jahodový řez:
6 žloutků, 6 lžic cukru – utřít, přidat 4 lžíce hr. mouky, 2 lžíce kakaa, špetka prášku do pečiva, sníh z bílků. Krém: 200 g másla a 4 lžíce ml. cukru, studený pudink (šťáva z 1 plechovky jahod, 1 sáček jahod. prášku a uvaříme) a rozmačkané jahody. Posypeme strouhanou čokoládou, sekanými ořechy či arašídy.
Vídeňský zákusek:
4 vejce, 250 g cukru, 1 van. cukr – šlehat, přidat 1/3 l oleje, 1/3 l mléka, 300 g pol. mouky a ½ prášku do pečiva. Upéct. Krém: 80 g Gustinu, 1 l pomer. džusu, 6 pol. lžic cukru – uvařit, teplé nalít na moučník, nechat ztuhnout, rozetřít máslový krém, poklást piškoty namočenými v džusu s rumem a pocákat čokoládou.
3 Bit:
1 vejce, 100 g ml. cukru, 1 dl oleje, 1/4 l mléka, 2 lžičky kakaa, 1 prášek do pečiva, 300 g hl. mouky. Vymícháme těsto, vylijeme na vym a vys plech a upečeme. Potřeme pudinkovou náplní ( uvaříme pudink ze 2 van. prášků, 1/2 l mléka a 2 van. cukrů, necháme vychladnout a zamícháme do utřeného másla - 150 g a 100 g ml. cukru), poklademe sušenkami Be-Be, na ně natřeme karamelový krém (Salko uvaříme v plechovce den předem. Vyšleháme 1 máslo a vmícháme Salko) a pocákáme čokoládou. Krájíme druhý den, až sušenky změknou.
Meďák:
600 g hl. mouky, 250 g ml. cukru, 150 g tuku, 2 vejce, 2 lžíce medu, 1 lžíce skořice, 2 malé lžičky sody, kakao. Vypracujeme těsto, rozdělíme na 4 díly, vyválíme tenké pláty na celý plech a na papíře upečeme. Pokropíme rumem, slepíme je máslovým krémem a do druhého dne necháme uležet. Potom vrch potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.