Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci obsadili v krajské soutěži celkově výborné 2. místo!!!

Vážení příznivci vaňovského fotbalu,

mezi posledními dvěma zápasy našich starších žáků, kteří jako nováček soutěže hrají I.A třídu byla bohužel dlouhá pauza, kterou způsobily povodně, jež postihly i náš areál.

K poslednímu zápasu na domácím hřišti jsme nastoupili v přímém souboji o 2 místo v tabulce proti týmu z Chlumce. Tento tým i díky fúzi s Libouchcem disponuje vyzrálým a fyzicky vyspělým týmem, který nás na podzim v Chlumci jednoznačně porazil 3:0.

Hosté byli v prvním poločase lepší a díky svým nakopávaným balónům neustále ohrožovali domácí svatyni. Ze svého tlaku však vytěžili pouze vedoucí gól. Domácí tým se postupně osměloval a před poločasem se Nedomovi podařilo střelou z velkého vápna vyrovnat.

Do druhé půle byly karty s ohledem na stav tabulky jasně rozdány, hosté potřebovali nutně vyhrát a také vrhli maximum snahy do útoku, ale díky své čitelné hře, kdy jejich útočníci většinou končili v ofsajdové pasti domácích, bylo jejich útočné úsilí značně střelecky jalové.

Domácí trpělivě bránili remízu a čekali na své šance a také se jich dočkali. V 58´po samostatné akci vstřelil vedoucí gól domácích Šimurda. Hosté začali hrát vabank a domácí

mnohdy jen se štěstím ubránili svojí branku od pohromy. Rozhodnutí padlo v 68´, kdy po přímáku Novotného uklidil Nedoma míč k tyči a potvrdil tak dokonalý zvrat ve vývoji utkání!

 

TJ VAŇOV vs. TJ Chlumec 3:1 (1 :1)

střelci: Nedoma - 2x, Šimurda -1x

zahajovací sestava:                                                            FOTO

Kalina

Pošík – Šimurda – Zíma - Frank

Doskočil – Nedoma – Novotný – Nauš

Zeman – Stehlík                                                  

střídali:  Rubeš                                                    

Zápas řídil delegovaný rozhodčí z KFS p. Sůra.

 …………………………………………..

K našemu poslednímu zápasu soutěže, které bylo díky povodním odloženo až na neděli 23.6. jsme vyjeli do Šluknova s odhodláním potvrdit naší jarní formu a dosáhnout tak na medailového umístění. K zisku stříbrné příčky v mistrovské tabulce I.A třídy nám stačilo neprohrát, ale jak víme již z minulosti, poslední krok bývá ten z  nejtěžších.

Domácí byli v úvodu první půle aktivnější a hosté i díky své znatelné nervozitě, se na domácí polovinu příliš v držení míče nedostávali. Domácí stále nakopávali míče za hostující obranu a chtěli se na soupeře z čela tabulky zjevně vytáhnout.

První gól utkání vsítil po křižné střele z velkého vápna v 20´ Honza Šimurda. Vzápětí domácí zahrozili dalšími nakopávanými balony. Hostům tentokrát nevyšel ofsajd-systém a domácí útočník se téměř od poloviny hřiště řítil na hostujícího brankáře, který zaváhal s vyběhnutím a nakonec z toho byla penalta a žlutá karta. Domácí hráč naštěstí pro nás kopnul míč mimo branku a tak se skóre zatím nezměnilo.

Hosté snad konečně pochopili, že nic ještě není vyhrané a přepnuli na vyšší obrátky.V 30´po pohledné akci vedené po pravé straně zakončil pohotově Martin Zíma přesnou přihrávku a vedli jsme již 0:2 !

O poločase se oba týmy občerstvily. Vyříkali jsme si co je třeba zlepšit a do druhého poločasu jsme šli s jediným cílem. Mít hru pod kontrolou, kombinovat a propracovat se postupně k dalším brankovým příležitostem.

Úvod druhé půle nám bohužel nevyšel a po nesmyslné rozehrávce v 37´ na naší levé straně obrany šel míč před střed velkého vápna, kde došlo k našemu faulu  a domácí z toho vytěžili volný přímý kop. Domácímu střelci míč krásně sedl a nártem nedal hostujícímu brankáři šanci 1:2!

Schylovalo se bohužel k nepříjemné zápletce, kterou naštěstí již v 40´ nepřipustil pohlednou střelou ze střední vzdálenosti Honza Zeman - 1: 3!

Po této brance již domácí odpadli, na hřišti byl vidět pouze jeden tým a závěr utkání se změnil v naší exhibici, když jsme během posledních 20´ vstřelili dalších 5 branek!

Hosté nakonec zaslouženě zvítězili a získali tak historické umístění v krajské soutěži!

 

SK Plaston Šluknov vs. TJ VAŇOV 1:8 (0:2)

střelci:  Šimurda-3x, Černý-2x, Zeman, Zíma, Doskočil

zahajovací sestava:                                   FOTO

Novotný                                                                  
Pošík – Černý – Krýsl - Frank

Doskočil – Nedoma – Zeman – Šimurda

Zíma – Nauš                                                 

 

střídali: Stehlík, Rubeš

 

Zápas řídil delegovaný rozhodčí z KFS p. Pöschko.

 …………………………………………..

Starší žáci obsadili v krajské soutěži celkově výborné 2. místo!!!

…………………………………………..

 Tento čtvrtek 27.6. proběhne na hřišti rozloučení s úspěšnou jarní sezónou !!!

 DOKOPNÁ  2013

 

 ……………VAŇOV do toho……………