Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mytí vlasů

8. 8. 2013

 Poslední dobou pozoruji, že mnoho z Vás vůbec nepoužívá kondicionéry. V těchto letních parných dnech, ale i v zimních měsících Vaše vlásky trpí. Základem není jen správné mytí, ale i používání připravků. Tak se na to můžeme společně mrknout 

Správný postup mytí a péče
- Samozřejmostí je nastavení teploty vody, tak aby to bylo příjemné hlavně Vám. Někdo radí studenou vodou, ale to je nesmysl. Terapie šokem u vlasů nefunguje. 
- Šamponovat by se mělo dvakrát. Poprvé se z vlasů vymývá prach a nečistoty a teprve až druhé mytí vstupuje do hloubky.  Můžete to pozorovat i na pěnivosti šamponu. Poprvé většinou moc nepění a až podruhé dělá krásnou pěnu. Myjte tak, že pokožku hlavy prodrbete a pak do délek a konců šampon jen vmasírujete. 
- Šampon je potřeba důkladně smýt. Hodně lidí si stěžuje na citlivost kůže hlavy, na svědivost a lupy ... ale u mnohých případů, jde vážně o chybně vymývaný šampon. Takže klidně pár minutek vymývat. 
- Další krok je nanesení kondicionéru. Ten Vám hlavně usnadní následné rozčesávání a zlepší kvalitu vlasů. Nanášejte ho spíš od středu ke koncům. Kdyby jste ho dávali rovnou k hlavě vlásky budou splihlé a budou se víc mastit. Je možné i pročesat hřebenem se širokými zuby nebo prsty. Kondicionér se nechá buď působit nebo se hned smyje. Záleží na návodu. ! Opět řádně vymýt. 
- Při vysoušení nedrbat vlasy ručníkem, protože z důvodu mytí je stále otevřená kutikula, což je vlasová vrstva a vlasy by se poškozovali. Vlásky si zabalte do ručníku a třeba minutku tak nechte. Přebytečná voda se odsaje.