako "aktivní" divák jsem si celý den užila, poslouchala jsem, co se dalo(hlavně Bářiny konkrétní rady :o)) ) a učila se sledovat celý tým, ne pouze psa nebo naopak jen psovoda. Dozvěděla jsem se nějaké dobré základy pro vyhovující vedení a porozumění mezi psovodem a psem pomocí řeči těla. Něco bylo nové, a něco se musí oprášit. Aneb opakování- matka moudrosti, zvlášť když jde o mě. :-)

    Bářin přístup k celému agility tréninku byl takový, v jaký jsem doufala, takže naplnil všechna moje pozitivní očekávání a jsem fakt spokojená. :o) Doufám, že příště se k ní podívám znovu a třeba už i s Dobíkem! Díky!

  • 1. 4. 2011 - aprílový agility trénink

    S Dobíkem jsme vyrazily na štěněcí trénink a bylo to zase super. Dobka je malá šikulka. Obíhačky jí jdou dobře. Takže snad to nebyl apríl a budem hezky pokračovat dál :-).

    Fotky z tréninku od Marky jsou
    tady. Díky za ně!

  • 26. 3. 2011 - procházky a štěněcí boom :-)

    Tak jsme v tomto týdnu s holkama vyrazily dvakrát na prochajdu
    i s ostatníma. Sešly jsme se na Pohořanech a mimo to jsme se dost procházely i u nás přes týden samy. V týdnu bylo počasí parádní a dalo se vyhřívat na sluníčku :o).

    23.3.2011-4.jpg
    ...ty nejúžasnější psí holky! :o)

    Ve středu, co jsme se po hodince a pul vrátily na náš výchozí bod Pohořan, k hřišti, zaházely jsme si ještě frisbee. Elbinka byla senzační, krásně chytala a docela pěkně se vracela, tak jsem z ní měla fakt radost. Ale ona je úžasná pořád, to jenom já neumim házet pořád ;-). Tentokrát nefoukalo, a to ani ve středu, ani v pátek, takže mi hrálo do karet. Dobka je bájo, malej-velkej nadšenec a komediantka :O)).
    Tentokrát mě Dobby na prochajdách malinko ignorovala, nemohla se totiž odlepit od dovádění s ostatními štěňaty. Tři malí blázni, no uvidíte na fotkách.

     

    Abych nezapomněla, naší malé pizizubce už vypadaly nějaky zoubky a tlačí se jí novy, ty velky dospělácky!

    23.3.2011-99.jpg

    dsc_2509.jpg

    Fotky Marky Urbášková a Luca Schönová. Všecky fotky najdete TU a TU :o). Díky za ně! :o)
  • 24. 3. 2011 - KNIHA O DOGFRISBEE už brzo!!

    DOGFRISBEE- zábavný sport i sportovní zábava od A do Z

    kniha.jpg

    Historicky první česká kniha o dogfrisbee vyjde 1. 4. 2011!!

    Autorkami jsou frisbee nadšenkyně a závodnice Veronika Urbášková a Yvona Andrová. V jejich knížce najdete přes 200 akčních fotek a obrázků. Obohatit se můžete jako začátečník i jako pokročilý; najdete zde jak házet, jaký vybrat disk, různé typy hodů včetně obrazové přílohy, nebo jak zvolit freestyle sestavu.
    Rozhodně si ji nenechte ujít :o).





    A jak ji sehnat? Buď na seminářích Marky a Verči Urbáškových nebo na akcích pořádaných rovněž nimi nebo Kiricanem, a taky na akcích, kterých se účastní. Kontaktovat je můžete buď e-mailem nebo ji objednávejte on-line přes internetový obchod PSÍ HRÁTKY. Objednávat můžete samozřejmě i přes Yvu, na jejich internetových stránkách, chs Czech Black.

  • 19. 3. 2011 - psí pilátes

    V sobotu jsme se s Dobby zúčastnily psího posilování na gymballech, tedy na gymnastických míčích. Seminář pod vedením Marky a Verči Urbáškovyma byl kvůli špatnému počasí přesunut do haly v bystrovanech, s čerstvě navezeným pískem, který byl tak akorát hluboký. Deštivé a blátivé počasí nakonec vůbec nevadilo, byli jsme rádi, že se seminář konal.

    p1120772.jpg
    Všecky fotky od Katky Macků můžete vidět tady! Za dokumentaci jí moc děkujeme.

    Kromě toho, že se všichni mohli dozvědět, co všecko se dá na míčích dělat, jak, aby to bylo pro vás i vašeho psa bezpečné a jak postupovat, byla také zahrnuta přednáška o pozitivním trénování vůbec, protože někteří to vlastně pořádně nechápali :O). To se myslím změnilo a každý mohl poznat, na jakém principu vlastně pozitivka funguje.
    Seminář jsme si moc užily, Dobinka byla super, i když na konci už tam bylo přece jen dost rušivých elementů, zrovna necvičících psů :o).

    Já jsem se dozvěděla, co všecko se dá zkoušet a rozhodně toho spoustu využiju jak pro Elbinku, tak pro Dobby, když už doma ty míče mám!

    Zaujalo-li vás psí posilování na míčích nebo pozitivní metody tréninku, pak vřele doporučuji podívat se na příští seminář s Verčou a Market, který se bude konat 3. 4. 2011 v Olomouci! Rozhodně neprohloupíte a ani nevyhodíte penízky komínem. Pro více informací se obraťte sem!!!

    brezen-106.jpg

    ilustrační foto: autorka - Markéta Urbášková (seminář o psím posilování, Belgie 2011)

     

  • 17. 3. 2011 - co je nového

    Dobby teď jezdí často se mnou autem v rámci mé brigády :o). Zdá se, že s autem nebude mít vůbec žádné problémy, minulý týden dokonce překonala svých prvních 200 km za den. :) Podívaly jsme se až do Jeseníku, a to přes Králíky, Ostružnou nebo Ramzovou a vracely jsme se přes Bělou pod Pradědem, Červenohorské sedlo a Kouty nad Desnou. Počasí vyšlo, tak se dalo pěkně kochat.

    V pátek 11. 3. jsme měli další agility trénink, kde si Dobby vyzkoušela první mini skočku s tunelem :). Minulou neděli jsme se pak vydali na frisbee na Pohořany, kde Dobinka poprvé chytla první mini "hod" :). Je to úúúžasná šikulka. Večer po trénincích jsme Dobku odčervili.

    Včera, 16. 3. jsem se s Dobby jela podívat na nové Kiracaní štěndo, chodského psa Boogieho od Lucy Schönové :o). Tak si Dobby mohla asi půl hodinky pohrát s krásným malým medvídkem, než nás zahnal déšť. 

    Fotečky Dobby a chodáčka Boogieho od Lucy jsou tady :).

    A nakonec -
    aktualizovány AKCE, aneb to, co máme v plánu na rok 2011!!!

    dsc_2009.jpg

     

  • 4. 3. 2011 podruhé

    Ladik se postaral o dnešní třešničku na dortu... :o)))

    Tady je
    video naší nejmladší řidičky.

  • 4. 3. 2011

    Nezbývá nic jinyho, než napsat pár slov o Dobince... :-)

    Je fakt šikovná! To mluví úplně za všecko... Hmm, přece jen to asi trošku rozepíšu, kouše si vedle kostičku, tak mám chvilku. :)
    Hrajeme si, hrajeme si a zase si hrajeme! To je pořád na prvním místě a bude.


    Tak co doma?
    1) Děláme otočky na obě strany, na tu druhou se to trošku plete, to snad zlepší čas.
    2) Obíhačky. Zatím jen na jednu stranu a kolem přepravky na granule, je na čase, abychom se přesunuly ven a použily stromy :)! Hned potom přidáme druhou stranu.
    3) Balanc a nožičky. Včera jsme se doklikaly zase do o kousek menší misky, myslím, že začíná chápat ten princip. :) Dál děláme couvání a už bylo na čase - taky jí začíná svítit, co že to vlastně chci (chce :o) ). Co jsme začaly přímo dnes,  je fyzio balon! Zatím jen seznámení jako takové, stání, nějaké pochodování, taky na něm zkoušela sedět  a podávat packu... no vypadalo to, že za ten sýr je všecko super, hlavně aby už zase kousíček ochutnala! (Nutno podotknouti, že Elbinka už není jediný žrout, srazil si s náma cestu další! :-) )
    4) Sedni. Zatím to moc neřeším, když mám zrovna v ruce pár granulek nebo pamlsků, odměňujem sedání, ale zatím mi moc nejde, abych ji udržela jen tak v klidu sedět... Asi tak každou třetí sekundu se mi minimálně snaží podávat packu :-P.
    5) Vana. Dobinka ji prostě miluje! Je děsná sranda, chytat tu vodu, která jí mizí pod nohama v tom divném kanálku a stejně pořád odněkud teče a teče! :O)))) Joo, s utíráním už je to horší, to je nuda, tahá to a zdržuje. Takže to odnáší moje už tak rozedrané ruce. Občas mi připadá, že ze mě bude cedník! :)

    A co venku?
    Je to děsná komediantka! Z ničeho nic ji chytne blbá a lítá šustící trávou sem tam po celých loukách, přeskakuje malé tůňky, kde je ještě na půl led a na půl voda. Odvažuju si už teď tipnout, že to bude ne jenom tuneloman, ale přibude ještě titul milovník vody. Dnes se poprvé proběhla potokem (Elbuška tam přece šla, tak to nemůže být tak hrozny), ale kdybyste to viděli, jak jí v půlce cesty vodou došlo, co se vlastně děje a že to trošku studí, tak začala zvedat ty svoje nožky... no nic, vy jste to ale neviděli, že... :)) Prostě se pořád smějem.
    Můj další poznatek je, že je fakt rychlá a běhat ji baví. Naplno běží kam to jde a snaží se dohnat Elbinku. Nemusím myslim psát, že u mě už se snažit nemusí, dávno přišel čas, kdy se musím snažit já :O)). Všecko ji zajímá, ničeho se nebojí, nic ji nezastaví. Snad jí to vydrží. :-)

    dsc01785.jpg

    3. 2. - ukázka, že Dobinka Elbušku zbožňuje aneb Co dělá ona, musí být zaručeně to nejlepší!

    dsc01801.jpg

    dsc01804.jpg

    1. 3. - Elbinka a Dobinka na louce ve Vrtově

    dsc01805.jpg

                                    4. 3. - Elbuška si (nám) přinesla klaciček :)

    dsc01809.jpg

                                                4. 3. - řidička :)

     

    No, nejde napsat všecko co děláme, tak snad jste se dozvěděli aspoň něco, pokud vás to zajímalo. Doplňující fotky jsou jen z mobilu, nemám ten foťák u sebe pořád a byla by škoda o něco jako je dělání si řidičáku přijít :). Video mám zpracovany tak z 30 %, a ještě k tomu je to dnes už vlastně staré... Ale tak bude, určitě ;).
  • 2. 3. 2011 - jedna dobrá středa :o)

    Tak začnu tím, že v pondělí Dobby rozjela svůj 13. týden života, tj že teď má 3 měsíce a týden, a z domácího vážení jsme došli k následujícímu číslu: 6, 9 kg. Velká holka. :0)

    Tak a teď už k té středě... Očkování č. 3 máme za sebou a teď nás někdy do půl roku Dobky čeká ještě vzteklina. To už jsme zas o jeden kousek větší. :0)


    To ale taky nebylo to hlavní, spíš jsem chtěla psát o prochajdě a nějakých novinkách, takže tady to je ;O) ...
    Přijela Luca, Marky a Verča, tentokrát za mnou do Velké Bystřice, odkud jsme taky vyrazily. Vzala jsem Elbíčka a Dobíčka, Luca Dixinku a Darouška, Maťa Tydlinku a Verča Willinku. (Zase ta jména, to je prostě bájo, ta čeština... ;) ) Neměla jsem jasnou představu, kam vyrazíme a tak jsem nakonec zvolila trasu, co jezdíváme s kamarádkou Jančou na koních, a to do lesů směr Lošov. Jednu odbočku jsem přece jenom netrefila, (to asi ten silnej vítr, co nás málem odfoukl ;) ), naštěstí jsme to zas trefily zpátky, jenom s menším obloučkem. No moc nám to nevadilo, (aspoň mně ne, hehe), dobře jsme se prošly. Já jsem teda byla fakt unavená, moje nohy rovněž a myslim že všech 8 psích pacek, co mě doprovázely, byly náležitě taky. Lesní prochajda nám zabrala asi 2, 5 hoďky, odhadem to mohlo být okolo 10 km, nevím, na odhady vzdáleností fakt nejsem moc dobrá. :) Tak jsme pokecaly a psíci se vyběhali.
    (Fotéčky od Luci budou.)
    No a příští týden zas! Lucouš tu bude mít svůj nový přírůstek, takže se ve čtvrtek sejdeme přivítat s malým Boogiem na Posluchově :)!

  • 1. 3. 2011 - fotky z tréninku agility

    Tak a fotky z nedělního agility jsou na světě! :O) Zase se o ně postarala Marky Urbášková. Velký díík :O).

    27.2.2011-10.jpg

      Celé fotoalbum najdete tady!!
  • 28. 2. 2011 - krásnej víkend

    Sobotu jsme si užili s oběma holkama na procházkách, bylo nádherně, dokonce díky slunku i teplo, takže už jsem se odvážila i válet po zemi a čerpat jarní energii... no prostě super, už ať je teplo :o).

    Mimo to, že jsme si pátek a celý víkend užívali, jsem (jako vždycky :) ) došla k závěru, že mám opravdu ty nejlepší psy na světě! :O))

    Elbinka je ze všech naprosto nejkrásnější, plná energie a řekla bych, že ve skvělé kondici!! :)
    Oproti tomu Dobince začínají definitivně stoupat uši, (teď už čekáme jen na špičku jednoho) a její prasečí ocásek začíná občas klesat, tak snad nám nezůstane. V pátek jsem s ní šla za slipkama a ovečkama a musím říct, že aspoň moje zdání bylo, že v ní něco je ;). Suverénně za nima šla a až ovce leknutím zdrhly, vrhla se honit slepice... ovšem docela ladně, tak uvidíme, co přinese budoucnost.

    V neděli jsme vyrazily s Dobby na trénink agi a definitivně ji označuju jako tunelomana! Začínáme dělat obíhačky, tak snad nám to půjde :o).
    Elbinka byla na odpolední procházce se ségrou (která přijela na pár dní z Drážďan) a pak s pánečkem.

    Nějaké fotky z agi možná budou. Marky měla svoje dělo. :O)
  • 22. 2. 2011

    Fotky z nedělního frisbeečka a ze setkání Čůni a Ďobika jsou
    tady! :0)

    A galerka Ondry Uhlíře tady!!

    a.jpg

     

  • 20. 2. 2011 - Trénink frisbee a fotky!

    Dnes jsme s Dobby byli opět na tréninku frisbee, zdá se, že je plně vyléčená :0).

    Nevim, jestli sem mám psát, jak je strašně úžasná, abych to nepsala pořád dokola a nevypadala už blbě...no ale prostě je ;o). (Se mnou je to už horší ;o) ). Má obrovsky nadšení cokoliv dělat, kamkoliv a za kymkoliv běhat. Taky už krásně reaguje na svoje jméno, tzn. že se lepší přivolání!

    Na dnešní trénink frisbee přijel i Ondra Uhlíř se ségrou od Dobby - Juno! Jejich způsob hry jsem teda naprosto nepochopila... každopádně "hrály" si :0)). Osobně bych to spíš nazvala vrčením, kousáním a válením se jedna na druhé na jednom místě v kopě prachu. :o)

    Fotečky z dnešního setkání a frisbee jsou, ale jsou šíleny (protože jsem se o ně pokoušela já :o/ ), akorát jsem je zatim nestihla probrat.

    Přece jenom jsem ale nějaky fotky zpracovala aspoň k podívání. Většinou je fotil Ladik, takže výtvory jsou jeho.

    Procházky 7. 2. 2011 (Velká Bystřice)
    Dobby 10- 11 týdnů
    ZOO Olomouc 19. 2. 2011
     

    aaaaa.jpg

  • 15. 2. 2011 - fotky

    Jupii, máme fotečky z frisbee tréninku z Pohořan (10. 2.) od Lucky Schönové! Díky Lucouši :o)

    b.jpg


    Odkaz na všecky fotky najdete
    tady.
  • 11. 2. 2011 - 13. 2. 2011 odčervení a Dobet má antibiotika

    Nejspíš sežrala nějakou zdechlinu a zřejmě k tomu přispělo malé přetažení. V pátek po tréninku jsem ji navíc odčervila, tak asi všecko dohromady.

    Dvakrát se pozvracela a hodně spala. V noci z pátku na sobotu mě budila co dvě hodiny ven, měla průjem a viditelně ji bolelo břicho. Sobotu zase prospala a vypadalo to i na teplotu, proto jsem v neděli ráno vyrazila na veterinu, kde dostala včeličku a prášky na sklidnění a spravení žaludku. Dietka z kuřecího masa a rýže jí taky pomáhá a může se po tom zbláznit :O).

    Během pondělka už vypadá OK, tak snad jen dobereme prášky a budeme v normálu.
    Elbuščina packa se při chůzi a běhu zdá taky dobrá. Tak snad dobré zprávy! ;O)

  • 11. 2. 2011 - agility (3. trénink, Dobby 10 týdnů)

    Dobby zvládá mini-tunel a jeden velkej hned za ním, takže začínáme dělat obíhačky, aby z ní nebyl tuneloman ;o).

  • 10. 2. 2011 - frisbee na Pohořanech

    S Lucou, Verčou, Marky a Lídou jsme se domluvily na malém frisbee "protáhnutí" :o). Elbinka odpočívala s packou doma, i když jsem ji chtěla moc vzít, takže byla jen Dobby. Po tom, co jsme se po dlooouhé zimě trošku při sluníčku a lehkym větru rozházely (mně to teda moc nešlo :-P), se vytáhly psiska a šly na řadu. Těm to šlo o trošku líp...
    A protože Dobinka zatím přes zimu odpočívat nestihla ;o), předvedla se opět perfektně. Konečně jsem pořídila první malé disky a hraje si s nima úžasně.

    Opět ji mám natočenou, ale málo materiálu na větší videjko, málo :o). A už jsem zas ve škole, tak ted nemám čásek. Na fotky od Lucky Schonové čekám, ale nemám žádné zprávy, tak nevím, jestli budou ;o).

  • 9. 2. 2011 - výlet do Beskyd na Kohútku - Malý Javorník (12 km)

    Elbuška, Dobinka, TV, Chuckie a Ebi s Willy jako zástupci psí smečky, a já, Laďoušek, Marky a Verča jako zástupci té lidské :o)..

    Bylo krásně, sluníčko svítilo, nahoře byly asi - 2° C. Dobinka má v nohách poprvé takovou vzdálenost, procházka byla na necely 4 hodinky a pak hurá na ty nejlepší borůvkovy knedle na Kohútce!
    Všichni to zvládli bez výrazných obtíží, chvíli jsme trošku funěli, ale šlo to :o).. Nejvíc z nás se prošla Maťa, protože až jsme sešli ten největší prďák a pár dalších, totiž zjistila, že nahoře zapomněla baťoh, hihi :O))). Nakonec jsme všichni dorazili k autům a dali si zaslouženej pozdní oběd.

    Chuďátko Elbuška šla celou cestu zpátky na vodítku, protože noha pořád není dobrá a jak si běhala po lese, zase kulhala :O((.. Dám jí 2- 3 týdny pauzu a doufám, že bude zase v pohodě a bude moct lítat za míčkama a klacikama a diskama, a že bude moct pořádně běhat. Pokud ne, musely bychom se spolu vydat na nějaký ten rentgen. Držte nám pěsti, aby to bylo zase v pořádku!

    a.png


    Více fotek z procházky od Marky Urbáškové najdete tady. :O)

     

  • 7. 2. 2011 - procházka a očkování

    Vyrazili jsme na prochajdu k nám na louky a Laďa pořídil nějaké fotečky. Dám je dohromady hned jak budu mít chvilku času ;o).

    Jinak je Dobet podruhé naočkovaná a taky jsme byli pro prášek na odčervení, odčervíme koncem tohoto týdne. Zjistili jsme, že jí asi něco (možná ještě někdo ze sourozenců) kouslo, měla dvě hlubší ranky z každé strany pravé přední packy. Žádné krve jsme si ale nevšimli, vše už bylo zatažené a pěkně se to hojí, takže už jsme to neřešili.

    Říkala jsem si, že snad nás štěstí bude držet dál od nějakých zranění, ale pro změnu si to horší teď vybrala Elbuška, právě na dnešní procházce :o(. Byli jsme s oběma holkama a když Elbuška běžela pro klacík, zřejmě si zvrtla prst nebo natáhla nějaký sval, protože přišla po 3. Dál už chodila normálně. Doufáme, že to nebude nic vážného.

    179808_1410626085526_1828720366_789362_31277_n.jpg

     

  • 5. 2. 2011 - Agility

    Dobby byla podruhé na agility tréninku na umělce, štěněcí tunel už jí jde dobře a začíná z toho mít pěknou radost :o). Taky se znovu seznámila s frisbeečkem a opět to bylo víc než skvěly! Snad nám to všecko půjde i dál :o)). Začínám si pár věcí natáčet, tak až toho bude aspoň trošku, něco z toho s Laďoušem splácáme dohromady ;).

  • 4. 2. 2011 - Dobby 1. agility trénink

    Dnes jsme s Dobby na 8:00 vyrazily na první ranní trénink na umělku do Slavonína :o). BYLA PROSTĚ ÚŽASNÁ!
    Umělka je hned u hlavní cesty, navíc byli na place další trénující psi, mimo plochu ostatní, co zrovna čekají, takže rušné prostředí a Dobby to zvládla levou zadní. Krásně si na ploše hrála, více méně sledovala jen mě a hračky a ničeho se nebála. Až jsme se trošku rozhýbaly, za pomoci Verči jsme okusily štěněcí tunýlek. Šlo jí to skvěle a neměla s tím problém. :o)
    Párkrát jsme mini-tunel zopakovaly a na konci, až si psíci bokem trošku pohráli, si Verča zkusila s Dobby její první reakci na disky :). A jaká byla? Rychle pochopila kde se to má vlastně držet a byla pozorná. Krásně pár malých disků Verče donesla zpátky a dokonce si chytla své dva úplně premiérové rollery!
    Je to suprová malá tryskomyška.


    Zatímco na nás Elbuška čekala doma, ještě jsme s holkama zajely na Pohořany na procházku. Malé hádě spinká a vypadá, že zatím nenabrala zpátky síly, takže Elbuška už si mezi tím taky přišla venku na své :o).
  • 3. 2. 2011 - Dobby (9 týdnů)

    A je to tady, poprvé jsme se spolu doklikaly všema čtyřma packama do misky :o)! Je to pro mě velká sláva a trochu i psychická podpora, dnes to navíc šlo ráz naráz, oproti minulým pokusům :). Hned dvě packy, hned i zadní. Tak uvidíme, jak to půjde ještě odpoledne, jestli to nebyla jen velká náhoda. No záblesk tam rozhodně byl.

    Jinak děláme dál první packu, zkouším ji na slovo. Pořád si hrajeme, sem tam se Dobby honí za hračkou kolem přepravky na jídlo, dělám s ní otočky během tahání, aby si začala uvědomovat nožky. Mezi hraním, at už venku nebo doma, si dáváme krátké sprinty, aby věděla, že běhání se mnou je prostě fajn ;0)), a čím rychlejší, tím lepší :o). Až pořádně pochopí misku, pustíme se zas do něčeho dalšího.

    No jinak co je velký pokrok, Dobby už nějaký ten den vydrží spát celou noc. Což je úleva od nočního vstávání. Co se naopak začalo nějak "zhoršovat" jsou bezproblémové loužičky doma na koberci, prostě se vyčůrá a hotovo. Občas vyzkouší i ...
    Jdu s ní ven, tam dělá jen blbosti, kouše větvičky, sleduje ptáky, poslouchá štěkot psů; a když dojdeme domů, během 10 minut je louže na světě. Paráda.. Snad se jí to podaří pochopit, že to není tak úplně super.

    Dala jsem dohromady album z prvního týdne Dobinky u nás, můžete se podívat tady.

  • 2. 2. 2011 - procházka na Sv. Kopečku

    S Marky a Verčou jsme se domluvily na další vychajdu. Psi ve složení Elbuška, Dobby, Willy, TV a Chuckie nás následovaly cestou lesem na Svatém Kopečku. Běhání a hraní po lese zabralo asi dvě hodinky a všechny jsme se dobře prošly :0).

    Přivolání Dobíka trošku pokulhávalo, aspon teda bylo horší než minule mezi psy. Hold si začíná zvykat, psům zkouší stačit i krokem a všecko kolem ji daleko víc zajímá.

    Tak i tak byla Dobinka potom trošku utahaná a doma ulehla do klícky, zatímco já s Laďouškem jsme pak v klidu vyrazili na veču, abychom zajedli náš první super společnej rok :o).

    dsc_0177.jpg


    Víc fotek od Marky Urbáškové z procházky najdete tady. :o)

     

  • 27. 1. 2011 - První velká procházka Dobby (Dobby 5. den doma, 8 týdnů)

    Přijela velká návštěva na velkou procházku :o). Verča s kachničkama - Wilinkou a Ebinkou, Marky s australajdou TV, Lucouš s choďákem Darčou a mixulínama Dixinkou a Scoobym. Nachystala jsem Elbušku a Dobinku, a vydali jsme se z Velké Bystřice směr Mrsklesy a větším obloukem zase zpátky. Prochajda docela hlubším sněhem, zvlášt pro malou Dobby, zabrala asi dvě hodinky a náramně jsme si to užili. Psouni, co stihli zrovna utéct, prohnali nějaké ty srnečky a zajíce a prďoši, nebo ti, co utéct nestihli, pobíhali okolo ;o). Dobinka se dvakrát chvíli nesla v bundě Mati a sledovala hezky zvrchu, co se zrovna děje. Jinak to celé ušla sama a byla prostě suprová!!

    Teď spinká a je hotová. Unavené štěně, spokojené štěně! A já taky :o))

    No..zkrátka taková pěkná procházka vysokoškolaček, které si úžívají volno :D!

  • 25. 1. 2011 - Dobby je doma

    Dobinka začíná slyšet na jméno, učíme se hrát si, poznává zvuk a chuť klikru (i když pomalu) a zvyká si trajdat venku. Zatím je ale dost zima a napadl sníh, takže ji bereme na střídačku do náruče, aby se zahřála a pak zase šup na zem.

    Včera byla dokonce poprvé v místní nekuřácké hospůdce, kam jsme vyrazili na pizzu a byla po celym dni tak unavená, že si tam lehla a celé posezení krásně prospala.
    Pomalu obcházíme návštěvy nebo chodí ony k nám.. děti se jí líbí, s berlema taky problém neměla, dokonce je zkusila olíznout, jestli náhodou nejsou ještě lepší ;o). Každého vítá a běhá za ním.

    V noci vstáváme dvakrát a docela stíháme. Spací doba se jí pomalu prodlužuje,probouzela se v 1 h ráno, zatímco dnes až o půl 3 :)). Přes den se většinou prospí asi 2 hodinky, pak hurá dělat borčus (nejlíp honit nohy, tahat ponožky a nohavice), kousat a drápat, za pár hodin se unavit, dát si nějaké to jídlo a pak zase na dvě hodinky spát. A tak pořád dokola. Je to vážně rarášek. :o)

    Elbuška chuděrka žárlí, ale snad si zvykne. To mále černobílé hádě za ní pořád leze, kdykoliv má příležitost, tak myslím, že jí nakonec neodolá.. ;o))
    Včera jsem nechala Dobby samotnou doma a vyrazila jsem s Elbinkou..když jsem přišla, spinkala pod stolem. Tak snad to půjde.

    Tak snad můžu jen dodat: JEN TAK DÁL!

    img_9922.jpg
    24. 1. 2011

     

  • 22. 1. 2010 - odjezd pro Dobinku

    V 11 hodin vyjíždíme s Laďoušem směr Brno a Třebíč. V Brně nabereme Ondru a hurá směr štěňátka Locolindo a Peťa. Už večer tu bude veselo :O))). Strašně se těšíme, už mám domluvených návštěv a návštěv..všecko mám snad nachystany, hračky hlavně, takže už ať si hrajeme. Fotky a novinky o Dobby a Elbušce budu doplňovat, co to půjde.. Když bude zrovna chvilka, protože mám teď 3 týdny volno, než zase vyrazím do školy, takže si to snad pořádně užijeme :o)!

  • 14. 1. 2011

    Škaredé počasí se tu drží jako klíště :o(..prší, ledovou pokrývku na loukách nahrazuje bahno a je 5° C nad nulou. Už aby zase přišla pořádná zima! Sníh, led a celá ta zimní pohádka!

  • 12. 1. 2011

    Stránky jsou bez reklam a mají trochu nové šťávy! :O) Chystám se na zprovoznění anglické verze a poupravení sekce agility a frisbee.. (až bude čas ;o) )

  • 8. 1. 2011 - návštěva štěňátek Locolindo

    jsme se ve stejné sestavě - já, Laďouš, Marky a Ondra vydali na druhou návštěvu štěňátek Locolindo do Třebíče. Konečně jsou kostky vrženy a je vybráno! :o).. Za dva týdny si dovezeme Dobby domů, bude to fenečka č. 2 a bude dělat Elbušce, mně, Laďovi a prostě celé rodině další společnici. Už se jí nemůžeme dočkat, tak snad už všecko proběhne hladce :o). O fotky se zase postarala Maťa, což je super a za to jí děkuju! všecky Matiny fotky najdete na jejím rajčeti -
    tady.

    locolindo-9.jpg

     

  • 5. 1. 2011
    Elbuška dneska slaví svoje 7. narozeniny!! :O)
    O brášcích nemáme bohužel žádné osobní zprávy, a nemáme ani jejich kontakty, tak přejeme tady.. Elcarovi, Eltonovi, Eliotovi, Erdagovi
    a Eddiemu aspoň ještě jednou tolik, hodně zdraví a jen to nejlepší :)! Elbušce už jsem to řekla ;o))

    e.jpg

  • 1. 1. 2011
    Silvestra jsme přežili, i když nevim, jestli všichni uplně ve zdraví.. ;o)..ale jo..
    Do novyho roku jsme doufám vkročili pravou nohou  a snad přinese rok 2011 všem jen to nejlepší
    !!