Jdi na obsah Jdi na menu
 


ST. ŽÁCI: Kombinační hra = titul ze Žalan!

Kombinační hra = titul ze Žalan!

 

         V sobotu 23.1.2016 jsme jeli do Žalan, kde se konal halový  turnaj pro hráče 2001 a ml. pořádaný FK Kostomlaty p.M. Hrálo se systémem každý s každým a délka zápasů byla 15 minut. Hala je malých rozměrů a tak se hrálo o hrazení.

         Před turnajem jsme si dali jasný byť neskromný cíl – jedeme tam vyhrát! Předzápasový trénink jsme zaměřili na kombinaci ve zhuštěném prostoru a na střelbu po náběhu z křídelního prostoru. Hráči měli během celého turnaje za úkol kombinovat i přes určité riziko od vlastní brány a do konstruktivní rozehrávky zapojovat i golmana.

 

TJ Vaňov - FK Viktoria Lom          2:0

Soupeře jsme po celý zápas přehrávali, ale gólově jsme se prosadili až ve 12 minutě po krásné akci na ose Traista – Kulhánek - Stehlík a ve 14. nás uklidnil druhou  brankou Stehlík, kdy po zisku míče uzavřel účet zápasu.

 

TJ Vaňov – 1.FC Dubí                           4:2

Odvetu za zápas na turnaji v Č. Lípě, který po remíze 2:2 na penalty vyhrálo Dubí, jsme začali lépe a v 5. minutě se ujali vedení. Dubí skóre góly v 6. a 10. minutě otočilo, ale náš tým po fantastickém finiši brankami ve 13., 14. a 15. minutě zaslouženě vyhrál!

 

TJ Vaňov – FK Kostomlaty          3:6

V tomto zápase nás postihl totální kolaps a dali jsme si v podstatě 4 vlastní góly.

 

TJ Vaňov – FK Novosedlice                  7:2

Po zpackaném předchozím zápase jsme na soupeře doslova vlétli a po 3 minutách vedli již 5:0!! Následně jsme točili plynule sestavou a kluci si vyzkoušeli hru na všech postech.

 

TJ Vaňov – Slovan Sobědruhy    5:3

Vědomí, že vítězství v tomto zápase znamená i výhru v celém turnaji, jakoby kluky trošku znervóznělo a soupeř šel do vedení již ve 2. minutě. Naše góly v 5. a 6. minutě znamenaly vedení 2:1. Jenže v 10. minutě byl stav 2:3, na což Vaňováci zareagovali tak jak to top týmy dělají. Rozehráli kolotoč a po brankách v 10., 12. a 14. minutě jsme mohli slavit! 

 

Skvělý na tomto vítězství je především způsob jakým jsme ho dosáhli. Náš tým měl nejnižší věkový průměr ze všech účastníků (1x2001, 2x2002, 3x2003 a 1x2004) a předváděl jednoznačně takticky nejvyspělejší výkony. Třešničkou na dortu je i zisk trofeje pro nejlepšího střelce turnaje, kterou si po skvostných nahrávkách od svých spoluhráčů vystřílel 12 góly L.Stehlík.

 

sestava:    Traista P. – Novák M.,  Vacata J., Kulhánek J.J., Stehlík L., Berger L.M.O., Žejdlík J.

 

konečné pořadí: 1. TJ Vaňov, 2. FK Viktoria Lom, 3. FK Kostomlaty, 4. FK Novosedlice, 5. 1.FC Dubí, 6. Slovan Sobědruhy

 

Je jen škoda, že z důvodu nízkého počtu hráčů musíme odmítat nabídky na přátelské zápasy 10+1 hraných na umělkách od kvalitních a známých týmů.