Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vrh B PRT

 *5.8.2017

Edon Cwn Annwfn x Ety Kutcher-Chan

Opět jsem jela krýt do Rakouska a sáhla po osvědčené pracovní krvi. Edona jsem kdysi viděla na jedné české výstavě a moc se mi líbil, přestože je skoro bílý. Bohužel v době krytí bylo odhaleno nové smrtelné onemocnění mozku u parsonů a byl potvrzen jeho dědičný charakter. U Edonovy matky a sourozenců ve vrzích se choroba projevila, nicméně už bylo nakryto, tak se s tím nedalo nic moc dělat. Nakonec to dopadlo dobře, v rámci dokončení výzkumu jsem poslala krev všech štěňátek i Kety a výsledek je asi podle očekávání - Gina a Kety jsou clear a všechna ostatní štěňata carrier, v chovu jim budeme muset vybrat otestovaného partnera.

Rodiče oba LOA/SCA/PLL clear,  BAER +/+ , DOV prostí dědičných vad. 

 

5.srpna 2017    se narodilo celkem 6 štěňat, konečný počet je ale 5.  Poslední mastodontík s váhou 300g se narodil mrtvý. Kety mateřství opět zvládla celkem bez potíží a štěnda se měla čile k světu. 

 

Deníček vrhu B

 

img_0303.jpgBallin

ČLP/PRT/3086

Broken, tricolor, plnochrupý, nůžkový skus, v 38cm

Maj. MVDr. Daniela Perglerová, Praha

krásný pohodový tricolorní pejsek, je levostranně neslyšící, tudíž bude jen sportovním kamarádem rodině v Praze, s paničkou běhá canicross a je nesmírně úspěšný, vyhrál hned svůj premiérový běh a od té doby se velmi často umisťuje na bedně. Do chovu bohužel nezasáhne. 

 

 

 

 

img_0309.jpgBrenn

ČLP/PRT/3087

Hruvý, hnědobílý, plnochrupý, nůžkový skus, v 36

Maj. manželé Šipulovi, Černá Hora

jediný chlupatec - hrubosrstý, bicolor, chodící sebevědomí, byl největším ranařem. Je trošku vzteklounek, ale pevně doufám, že to noví pánečci zvládnou. Bude pravděpodobně také canicrossařem, panička ráda běhá a sportuje. Brenník příležitostně také navštěvuje psí školu v Brně, kde si vede velmi dobře, doma se stará o čerstvé miminko své paničky. 

 

 

img_0310.jpgBianca 

ČLP/PRT/3089

Broken, tricolor, plnochrupá, nůžkový skus, v 35cm

Maj.  Pavla Macháčková, Praha

 

Lucka je nejhodnější, velmi mírná fenka, bydlí s maminkou a dvěma rozpustilými kluky, kteří ji mají moc rádi a vyvádějí s ní spoustu skopičin. Bude se  věnovat agility, nejdřív s maminkou, a později možná i s kluky. Mám ji velmi blízko, bydlí v Praze poměrně nedaleko od nás. 

 

 

img_0317.jpgBorgia   

ČLP/PRT/3090, Chovná fena

Jemně broken, tricolor, plnochrupá, nůžkový skus, v 33cm

Zdraví: DKK B/A, DKL 0/0, SA 0, PL 0/0, JBD clear, BAER +/+

Maj. Lucie Poláková, Ústí nad Labem

 

Gina se narychlo stala náplastí na uhynulého pejska,  s paničkou si padly do oka okamžitě. Bydlí kousek od Teplic a provozuje canicross, turistiku a treky,  okrajově též agility a hoopers. Také jezdí na koni, což  zvládá už od útlého věku. Má silné lovecké vlohy, bez jakéhokoli cíleného výcviku zlikvidovala doupě lišek (liščata i s matkou), přitom je velmi poslušná a dobře ovladatelná. Výstavně je velice úspěšná, má přiznán titul Juniorchampion a Národní vítěz, také několik titulů CACIB, BOB a BOS. Odchovala svůj první vrh štěňat v CHS Gaspatty. 

 

img_0300.jpgBeretta 

ČLP/PRT/3088

Jemně broken, hnědobílá, plnochrupá, nůžkový skus, v 34cm

Zdraví: JBD carrier, AI clear, DM clear, DOV 2018, 2021 prostá, LP 0/0

Maj. Lucie Zochová, Málkov

Nejkrásnější bicolorní22833619_1837472569614047_2052241482_o.jpg fenka měla původně zůstat v naší CHS jako nová naděje, ale vzhledem k rodinné situaci nebylo úplně rozumné nechávat si ji doma.  Má asi největší rodinu - 4 kelpie, 1 křížence a 2 jack russlice, samozřejmě taky pánečka, paničku  a malého kloučka. Bydlí u Chomutova a je vycházející  agilitní hvězdou, ale protože je také krásná a má  předpoklady pro chov,   ponechala jsem si ji ve spolumajitelství, Na výstavách není úplně úspěšná, protože se moc nechce předvádět, nicméně i tak získává slušná ocenění. Taktéž zdědila silné lovecké vlohy. 

Berry je matkou našeho vrhu D, který se zatím jeví velmi nadějně. Po odchovu už je plně v majetku Lucky a Pavla, ale možná se dočkáme ještě jednoho externího vrhu. 

 

 

Rubriky

Borgia

Příspěvků: 0

Bianca

Příspěvků: 0

Beretta

Příspěvků: 0

Brenn

Příspěvků: 0

Ballin

Příspěvků: 0

Deníček vrhu B

Příspěvků: 0