Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souboj prvního s třetím skončil dělbou bodů za remízu 3:3

Hostovice – Vaňov 3:3 (1:1)

 

branky Houda 2, Brabec Jiří          (hráno na umělé trávě MFK ÚL)

sestava

Červinka – Caninec , Náš Jára, Protschke – Grumich, Houda, Martinů, Sibal – Hanták, Harciník, Němeček

 

Trenér Strádal vyrukoval na první Hostovice s taktikou útočnější než obvykle, hráli jsme na 3 forvardy. Chyběl „masochista“ Příhoda, kterého skolil nepříjemný a silný druh chřipky. Několik hráčů bylo také napadeno tímto virem, ale slabší odrůdou. A nebo jsou hráči více odolnější. Ne úplně fit byl Sibal, má zraněné koleno, ale do zápasu nastoupil.

Domácí mají několik mladých hráčů v kádru a tak se dal očekávat těžký zápas plný sprinterských soubojů. Naše mužstvo má zase starší hráče a zkušenější.

Hra byla od úvodního hvizdu celkem vyrovnaná. První velká šance se zrodila asi v 15. minutě a hned skončila brankou. Vedli jsme 1:0. Houda si poradil se skákajícím míčem, asi z 25 metrů ho napálil směrem na Hostovickou brnaku. Domácí gólman neměl proti umístěné, trvdé a rychlé střele šanci.

Asi o 10 minut později podběhl domácí stopér dlouhý pas Našeho Járy přes celé hřiště, za míčem běžel Hanták. Domácí gólman míč trestuhodně minul. Kolem něj se prohnal náš rychlý útočník, a tak brankáři nezbývalo nic jiného, než Hantyho faulovat. Rozhodčí Grupač nemilosrdně vytáhl ze své kapsy kartu červené barvy, což znamená jediné – vyloučení a předčasná cesta do kabin a do sprchy.

Z přímého kopu jsme branku nevstřelili. Domácí tedy hráli o deseti. A to jako by je polilo živou vodou. Vaňov místo toho aby Hostovice dorazil, tak přestal hrát, běhat, nedali jsme si přesný balón. A toho domácí využili. Po dalekonosné střele do břevna se odrazil míč k dalšímu útočníkovi v našem vápně, který nekrytý vyrovnal. Do poločasu zůstal stav 1:1.

V kabině bylo trochu dusno, protože opět jsme nehráli moc dobře a nebyl to pohledný fotbal. Vše se mělo změnit ve druhém poločase.

A stalo se, začali jsme se více nabízet, hrát kombinačně a žádné nakopávané míče. Je pravda, že domácí měli o jednoho hráčev poli méně a celkem byli stále vyrovnaným soupeřem. Další branku jsme vstřelili my asi po 10 minutách druhého poločasu, k odraženému míči ve vápně domácích se dostal Houda a nekompromisně zavěsil. Vedli jsme 2:1. 25 minut před koncem nevydrželo koleno Sibala, vypadalo to hodně bolestivě, ale snad bude v pořádku. Do hřiště šel nachlazený Jirka Brabec (Drtikol). A asi po 10 minutách na hřišti byl svědkěm vyrovnání. Střelu z 20 metrů po zemi si vrazil Červinka sám do branky. Je pravda, že bylo mokro, míč měl rychlý skluz. Ale taková minela by se neměla stávat.

Hrálo se převážně ve středu hřiště, domácí měli více ze hry, dvakrát zahrozili nebezpečnou hlavičkou, naštěstí vedle. My jsme také několikrát zaútočili, Brabec posunul Hantákovi do vápna, měla se pískat penalta, byl to jasný faul. Ještě dnes má Hanták nateklý kontník jak grep. Nakopnutí bylo slyšet přes celé hřiště k divákům. Škoda, že jsme nevyužili několik vyhraných hlaviček Brabce, který vždy prodlužoval za sebe, ale za ním nikdo nebyl, kdo by pokračoval s míčem k soupeřově brance. Blížil se konec zápasu. Špatně odkopnutý míč Brabce převzal jeden z beků domácích a střelou z 35 metrů překvapil Červenku v bráně, který byl dost venku z branky. Do konce zbrývalo už jen asi 5 minut.

Chtěli jsme vyrovnat, tlačili jsme se do vápna domácíh. A dočkali jsme se. Houda vlítnul do vápna, domácí nechali na penaltě volného Brabce, ke kterému se míč štastně odrazil. Vystřelil tvrdou ranou. Hostovický brankář dělovku jen ztlumil a vyrazil před sebe. A náš hráč vyražený míč poslal nekompromisně hlavou pod víko. Vyrovnáno na 3:3. Hráči se radovali, naši fanoušci a také trenér Strádal. Šestnácka ho nezklamala….

 

V dalším zápase hrajeme doma s Povrly B, budeme chtít potvrdit bod z venku.

 

Copyright by Drtikol