Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč právě Pentax?

Obrazek

Proč fotím zrovna Pentaxem? Proč vy jezdíte autem určité značky, které jste si koupili, když je na světě plno dalších světoznámých značek?

 

 Pentax je pro mě prostě srdeční záležitost...

Pentax ...a každé světlo bude dobré!

   Možná se vám bude zdát, že v dnešní době, kdy nás ze všech stran masírují reklamy všech možných výrobců fototechniky, jako Canon, Nikon, Olympus, Sony, Kodak, Panasonic, Samsung a podobně, jsou fotoaparáty značky Pentax nějaká neznámá a druhořadá technika? Omyl! Pentax je mezi profesionály hodně známá a vyhlášená značka. Bohužel se nějak vytratila z reklamy, takže se o ní mezi obyčejnými lidmi příliš neví.

   Pentax vedle klasických a digitálních kompaktů a SDL zrcadlovek vyrábí i profesionální přístroje na střední formát (Pentax 645 a Pentax 67). Velice vyhlášenou věcí jsou i objektivy s nepřekonatelnými SMC vrstvami, proti vnitřnímu odrazu světla. Navíc cenová relace v kombinaci s výkonem všech fotoaparátů, je hodně dobrá.Obrazek V posledních letech se při vývoji digitálních přístrojů Pentax kooperativně spojil s firmou Samsung, což samo o sobě je zárukou dost velké kvality  a rozvoje do budoucna.

   Já osobně nyní používám fotoaparát Pentax K-10 D v kombinaci hlavně s objektivem SMC Pentax 18-55 DA  a musím říct, že jsem s ním nad míru spokojen. Navíc pro všechny digitální zrcadlovky od Pentaxu lze použít i veškeré objektivy, které Pentax kdy vyrobil, tedy i ty se závitem 49!

   Možná teď sklidím posměch všech Canonářů, Nikonistů a fotografů, používajících jiné, lepší, dokonalejší a dražšší fotoaparáty, ale Pentax je pro mě prostě srdeční záležitost...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář