Jdi na obsah Jdi na menu
 

Zara - Deba Korzár Obrazek

4.9.1992 – 20.1. 1999        

 BO-malinois

Tituly – výborná

Zkoušky – ZV 1, OP 1, IPO 1, ZLP 1

Rodokmen

Zarka byla můj první belgičák, který si mě, zarytou kníračkářku, tak ochočil, že jsem již u tohoto plemene zůstala.  Pořídila jsem ji jako 18měsíční ztracenou existenci, ale charita se mi bohatě vyplatila v množství nádherných chvil, vyhraných závodů a odchovaných štěňat. Po úspěšně složené bonitaci se stala zakladatelkou mé chovatelské stanice. Měla naprosto unikátní povahu, kterou předávala svým potomkům. V 6,5 letech bohužel tragicky přišla o život.

Více o Zarce

 

Buggy Realgar Obrazek

5. 12. 1998 - 20. 8. 2007       

 BO-malinois

Tituly – výborná

Zkoušky ZVV 1, IPO 1,  2x LA 1

Rodokmen

Bugginka byla z mého 2. odchovu, od věku 6 týdnů byla sirotkem. Byla nejnadějnějším štěnětem z vrhu, měla se stát pokračovatelkou našeho chovu, ale bohužel její povaha byla poznamenána napadením cizím psem v 8 týdnech a poté mou téměř 2měsíční hospitalizací v nemocnici, takže se jí špatný zážitek uložil velmi důkladně.  Po návratu jsem se jí snažila věnovat, ale Bugča byla velmi fixována na mého manžela a svého bratra Bondyho, proto se mnou dlouho příliš nekomunikovala. Krátce jsem uvažovala i o prodeji, ale nakonec jsme k sobě našly cestu.  Bohužel vrozený zákal čočky spolu s úrazem kolene a později i nemocnýn srdcem ji předčasně vyřadil z dalšího výcviku.  Uhynula na srdeční selhání při velmi silné bouřce.

 

ČertíkObrazek

1. 9. 1977 - 18. 11. 1986            

kříženec

Čertík byl můj první pejsek, kříženec knírače a velšteriéra. Od maminky velšky podědil barvu, po tatínkovi knírači zase figuru a typ srsti, povahově byl kombinací obou. O malých plemenech se toho v 70. letech ještě moc nevědělo, tak cvičil podle ZVV. Cvičák ho nesmírně bavil, stopy v pohodě zvládl podle ZVV 3, poslušnost také, samozřejmě kromě kolmé bariéry, kterou došplhal pouze do 1,7 m, a příkopu, ten zvládl cca do 1,5 m. V obraně skákal na vegu, jak největší zabiják, bavil tím obecenstvo na předváděčkách a v prvomájových průvodech. Zkoušky samozřejmě neměl žádné.  Řekla bych, že žádný z mých psů nebyl tak  temperamentní a akční a vůbec  hvězdný, jako Čert. Dodnes na něj vzpomínají i rodiče.

Více o Čertovi

 

Betty - Dita pod MěndouObrazek

3. 6. 1988 - 15. 12. 2004              

malý knírač  černostříbřitý

Výstavy – velmi dobrá

Zkoušky – ZMMP, ZMP 1 (složena      na závodech, nezapsána)

Chovná, bon. kód 00/4ARrUZ/5

Závody – přebor Králova Pole  1990 – 2. místo ZMP 1, Intercanis 1991 3. místo ZMP 1,                                        

Pohár města   Jihlava – 2. místo ZMP 2.

 

Bettynka byla původně pes mé sestry, Betka se jí říkalo po mé úplně první kníračce, protože doma jsem již měla jednu Ditu. Později jsem ji vyměnila za Ditu s rodiči a přičichla s ní konečně k výcviku, blížícímu se vrcholové úrovni.  Betty  byla veselý akční pejsek, stále s dobrou náladou, neskutečně pažravá a taky zběsilá aportérka. To se to cvičilo. Umístila se v několika docela významných závodech s vynikajícími výsledky hlavně ve stopách a pachových pracech, to byla její silná stránka.

Více o Bettynce